Liikuntamotivaatio kipinästä roihuun! - Riku Aalto -

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

MOTIVAATIO JA LIIKUNTA
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Korkeanpaikanharjoittelun jälkeen
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Kunto, kehon huolto ja liikuntavammat
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Magnus Lönnqvist KTM, Ammattivalm,THvalm
”Määrittää ihmisen yksilönä”
LÄHDETÄÄN KOKEILEMAAN!
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Kaisa Mäkäräisen harjoittelu ja kestävyys urheilijan kuormittaminen
Method Putkisto Lajiesittely
Talvikauden harjoittelu
10 vinkkiä voimaantumiseen
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Mukavaa ja terveellistä elämää?
Eero Markkanen Työsuojeluvaltuutettu
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
IHMISSUHTEET MOTIVOIVAT UUDEMPI S. 98- VANHEMPI S. 98-
Urhean yläkouluverkosto Olympiastadion Asko Härkönen Suomen Olympiakomitea.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Kansantaudit.
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Valmisohjelmat Pyöräilyasetukset Yleiset asetukset.
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
LIIKUNTA.
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
 Matkailu- ja ravitsemisalan liiketalouden opetusta ja koulutusta 1989 alkaen  Liiketalouden lehtori Savonia Amk  Kaislander Ky 1998 alkaen  Hallineuvos.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
Ikäihmisten ravitsemus -ei vuosia elämään vaan elämää vuosiin
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
HISSIN NOUSUN TAUSTAA Tavoiteasetantaa ja sitoutumista.
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
Valmentajana kehittyminen
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
MIKSI TYÖVUOROJEN LAATIMINEN ON HAASTAVA TEHTÄVÄ?
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Asiakkuusmallit liikunta-alalla murroksessa
Toimintaohjeet opelle
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry TYÖYHTEISÖLIIKUNTA TYÖKALUNA TYÖYHTEISÖN HYVINVOINNIN EDISTÄMISESSÄ Koulutuksen järjestäjien.
15 PAINONHALLINTA JA LIHAVUUS. 1) BMI (Body mass index) = paino/pituus 2
Näkemyksiä nuorten voimaharjoittelusta Yläasteelta - lukioon Erik Piispa Suomen Valmentajat ry Fysiikkavalmentaja.
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
T ERVEELLINEN LIIKUNTA Hurtig gnedtomovewww.youtube.com/user/wearedesi gnedtomove.
Kohti hyvää kuntoa.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Liikuntapainotteisen yläkoulun suunnitelma
Liikutaan Kpl 29.
LIIKUNTA JA TERVEYS.
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Liikunta+ravinto.
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Liikutaan.
Liikutaan.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
LIIKKEELLE.NET NYT! MORO! Yhteyshenkilöiden koulutukset 2014
Kohti hyvää kuntoa.
Liikunta tukee työhyvinvointia
Painavaa asiaa kolesterolista ja sydänterveydestä
Esityksen transkriptio:

Liikuntamotivaatio kipinästä roihuun! - Riku Aalto -

on asiakkaidemme liikuntatottumusten muuttaminen pysyvästi! Trainer4You Oy on liikunta-alan koulutuspalveluja ja valmennuksellisia hyvinvointiratkaisuja yksilöille ja yrityksille tarjoava asiantuntijayritys Visiomme on asiakkaidemme liikuntatottumusten muuttaminen pysyvästi! Tavoitteenamme on innostaa ja aktivoida asiakkaitamme sekä madaltaa oppimisen ja liikunnan aloittamisen kynnystä

Sulje silmäsi Mieti mitä kunto ja terveys Sinulle merkitsevät? Millaisen hintalapun laittaisit niille, jos Sinun pitäisi luopua niistä?

