Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous 3.12.2008.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous 3.12.2008."— Esityksen transkriptio:

1 Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous 3.12.2008

2 Kunnallisvaalikysely 2008 yhteisöllisyydestä ja kestävästä kehityksestä Helsingin, Espoon ja Vantaan kunnallisvaaliehdokkaille Pyrittiin tavoittamaan kaikki Helsingin, Espoon ja Vantaan kunnallisvaaliehdokkaat Vastauksia saatiin 654: –Helsinkiläisiä 326 –Espoolaisia 172 –Vantaalaisia 156 Kestävän kehityksen kasvatukseen ja koulutukseen liittyviä kysymyksiä oli viisi

3 a) Kunnan tulee turvata tarvittavat resurssit kansallisen kestävää kehitystä edistävän kasvatuksen ja koulutuksen strategiassa esitetyn tavoitteen ”Vuoteen 2010 mennessä kaikkiin koulutusorganisaatioihin laaditaan oma kestävän kehityksen toimintaohjelma” saavuttamiseksi.

4

5

6 b) Mielestäni kunnan tulee maksaa kaikkien päiväkotien, koulujen ja muiden oppilaitosten Vihreä lippu –ohjelmaan tai Oppilaitosten ympäristösertifiointiin osallistumisesta koituvat kustannukset.

7

8

9 c) Mikäli kaikkien päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten näihin järjestelmiin osallistumista ei tueta, miten niihin hankitaan tarvittava asiantuntemus kestävän kehityksen ohjelmien laatimiseksi ja kehittämiseksi? Valtion tulisi tukea Yritykset mukaan Vanhemmat mukaan Järjestöt mukaan Jokaiselle päiväkodille ja oppilaitokselle henkilö/-henkilöitä vastaamaan kestävän kehityksen toteutumisesta Talkoita, myyjäisiä ym. Sertifikaatteja ym. ei tarvita vaan samaan voidaan päästä vapaaehtoisestikin ja ilman kuluja Kiertävä konsultti tms.

10 d) Koulujen ja päiväkotien käyttöön tulee ohjata resursseja, joilla niiden pihoja voitaisiin kehittää monipuolisiksi oppimisympäristöiksi sekä koko yhteisöä hyödyttäviksi vapaa-ajanpaikoiksi.

11

12

13 e) Kommentteja teemasta kestävän kehityksen kasvatus ja koulutus: Myös vanhemmat tulisi saada mukaan Käytännön esimerkeillä ja aikuisten toiminnalla tärkeä merkitys opetustavoitteiden saavuttamisessa Kasvatus lähtee kotoa, koulussa voidaan tukea Keke-ajattelu siirtyy päiväkodista ja koulusta myös kotiin Aihe mukaan eri oppiaineisiin läpäisyperiaatteella Tärkeää aloittaa nuorena Tarvitaan asennemuutosta Ajattelumallista pitää tehdä luonnollinen tapa toimia Ei vain suunnitelma paperilla vaan käytännössä tapahtuvaa toimintaa


Lataa ppt "Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous 3.12.2008."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google