Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikutaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikutaan."— Esityksen transkriptio:

1 Liikutaan

2 Liikunnallinen elämäntapa
Liikunnallinen elämäntapa on terveyssuositus, joka tuo toteutuessaan mukanaan hyvän peruskunnon ja pienentää riskiä sairastua moniin tauteihin. Nuorten liikuntasuositukset kertovat, paljonko liikuntaa yläkoululainen tarvitsee, jotta hänen hyvinvointinsa ja terveytensä rakentuvat kestävälle pohjalle.

3 Liiku ainakin 1,5 tuntia päivässä!
Paranna kestävyyttäsi liikkumalla niin, että hengästyt joka päivä. Kehitä voimaa ja notkeuttasi kuormittamalla lihaksia ainakin kolme kertaa viikossa. Liiku aina kun voit! Venyttele ja pidä taukoja. Vältä yli kahden tunnin istumisjaksoja ja rajoita ruutuaika kahteen tuntiin päivässä niin sinulle jää aikaa muuhunkin.

4 Liikunnan hyödyt keholle.
Hengittämiseen liittyvä tapahtumaketju toimii parempikuntoisella tehokkaammin. Hyväkuntoisen sydän on vahvempi. Myös lihaksissa, nivelissä ja luustossa voidaan havaita hyviä säännöllisen liikkumisen mukanaan tuomia muutoksia Lihakset ja nivelet kehittyvät vahvemmiksi ja kestävimmiksi.

5 Kehossamme on yli 600 liikuntalihasta, joita voimme tahdonvoimalla liikuttaa.
Ne: Ovat aktiivista elimistölle hyödyllistä kudosta. Ovat tärkeä osa fyysistä toimintakykyisyyttä. Tarvitsevat harjoitusta joka päivä. Tukevat kehoa ja ylläpitävät hyvää tasapainoista ryhtiä. Mahdollistavat ilmeet ja eleet. Auttavat painonhallinnassa.

6 Vahvat luut luuliikunnalla.
Ihmisellä on 206 luuta, joiden tehtävänä on olla tukirankana, suojana ja lihasten kiinnityskohtana. Luu on elävää kudosta, joka uusiutuu jatkuvasti. Verisolut valmistuvat luuytimessä ja luusto toimii myös mineraalivarastona. Luut kasvavat lapsuudessa ja nuoruudessa pituutta. Tämän lisäksi ne vahvistuvat kun niitä rasitetaan. Luuliikunnan tavoitteena on vahvistaa luita ja lihaksia sekä parantaa lihaskuntoa. Luuliikunnalla voidaan ehkäistä luukatoa eli osteoporoosi-nimistä sairautta

7 Kysmäyksiä Onko liikunnallinen elämäntapa hyvä valinta
Pitääkö liikkua joka päivä Onko ihmisellä yli 500 lihasta

8


Lataa ppt "Liikutaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google