METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Risto Kaartinen tutkija Kuntien eläkevakuutus
Advertisements

Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Tietoturvallisuuden huonetaulu
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
ONKO ULKOISTAMINEN TURVALLISTA?
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille.
Tuloksedpalkintajaneuvtoiminta.ppt / Matti Hermunen Virastopuheenvuoro - Tiehallinto Työvirastosta asiantuntijataloksi Entisestä irti, vahvuudet.
Henkilöstöjohdon rooli henkilöstövähennyksissä HENRY ry Mistä koostuu onnistuneen yt-prosssin läpivieminen Anneli Ranki
LAPSEN OIKEUDET.
Tietoturvallisuus osa 6
Pedagogisen toimikunnan toisen kokouksen muistio
HUIPPU – NUORTEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVIEN HYVIEN KÄYTÄNTÖJEN LEVITTÄMINEN Kv-tapaamisen tulokset Groningen, Hollanti 11. –
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
HeTa1 Taloushallinnon palvelujen keskittämismahdollisuudet HeTa- esiselvitys 2007.
Kokkolan ammattiopisto
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
TALOUSHALLINTO UUDISTUU 2010 ALKAEN Camilla Elander Kvestuuri
METLA Metsäntutkimuslaitos. Lähimmät toimipisteet ja työllistys Tutkittavaan metsäverkkoon kuluu noin hehtaaria metsää ja vesistöjä Tutkimusmetsiä.
Tullin toimintaympäristö sähköinen asiointi tulliselvityksessä, EU:n vaatimus 2011 Web-asiointi liikkuvat toimintayksiöt, satamat, lentokentät,
Vieritestipalvelut Juha Wahlstedt Labquality.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Toimijan puheenvuoro: BioSiteHisto Oy/Heikki Rasilainen Kokemuksia GLP-tukitoimintojen ulkoistamisesta Toimijan puheenvuoro: BioSiteHisto Oy/Heikki Rasilainen.
ASIAKKAAN AUTTAMISEN LAATU JA EETTISYYS TARKOITUS HYVÄ /PAHA AUTTAMISTOIMEN- PITEET OIKEITA / VÄÄRIÄ SEURAUKSET HYÖDYLLISIÄ/ HAITALLISIA Autetaan henkilöä.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
TIETOHALLINTO: KOHTI KUMPPANUUTTA TALOUSHALLINNON TIETOJÄRJESTELMÄRATKAISUISSA Seppo Sirkemaa Tutkimusprofessori Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
Hankkeen hallinta Muistilista muutoshanketta toteutettaessa Valtion henkilöstöpalvelut.
Hallinnon uudistus Väliraportin tulosten yhteenveto ja jatkotoimenpiteet Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Hallituksen iltakoulu
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Henkilöstöstrategia
Martti Venäläinen & Esko Oksa
Parkanon yksikön henkilöstön puheenvuoro
Projektisuunnitelma vuodelle 2017
46 VUOTTA JA VALOT SAMMUVAT?
Tutkija Heikki Harri Onnettomuustutkintakeskus
Kolarin toimintayksikkö
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Poissaolot.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Professori Matti Erosen ADVANCE-10K- projektin tutkimusryhmä, johon kuuluu tutkijoita Metlan sekä Helsingin ja Joen- suun yliopistoista, päätti vuonna.
Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.
METLAN ALUEHALLINTOUUDISTUS Kuulemistilaisuus
Olli Huovinen, Jenniina Soukka ja Matias Nevaranta
Keinoja jäsenten pysyvyyden parantamiseksi
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Henkilöstö – yhteispalvelun tärkein voimavara Mitä vaikutuksia uudella yhteispalvelulla on henkilöstöön Kristian Karrasch asiamies, henkilöstötyöryhmän.
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Koulutusvienti käyntiin
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Henkilöstötyöryhmän väliraportti
Työura osatyökykyisenä
KULTTUURIN KUNTAKUVA JA TULEVAISUUS Kuntaliitto
Mieslahden myymälä 1917.
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Siun soten päihdeohjelma
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävät sekä atk-tukipalvelut THL:ssä
Esityksen transkriptio:

