Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"— Esityksen transkriptio:

1 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

2 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO
Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmistu että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

3 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA KESKUSTELUN ALOITUS
VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisit Jouko tai kuka tahansa kokouksessa olevista työntekijöistä. Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Mitkä ovat seuraavien vastuualueet : työntekijät joiden myynnit ovat laskeneet tai kasvaneet? Jokaisella on sama vastuu nostaa esille huolenaihe päälliköstä, joka toistuvasti kiusaa tiimiä tehokkuudesta huolimatta. Koska ongelma koskee heidän suoraa esimiestään, he voisivat ottaa yhteyttä osaston/toimintojen johtajaan, henkilöstöhallintoon, lakiosastoon tai Tycon ConcernLineen. He voisivat myös harkita puhuvansa suoraan päällikölle ja kertoa, että hänen puheensa ja käyttäytymisensä on epäasiallista. Jouko? Joukolla on sama vastuu nostaa huolenaihe esille kuin muillakin työntekijöillä. Mitkä ovat näiden toimenpiteiden mahdolliset ongelmat ja seuraukset? Päällikkö loi epäammattimaisen työympäristön eikä toiminut Tycon häirintävapaa työympäristö -käytännön ja eettisten sääntöjen ohjeiston mukaisesti. Kiusaaminen, uhkailu ja väkivaltainen käyttäytyminen työpaikalla voi lopulta vähentää tuottavuutta. Kaikkien työntekijöiden tulisi kohdella toisiaan kunnioittavasti ja oikeudenmukaisesti. Olisivatko olosuhteet toiset jos: päällikkö ottaisi kohteikseen myös ne työntekijät, jotka saavuttavat myyntitavoitteensa? Ei. Kiusaaminen ei ole hyväksyttävää missään tilanteessa. päällikkö ei olisi käyttänyt loukkaavaa kieltä kokouksessa, mutta olisi uhannut erottaa heidät, jos myyntitavoitteita ei saavutettaisi? Esimiehen ei tule esittää toimintaan liittyvää palautetta tai uhata alaisen työpaikkaa kokoustilanteessa. Vaikka tilanne on vähemmän vakava, se on silti ristiriidassa Tycon tiimityön keskeisten arvojen sekä eettisten sääntöjen kanssa. päällikkö olisi kertonut työntekijöille henkilökohtaisesti, että heidän työpaikkansa ovat uhattuina, jos myyntitavoitteita ei saavuteta ? Päällikkönä voit antaa palautetta työntekijän tehokkuudesta ja kertoa, että ilman parannusta hänen työpaikkansa voi olla uhattuna. Tämän keskustelun tulee kuitenkin olla kunnioittava ja linjassa arvojemme kanssa. On parasta käydä tämä keskustelu yhdessä henkilöstöhallinnan kanssa. PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

4 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Katso kohtaa Tycon häirintävapaa työympäristö -käytäntö. Muistuta työntekijöitä, että yrityksemme mukaan meillä kaikilla on oikeus työskennellä häirintävapaassa työympäristössä. Tyco määrittelee häirinnäksi kaiken yksilöä nöyryyttävän, ärsyttävän tai loukkaavan käyttäytymisen. Tämä sisältää kiusaamisen, joka on kiellettyä käyttäytymistä työpaikallamme. PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

5 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla, huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Muistuta tässä vaiheessa aiemmin keskustelluista kohdista häirintävapaaseen työympäristöön liittyen. PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

6 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA
Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että on tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. PÄÄLLIKÖN KIUSAAMA HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA:


Lataa ppt "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google