Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?"— Esityksen transkriptio:

1 Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Lapin sosiaalityön kehittämisyksikön kehittämisseminaari VI

2 Miten sosiaalialan koulutusta ja tutkimusta on tarkoituksenmukaista järjestää ja kehittää huomioiden työelämän tarpeet? ”Mitkä ovat ne tieteellisesti perustellut työn arsenaalit, joita sosiaalityöntekijät käyttävät työssään? ” ”Miten hyödynnät sosiaalityöntekijänä oman tieteenalan teoreettista perustaa ja tutkimustietoa?” ”Käytännöstä syntyy kehittämistoiminta ja toimintamallit, mutta niihin tarvitaan tieteellistä tutkimusta ja vaikuttavuuden arviointia” Kananoja, Aulikki 2007(43): Sosiaalialan korkeakoulutuksen suunta. Opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä

3 Vaikuttavien palveluiden kehittäminen edellyttää, että sosiaalipalveluiden ammattilaiset luovat perusteellisempaa ymmärrystä sosiaalisista ongelmista, avun tarpeessa olevista ihmisistä ja sosiaalipalveluista. Kananoja, Aulikki 2007 (43): Sosiaalialan korkeakoulutuksen suunta.Opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä.

4 Sitoutuminen vaikuttavuuteen, edellyttää, että keräämme uudenlaista tietoa – tietoa, joka kuvaa asiakkaiden tilanteita palvelun alkaessa ja päättyessä, jotta me voimme oppia kyvystämme vaikuttaa heidän ongelmiinsa.

5 Kaiken tämän toiminnan tarkoituksena on 1) tarjota perusta jatkuvaan asiakkaille tarjottavien palveluiden parantamiseen ja 2) luoda yhteinen tietokanta palvelun muutoksia koskevien analyysien ja päätöksen tekoa varten käytännön ammattilaisille ja johdolle.

6 1) Kaikki sosiaalityön kehittämisyksikön tiimit (sosiaalivirastot, nuorten ystävien yksiköt) keräävät yhteisesti määriteltyä tietoa, yhteisillä mittareilla 10/2007-5/2008 2) Jokainen tiimi kerää omaan ohjelmateoriaan perustuen case-kohtaista tietoa


Lataa ppt "Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google