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS 12.6.2008 Rovaniemen yksikön henkilöstön edustajan puheenvuoro Pentti Vitikka YT- edustaja, Luottamusmies /

Rovaniemen yksikkö Metlan Rovaniemen yksikön työtilat ovat ajantasaiset ja riittävät. Toisaalta yksikön työtilat supistuivat kuluvan vuoden aikana. 01.01.2008 Maa- ja elintarviketaloudentutkimuskeskus Lapin piiri (MTT) muutti Rovaniemen yksikön tiloihin. Heidän käytössä on n. 100 m2 tilaa. 8 huonetta, varasto- ja arkistotilaa. 01.03.2008 ProAgria Lappi muutti Metlan Rovaniemen tiloihin. Heidän käytössä on n. 101 m2 tilaa. 5 huonetta, käytävää, varasto- ja arkistotilaa. Metlan henkilöstön lisääntyessä Rovaniemellä tulee huolehtia tarpeenmukaisista tilaratkaisuista.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemi Henkilöstö: Vakituiset, määräaikaiset, työllisyysvaroin palkatut ja ulkopuoliset tutkijat 31.12.2007 Johto 1 Tutkijat 22 Hallinto- ja asiaintuntijat 0 Tekninen henkilöstö 14 Atk- henkilöstö 7 ( 3 vakituista) Toimistohenkilöstö 7 Laboratoriohenkilöstö 8 Tutkimusta avustava henkilöstö 11 Huoltohenkilöstö 2 Ulkopuoliset tutkijat 10 Henkilöstö yhteensä 82

Metsäntutkimuslaitos, Sallan toimipaikka Henkilöstö: Vakituiset, määräaikaiset, työllisyysvaroin palkatut ja ulkopuoliset tutkijat 22.05.2008 Johto 0 Tutkijat 0 Hallinto- ja asiaintuntijat 0 Tekninen henkilöstö 4 Atk- henkilöstö 0 Toimistohenkilöstö 1 Laboratoriohenkilöstö 1 Tutkimusta avustava henkilöstö 13 (määrä vaihtelee ajoittain) Huoltohenkilöstö 1 Ulkopuoliset tutkijat 0 Henkilöstö yhteensä 20

Metsäntutkimuslaitos, Pallasjärven toimipaikka Henkilöstö: Vakituiset, määräaikaiset, työllisyysvaroin palkatut ja ulkopuoliset tutkijat 22.05.2008 Johto 0 Tutkijat 0 Hallinto- ja asiaintuntijat 0 Tekninen henkilöstö 1 Atk- henkilöstö 0 Toimistohenkilöstö 0 Laboratoriohenkilöstö 0 Tutkimusta avustava henkilöstö 1 Huoltohenkilöstö 0 Ulkopuoliset tutkijat 0 Henkilöstö yhteensä 2

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 Metsäntutkimuslaitos on ollut vakaa ja hyvä työnantaja, mutta tuottavuusohjelman käytäntöön vienti ja johtokunnan esitys toimintaedellytysten parantamiseksi (?) herättävät kysymyksiä seuraavista asioista: Laboratoriotoimintojen järjestäminen 2. Kolarin, Kannuksen ja Punkaharjun yksiköiden lakkautusuhka Tehtävien siirto palvelukeskuksiin 4. Johtaminen ja esimiestyö 5. Virkojen ja toimien täyttämättä jättäminen 6. Henkilöstön eläkeratkaisut 7. Henkilöstöstrategia 8. Tehtävien ulkoistaminen

