Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset."— Esityksen transkriptio:

1 Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat tärkeäosa henkistä hyvinvointia. Liikunta on itsensä arvostamista.

2 Liikunnan hyödyt Liikkumalla pidät huolta omasta fyysisestä, sosiaalisesta ja psyykkisestä terveydestä. Ehkäiset terveyshaittoja mm. aktiiviliikkujan riski sairastua verenkiertoelimistön sairauksiin tai lihomiseen on puolet pienempi kuin passiivisella henkilöllä. Fyysinen kunto parantaa suorituskykyä, kestävyyttä ja lihasvoimaa. Liikunta alentaa verenpainetta ja se on ilmainen stressinpoistolääke. Aktiivinen liikunta parantaa unenlaatua ja ehkäisee päivittäistä väsymystä.

3 Liikunnan haitat Liikaliikunta on haitallista se voi johtaa tapaturmiin, rasitusvammoihin, innostuksen katoamiseen ja kehityksen laantumiseen. Ylikunto on elimistön liikarasittumista. Elimistöllä ei ole ollut aikaa palautua suorituksista. Ylikunnon oireet ovat kehittymisen laantuminen, kunnon romahdus. Se tapahtuu siten, että stressihermosto käy ylikierroksilla silloin sykkeet ovat korkealla ja ihminen on rauhaton ja väsynyt. Ylikuntoa hoidetaan pitämällä taukoa urheilusta.

4 Liikuntasuositukset Ihmisten päivittäinen liikuntasuositus määräytyy iän mukaan. Alle kouluikäisen lapsen tulisi liikkua päivittäin vähintään kaksi tuntia, sitä vanhemman lapsen suositus n. 1-2 tuntia päivässä. Nuorten suositukset n. 1,5 h päivässä, josta puolet reippaasti. Aikuisten liikuntasuositus jaetaan kahteen osaan. Kestävyyskunnon kohentaminen ja liikehallinnan parantaminen. Aikuisten liikunnanasuositus määräytyy kunnon mukaan 1,15 - 2,30 tuntia viikossa. Liiku aina kun voit tekemällä parempia valintoja, valitse hissin sijaan portaat ja auto sijasta pyörä tai jalat aina kun mahdollista.

5 Lähteet: lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /sairaudet-ja- nden-ehkaisy/terveelliset-elamantavat


Lataa ppt "Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google