Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin"— Esityksen transkriptio:

1 Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
Kohti Hyvää Kuntoa Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin

2 Syke Sydämen syke kertoo montako kertaa minuutissa sydän lähettää tietyn verimäärän sydämmestä verisuoniin. Sykerajat ovat nuorella Hengästyessä syke nousee normaalia korkeammaksi.

3 Kestävyys Fyysinen kestävyys tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kykyä selviytyä arjesta. Jotta sydän, keuhkot ja verisuonet pysyvät vahvoina ja toimintakykyisinä, kaipaavat ne joka päivä fyysistä kuormitusta. Kestävyydellä tarkoitetaan sitä että jaksaa tehdä hengästyttävää melko rankkaa liikuntaa jonkin aikaa.

4 Lihaskunto Lihaskunnolla tarkoitetaan liikuntaelimistön kuntoa. Sillä tarkoitetaan myös lihasten voima- ja kestävyysominaisuuksia. Lihaskuntoa olisi hyvä harjoittaa noin kolme kertaa viikossa, jotta lihasten kunto- ja kestävyysominaisuudet vahvistuisivat. Jos lihaskunnossa on isoja puutteita, se voi vaikuttaa arkipäivän kulkuun. Olet kasvuvaiheessa jolloin lihaskudoksesi määrä on suurempi, sinulla on hyvät mahdollisuudet kehittää kehoasi!

5 Notkeus Omaa liikkuvuuttaan voi parantaa harjoittelemalla.
Liikkuvuutta on hyvä kehittää ennen murrosiän pituuspyrähdyksen alkua, mutta harjoittelua ja liikkuvuuden ylläpitoa tarvitaan aina. Toimivan ja hyvinvoivan kehon yksi ominaisuus on lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden joustavuus. Kankeana sinun on vaikeampi oppia uusia liikuntataitoja ja loukkaantumisriskisi on suurempi kuin muiden.

6 Paranna Kuntoasi Pikkuhiljaa
Jos sinulla on huono kunto aloita liikunta kevyellä toiminalla jotta elimistösi sopeutuu uuteen tilanteeseen. Tavoitteesi voisi olla 20 minuuttia hengästyttävää liikuntaa joka päivä. Jonkin ajan kuluttua voit kokeilla myös juoksulenkkeilyä tasaisella vauhdilla. Pienikin liikuntatuokio on hyvä asia.

7 1. Lihaskunnolla tarkoitetaan tuki- ja liikintaelimisön kuntoa.

8 2. Reagointi tarkoittaa liikettä tiettyyn ärsykkeeseen.

9 3. Sydän, keuhkot ja verisuonet pysyvät vahvoina kun et kuormita niitä jokaikinen päivä.


Lataa ppt "Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google