Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikutaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikutaan."— Esityksen transkriptio:

1 Liikutaan

2 Liikunnallinen elämäntapa
Terveyssuositus Liikkuessasi pienennät riskiä sairastua moniin tauteihin Nuorten liikuntasuositukset kertovat, paljonko liikuntaa yläkoululainen tarvitsee, jotta hänen hyvinvointinsa ja terveytensä rakentuvat kestävälle pohjalle.

3 Kuntotestit Olet tehnyt kuntotestejä mm. koulussa ja urheiluseuroissa
Kun kuntotestejä tehdään säännöllisesti voit seurata onko kuntosi tarpeeksi hyvä. Testattavia asioita ovat mm. Lihaskunto, notkeus ja ketteryys.

4 Liikkumisen hyödyt keholle♥
Hyväkuntoisen sydän on vahvempi, kooltaan suurempi koska kestävyysliikunta vahvistaa ja suurentaa sydänlihaksen seinämiä Myös lihaksissa, nivelissä ja luustossa voi havaita säännöllisen liikkumisen tuomia muutoksia Lihakset ja nivelet kehittyvät vahvemmiksi ja kestävämmiksi liikkuessa

5 Hyvä kunto Hyvä kunto tarkoittaa eri ihmisille eri asioita.
Hyvä kunto tarkoittaa ennen kaikkea säännöllisen liikkumisen ja harjoittelun tuoma etuja. Kuntotestien perusteella voidaan suunnitella liikkumista että kunto oikeasti kohoaa.

6 Muutoksia kehossa Säännöllisen liikunnan mukanaan tuomia muutoksia. Lihakset ja nivelet kehittyvät vahvemmiksi ja kestävämmiksi. Voima nopeus ja reaktiokyky paranee.

7 Vahvat luut ja luumassa
Luiden tehtävä olla tukirankana, suojana ja lihasten kiinnityskohtana. Luun tiheys ja luumassa lisääntyvät tehokkaasti juuri ennen murrosikää ja sen aikana jos liikunta täyttää liikunnan vaatimukset. Liikunnan tavoitteena on vahvistaa luita ja lihas- kuntoa.

8 Liiku ainakin 1.5 tuntia päivässä
Paranna kestävyyttäsi niin että hengästyt joka päivä. Kehitä voimaa ja notkeuttasi kuormittamalla lihaksia ainakin 3 kertaa viikossa. Liiku aina kun voit! Venyttele ja pidä taukoja. Vältä yli 2 tunnin istumisaikoja ja rajoita ruutu aikaa 2 tuntiin päivässä, silloin sinulle jää aikaa muuhunkin.

9 Kymysykset Pienentääkö liikkuminen riskiä sairastua moniin tauteihin?
Voiko notkeutta testata? Onko hyväkuntoisen ihmisen sydän heikompi? Mitkä ovat liikunnan tavoitteita? Mihinkä tuntimäärään ruutuaika kannattaa rajoittaa? Lisääntyykö luumassa tehokkaasti juuri ennen murrosikää ja sen aikana jos liikunta täyttää liikunnan vaatimukset?


Lataa ppt "Liikutaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google