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 1. Laboratoriotoimintojen järjestäminen Kyselyjä ja selvityksiä Rovaniemen yksikön laboratorion toiminnasta ja laitekannasta on tehty viimevuosina useita, mutta selkeitä linjauksia Metlan tai Rovaniemen yksikön laboratoriotoiminnan tulevaisuudesta ei ole tiedossa.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 2. Kolarin, Kannuksen ja Punkaharjun yksiköiden lakkautusuhka Rovaniemen yksikön henkilöstö kunnioittaa, sekä antaa tukensa Kolarin, Kannuksen ja Punkaharjun yksiköiden henkilöstön tavoitteille.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 Tehtävien siirto palvelukeskuksiin Tehtävien siirtoa palvelukeskuksiin ei tule tehdä, mikäli niistä ei saada METLAn ydintoimintoja tukevaa parannusta tai huomattavaa taloudellista etua. Jos tehtäviä siirtyy pois METLAsta ja sen seurauksena työntekijöiden työsuhde Metlaan tulee uhatuksi, työpaikkansa menettävien sijoittuminen työelämään tulee varmistaa.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 4. Johtaminen ja esimiestyö Johdon ja esimiesten kouluttaminen ei riitä. Tarvitaan johdon, henkilöstön ja esimiesten avointa sekä aktiivista vuorovaikutusta tulostavoitteiden saavuttamiseksi hanketasolta alkaen.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 Virkojen ja toimien täyttämättä jättäminen Jäljelle jäävän henkilöstön kuormitus kasvaa. Palkkausjärjestelmä ei toimi siirtymäaikoina. Töitä jää tekemättä eikä päästä tavoitteisiin.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 6. Henkilöstön eläkeratkaisut Henkilöstön tulee saada tehdä omat eläkepäätöksensä riippumatta tuottavuusohjelmasta tai tehtävistä toimintayksikössä. Poistuvien henkilötyövuosien laskennassa tulee ottaa huomioon valtiokonttorin joustavat eläkkeelle siirtymisen vaihtoehdot. Osa-aika eläköityminen ei saa lisätä jäljellejäävien kuormitusta, jos tilalle ei palkata sijaisia.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 7. Henkilöstöstrategia Metsäntutkimuslaitoksen henkilöstöstrategiaa tulee noudattaa myös tuottavuusohjelman ja alueyksikköuudistuksen myllerryksessä.

Metsäntutkimuslaitos, Rovaniemen yksikkö Henkilöstön terveisiä 12. 6 8. Tehtävien ulkoistaminen Rovaniemen yksikössä ei ole sellaisia tehtäviä eikä ylimääräistä resurssia, jolla tehtäviä voitaisiin ulkoistaa. Ulkoistamisuhan alta hakeutuu osaavaa avainhenkilöstöä pois Metlasta. Tutkimuksen oikeellisuus, luotettavuus, laatujärjestelmät ja sertifikaatit ovat kallista kauppatavaraa, jos niitä joudutaan ostamaan. Tehtävien ulkoistamisen jälkeen jäljelle jäävä muu henkilöstö joutuu tekemään osan ulkoistetuista töistä (esim. puhelinvaihde, grafiikka, taloushallinto, mikrotuki). Jokaisessa yksikössä tarvitaan tutkijoiden lisäksi riittävä määrä muuta henkilöstöä käytännön tutkimustyön onnistumiseksi.

Yhteenveto: Metsäteollisuuden ja sellunkeiton vähetessä Lapissa tulisi kehittää muita käyttömuotoja Lapin puille. Metsäntutkimuksen Rovaniemen yksikön sijainti on erinomainen tehtäessä ilastonmuutos-, metsänraja- ja luontomatkailututkimusta. Lisäksi Metlalla on tärkeää elinkeino- ja yritystoimintaa tukevaa tutkimusta, kuten pihkan terveysvaikutukset ja koivunmahlan hyväksikäyttö, unohtamatta metsien suurta yhteiskunnallista merkitystä. Poliittisilta päättäjiltä toivotaan rohkeutta ja selkärankaa tekemään muutoksia budjetin rahoituksen lisäämiseksi kansanvälisesti arvostetun Suomen metsäntutkimuksen suuntaan. Vanhan muuttumattoman ”budjettitestamentin” siirtäminen aina yli vaalien ei tuo äänestäjien mielipiteitä voimaan.