Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Olli Huovinen, Jenniina Soukka ja Matias Nevaranta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Olli Huovinen, Jenniina Soukka ja Matias Nevaranta"— Esityksen transkriptio:

1 Olli Huovinen, Jenniina Soukka ja Matias Nevaranta
TALOUSHALLINTO Olli Huovinen, Jenniina Soukka ja Matias Nevaranta

2 Ulkoistamalla taloushallinnon yritys voi keskittyä ydinosaamiseensa.
Taloushallinto on osa jokaista yritystä, jonka tarkoituksena on tehokas taloudellisten resurssien hallinta ja valvonta. Ulkoistaminen on kuitenkin yleistä ja resurssien säästämiseksi tilitoimistoja suositaan. Ulkoistamalla taloushallinnon yritys voi keskittyä ydinosaamiseensa. Tilitoimistot tarjoavat kaiken tilinpäätöksestä kirjanpitoon yritysasiakkailleen. Asiantuntijamme taloushallinnosta tässä esityksessä on Anna. Anna on ekonomiopiskelija, joka työskentelee Länsi-Suomen Tilitoimistossa. Hänellä on taustallaan markkinoinnin tradenomitutkinto. Länsi-Suomen Tilitoimisto Ekasta kohdasta voi sanoa että sähköinen taloushallinto kuuluu oleellisena osana nykypäivään. Digitaalisuus tehostaa ja automatisoi taloushallintoa, helpottaa eri taloushallinnon tehtävien tekoa. Vähemmän paperia, vähemmän kustannuksia. Ulkoistaminen on normaalia varsinkin pienillä firmoilla, suurilla on oma talousosastonsa yleensä. Tilitoimistot yleisiä Suomessa, tarjoavat sähköistä taloushallintoa ja palveluja kuten kirjanpito, laskutus, sisäisen laskenta, kassavirran valvonta, tilinpäätös, konsultointi, laskentaa yms. Asiantuntijamme Anna haluaa pysyä anonyyminä, siksi vain Anna. Työpaikasta siinä vähän ja taustasta. Opiskelee tilintarkastuksen ekonomiksi, markkinoinnin tutkinnosta ei tässä hyötyä (ai korvaavuuksia tms. vaan tutkinto ihan pohjalta alkaen). Opiskelee niin sanottua HT-tilintarkastajantutkintoa.

3 Työskentely tilitoimistossa
Tilitoimiston työtehtävissä useimmiten tradenomeja. Tradenomi voi suorittaa HT-tutkinnon, jolloin voi toimia tilintarkastajana. Voi myös suorittaa JHT tai KHT-tutkinnot ekonomin jatko-opinnoilla. Asiakasmäärät vaihtelevat suuresti, on pieniä ja suuria asiakkaita. Pienet yhdistykset ja toiminimet eivät työllistä paljoa, toisaalta yksi suurikin yritys voi työllistää täysiaikaisesti. Asiakkaisiin yhteydessä pääasiassa sähköisesti. Koska kyseisessä tilitoimistossa on JHT-tutkinnon omaavia, tarjoaa myös johdon laskentatoimea. HT tutkinto on tilintarkastajalla pakollinen, vain ekonomi voi suorittaa KHT-tutkinnon, joka tarkoittaa tradenomille kahden vuoden lisäopintoja. Erilaiset asiakkaat vaativat eri asioita ja tuntihintaisessa tilitoimistossa kaikki voittavat. Kappalemääritetyt dokumenttihinnat palkanlaskennalla ym. Harvoin tavataan asiakkaita fyysisesti nykyään.

4 Taloushallinnon osaaja! Työtehtävät? Liksa? Harmittaako?
Pienille asiakkaille: Tilinpäätökset ja vuosiraportit. Suurille asiakkaille: Tilinpäätöksen ja vuosiraportoinnin lisäksi laskutusta, kuukausiraportointia ja konsultointia. Palkka vaihtelee PK-seudulla ja sen ulkopuolella huomattavasti. Palkkaukseen vaikuttaa myös kokemus, neuvottelutaidot ja työtehtävien vaativuus. Yleisesti pätevä osaaja jopa 3500€, normaalisti 2500 – 3000€. Kuten yhdistykset! $$$ $$ Mahdollisuus perustaa oma tilitoimisto ja tehdä itsellesi töitä. Nykyään taloushallinnon ammattilainen on enemmänkin business partner, joka konsultoi ja antaa strategisia vinkkejä. Koska työ on dynaamista, leipääntyminen on harvinaista! Työtehtävät dynaamisia ja kuten aina, vaihtelevat asiakkaasta riippuen. Palkka myös vaihtelee. Voi olla onnekas jos saa valmistuneena 3000 heti laakista. Oman tilitoimiston perustaminen (HT-tutkinto!). Erilainen rooli taloushallinnon osaajalla, rikostoveri liiketoiminnassa eikä vain numeroiden pyörittelijä. Kuten Tmi ja Oy!


Lataa ppt "Olli Huovinen, Jenniina Soukka ja Matias Nevaranta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google