Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kohti hyvää kuntoa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kohti hyvää kuntoa."— Esityksen transkriptio:

1 Kohti hyvää kuntoa

2 Notkeus Liikkuvuus notkeus taipuvuus- samalle asialle on monta nimitystä. Jokainen meistä voi parantaa omaa liikkuvuuttaan harjoittelemalla. Toimivan ja hyvinvoivan kehon yksi ominaisuus on lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden joustavuus. Liikkuvuutta on otollista kehittää ennen murrosikää.

3 Kestävyys Fyysinen kestävyys tarkoittaa kykyä hengitys- ja verenkiertoelimistön selviytymistä arjen ja harrastusten. Sydän keuhkot ja verisuonet kaipaavat joka päivä fyysistä kuormitusta, koska vain ne pysyvät vahvoina ja toimintakykyisinä aina vanhuuteen asti. Kestävyydellä tarkoitetaan sitä, että jaksaa tehdä hengistyttävää, melko rankkaa liikuntaa jonkin aikaa. Maailmalla hyvin yleinen koululaisten kestävyyskuntotesti on 5 minuutin juoksu tai 1000/1500 m juoksu.

4 Lihaskunto Lihaskunnolla tarkoitetaan koko tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa , siis lihasten, luiden, nivelten ja jänteiden muodostamaa kokonaisuutta. Sillä tarkoitetaan myös voima- ja kestävyysominaisuuksia. Jos lihaskunnossa on isoja puutteita, voi jopa tuolilta nouseminen olla vaikeaa

5 Kysymykset -Mihin lihaskunto auttaa -mitä tarkoittaa fyysinen kestävyys

6 Vastaukset Tuki-ja liikuntaelimistön kuntoa
Hengitys-ja verenkiertoelimistöä


Lataa ppt "Kohti hyvää kuntoa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google