Suomalaisten haaveet Suomalaisen iltapäivälehden teettämän kyselytutkimuksen mukaan Suomalaisten top 3 haaveet vuodelta 2007 olivat:

Mitä sitten, jos liikunta ei nappaa Mitä sitten, jos liikunta ei nappaa? Terveydenhuollon kustannukset huonosta kunnosta ja epäterveellisistä elämäntavoista

Eikö nappaa vieläkään? Fyysisesti inaktiivisten suhteellinen riski sairastua aktiivisiin verrattuna

Lisää syitä liikkumiseen Fyysisesti inaktiivisten suhteellinen riski aktiivisiin verrattuna

Viimeinen oljenkorsi  Huono kunto tappaa varmimmin HS 15.9.1999; Journal of American Medical Association 1996, vol. 276, no 3

Onnistumistarinoita… - Työnantajanäkökulma: Työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa ka 5,8 euron säästön (TTL, Excenta. 2009) - Onnistunut hanke voi tuottaa jopa 20 -kertaisen panos-/tuottosuhteen säästöissä ja henkilöstötuottavuudessa Case Kesto 9 kk Sairaspoissaolot -1300 vrk, >500 000 € Panos/tuottosuhde lähes 1/20! Suurimman hyödyn käärii kuitenkin yksilö: Terveys, energisyys, elämänlaatu, vireät eläkevuodet… 75 osallistujaa: Kehon Ikä -2 v Verenpaine -9 mmHg Hapenkulutus +4 ml/kg/min 24 s... ”Suurimmat pudottajat”: Kehon Ikä -16 v Paino -20 kg Vyötärönympärys -20 cm Hapenkulutus +18 ml/kg/min Verenpaine -49 mmHg 119 s... Onnistujien suusta: ”Parasta oli, että vaimoni löysi kuntoilun makuun päästyäni uuden miehen - 16 vuotta nuoremman”…

Liikunnan hyödyt ja “haitat” puntarissa Pistä haitat ja hyödyt puntariin  kumpi puoli painuu enemmän? Mitä menetän? Mitä saan? ? Kannattaako panostus?

Psyykkiset syyt, sosiaalisuus Miksi liikkuisin? Fyysiset syyt Terveydelliset syyt Psyykkiset syyt, sosiaalisuus Mielihyvä, tavoitteet, ajanviete……

Mistä hyvä kunto koostuu? Hyvä kunto on harmoninen kokonaisuus: Tasapaino Kestävyys eli sydämen ja keuhkojen kunto Koordinaatio Voima eli lihaskunto Kehonkoostumus eli lihas- ja rasvamassa Liikkuvuus eli notkeus

Hämmentämällä yksilöllinen liikuntasoppa! Liikuntaresepti Kokonaismäärä Lajit Toistuvuus Kesto Teho Hämmentämällä yksilöllinen liikuntasoppa!

Kunnon kohentamisen kulmakivet Säännöllisyys ja pitkäjänteisyys Miellyttävä muutos – ei mullistus! Into ja tahto – sitoutuminen! Monipuolisuus – muista moottorin ja kori sekä huoltovälit Hitaasti kiiruhtaen – Ensin lisää määrää, sitten kestoa ja sitten vasta tehoa

Viisi askelta kohti parempaa kuntoa ja oloa Laadi suunnitelma – aseta rima aluksi tarpeeksi matalalle Kirkasta tavoitteesi ja aseta välitavoitteet Lähde liikkelle – löysää hiljalleen käsijarrua Älä lannistu – palaa suunnitelmaan Palkitse itsesi – päivitä tavoitteesi! Kun “täytyy lähteä” –fiilis muuttuu “mukavaa mennä” –fiilikseksi tiedät onnistuneesi. Ulkoiset motiivit ovat muuttuneet sisäisiksi. Liikunnallisesta elämäntavasta on tullut uusi tasapainotilasi!

Parempaa elämää – pidempään! Liikuntaa terveytensä kannalta riittävästi harrastanut henkilö kykenee selviytymään itsenäisenä 10-20 vuotta pidempään! Lihaskuntopainotteinen harjoittelu 2 x viikossa kymmenen vuoden ajan lisää keskimäärin 10 aktiivista elinvuotta (hyötysuhde 1/87,5 h)!! Liikkumalla saat siis lisää vuosia elämään - ja lisää elämää vuosiin!!! KIITOS!