Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"— Esityksen transkriptio:

1 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. VAARALLINEN LAITTEISTO JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

2 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO
Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmista, että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. VAARALLINEN LAITTEISTO TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

3 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: VAARALLINEN LAITTEISTO KESKUSTELUN ALOITUS
VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisit Janne? Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Ovatko Jannen toimet asianmukaisia? Hänen toimensa eivät ole soveliaita, koska hän ei laittanut turvallisuutta etusijalle. Emme koskaan tavoittele liiketoiminnan tulosta turvallisuuden kustannuksella. Jotta laite olisi ollut turvallinen, Jannen olisi tullut ilmoittaa ongelmasta esimiehelle määräajasta huolimatta. Mitkä ovat hänen päätöksenä mahdolliset ongelmat ja seuraukset? Sallimalla vaarallisen laitteen toimia Janne olisi voinut aiheuttaa vammoja itselleen tai Tycon työntekijöille Ongelman ilmoittamatta jättäminen ja/tai toimiminen turvallisuutta ajattelematta voi johtaa kurinpidollisiin toimiin aina työsuhteen katkaisemiseen asti. Olisivatko olosuhteet olleet erilaiset, jos seuraavia asioita olisi muutettu? Tuotantolinjalla oli esimerkillinen turvallisuushistoria Jannen johtamana. Esimerkillinen turvallisuushistoria ei anna hänelle oikeutta hyväksyä tuotantolaitoksen turvattomia olosuhteita Jos Janne tietää, että tuotantolaitoksen olosuhteet saattavat olla vaarallisia, ja joku vammautuu, aiempi historia on merkityksetön. Jannella oli kokemusta laitteista, ja hänen mielestään väliaikainen korjaus oli turvallinen. Ei. Laitteistoa ja koneita ei tulisi koskaan muuttaa ilman riittävää työturvallisuustarkastusta. Jannen tulisi keskustella päällikkönsä ja ympäristöturvallisuusosaston kanssa. Janne ei tiennyt, että Tycon maine oli uhattuna. Riippumatta siitä, tiesikö Janne että maine oli uhattuna, hänen toimenpiteensä eivät olleet asianmukaisia, koska ne vaaransivat liiketoimintatavoitteen saavuttamisen. VAARALLINEN LAITTEISTO KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

4 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Viittaa Tycon nollaharmikäytäntöön. Muistuta työntekijöitä, että Tyco uskoo kaikkien työpaikalla tapahtuvien onnettomuuksien olevan vältettävissä ja että meidän kaikkien tulisi lähteä työpaikalta siinä samassa terveessä kunnossa kuin sinne saavuimmekin. VAARALLINEN LAITTEISTO OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

5 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Käytä tilaisuutta hyväksi kerrataksesi aiemmin esitetyt kohdat, kuinka työntekijöiden tulee toimia Tycon arvojen ja eettisten sääntöjen mukaisesti. Kertaa Tycon nollaharmikäytäntö siinä määrin, kun se liittyy tapaustutkimuksessa keskusteltuihin ongelmiin ja seurauksiin. VAARALLINEN LAITTEISTO OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

6 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET VAARALLINEN LAITTEISTO
Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että on tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. VAARALLINEN LAITTEISTO HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA:


Lataa ppt "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google