Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Terveysliikunta Anne Partala 2011.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Terveysliikunta Anne Partala 2011."— Esityksen transkriptio:

1 terveysliikunta Anne Partala 2011

2 Mitä on terveysliikunta?
Terveysliikuntaa on kaikki sellainen fyysinen aktiivisuus, joka edistää (tai ylläpitää jo hyvää) terveyttä ja fyysistä kuntoa. On tehokasta, mutta turvallista Terveysliikunta edistää kokonaisvaltaisesti hyvää kuntoa. Hyvä kestävyyskunto Hyvä lihasvoima ja –kestävyys Hyvä motorinen kunto (tasapaino ja liikehallinta) Tuki- ja liikuntaelimistön kunto (nivelet ja luut) Sopiva paino ja vyötärönympärys Hyvä yleinen terveys mm. infektioiden vastustuskyky

3 Terveysliikunnan suositus
Aikuisen tulee terveytensä ylläpitämiseksi liikkua.. Kohtalaisesti / rasittavalla teholla Vähintään 30 minuuttia päivässä Useimpina päivinä viikossa, mieluiten päivittäin. Puoli tuntia voi kerätä vaikka 10 minuutin pätkissä.

4 Kunnon kohotuksen 3 tasoa
Jos haluat parantaa kuntoasi, voit miettiä kolmea tasoa.. Terveysliikkujan kuormitus on "kevyestä vähän rasittavaan". Kuntoliikkujan kuormitus on "kevyestä vähän rasittavaan plus lisäksi rasittavampaa 2-3 kertaa viikossa". Kovan kuntoilijan kuormitus on edellä mainitut plus lisäksi "hyvin rasittavaa tai vauhdikasta pari kertaa kuussa".

5 Terveysliikunnan vaikutusaika
Ks. Erillinen dia

6 Liikuntapiirakan yläosa
Liikuntapiirakan yläosa kuvaa PERUSLIIKUNTAA, jossa jokin muu tekeminen kuin liikkuminen on yleensä päämotiivina. Kävely kouluun tai kauppaan, siivoaminen jne. Perusliikunta edistää yleistä terveyttä ja painonhallintaa, ei niinkään terveyskunnon eri osa-alueita. Perusliikuntaa olisi suositeltavaa harjoittaa päivittäin vähintään 30 min.

7 Liikuntapiirakan ala- ja keskiosa
Liikuntapiirakan ala- ja keskiosa kuvaavat TÄSMÄLIIKUNTAA eli nämä liikuntamuodot edistävät täsmällisesti terveyskunnon eri osa- alueita. Pyöräily, pallopelit jne.  kestävyyskunto Tanssi, kehonhuolto jne.  motorinen kunto Kuntosali, jumpat jne.  lihasvoima ja -kestävyys Täsmäliikunta on tärkeää esimerkiksi aineenvaihduntasairauksien ehkäisemiseksi (kestävyyskunto) sekä liikkumiskyvyn säilymisen ja luuston terveyden kannalta (tuki- ja liikuntaelimistön kunto).

8 kurssitehtävä Täytä liikkumisesi viikko-ohjelma ja pohdi perusteella miltä oma liikuntapiirakkasi näyttää ja tee suunnitelma miten voisit kuntoasi parantaa paremmin jatkossa?


Lataa ppt "Terveysliikunta Anne Partala 2011."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google