Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kohti hyvää kuntoa Kpl 30."— Esityksen transkriptio:

1 Kohti hyvää kuntoa Kpl 30

2 Liikunta ohjelman rakentaminen
-Fyysisen kunnon parantamiseen ohjeet riippuvat siitä, miltä tasolta lähdetään. -Vähän liikkuvaan liikkumisohjeet ovat kevyemmät kuin jo aikaisemmin liikuntaa harrastaneet. -Elimistölle tulee antaa aikaa sopeutua liikuntamäärän muutokseen, jotta saadaan pysyviä tuloksia ja vältytään liian suuren kuormituksen haitoilta. -Lihas- tai nivelkivut voivat olla merkkejä liian suuresta rasituksesta tai väärästä liikkumistekniikasta.

3 Kunnon kohennus Jos kuntotasosi on matala, aloita terveysliikunta vaikka reippaalla kävelyllä, jotta elimistösi ehtii sopeutua uuteen tilanteeseen. Vaikka ensimmäinen tavoite voisi olla 20 minuuttia mitä tahansa hengästyttävää liikuntaa, joka päivä. Pyri kasvattamaan liikunnan määrää vaikka 1.5 tuntia joka päivä. Jos aloitat reippaalla kävelyllä, voit jonkin ajan kuluttua kokeilla myös juoksulenkkeilyä. Monipuolinen harjoittelu tarkoittaa esim. juoksemista välillä tasaisella vauhdilla ja toisinaan keskittymällä juoksemaan nopeita kiihdtysjuoksuja

4 Kestävyys Fyysinen kestävyys tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kykyä selviytyä arjen ja harrastusten haasteista. Sydän, keuhkot ja verisuonet kaipaavat joka päiväfyysistä kuormitusta, koska vain siten ne pysyvät vahvoina ja toimintakykyisinä aina vanhuuteen asti. Kestävyydellä tarkoitetaan sitä, että jaksaa tehdä hengästyttävää, melko rankkaa liikuntaa jonkin aikaa. Myös ylämäkeen kävely ja portaiden kiipeäminen rasittavat sydäntä ja keuhkoja, jolloin hyväkuntoinen kiipeää kevyemmin eikä hengästy niin helposti.

5 Lihaskunto Lihaskunnolla tarkoitetaan koko tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa, siis lihasteen, luiden, nivelten ja jänteiden muodostamaa kokonaisuutta. Lihaskunnolla tarkoitetaan myös lihasten voima- ja kestävyysominaisuuksia. Jos lihaskunnossa on isoja puutteita, voi jopa tuolilta seisomaan nousu tuottaa vaikeuksia. Lihasten kunto- ja kestävyysominaisuuksia, nivelten ja lihasten liikkuvuutta eli notkeusominaisuuksia sekä luiden vahvistamista eli luuliikuntaa pitää harjoitella vähintään kolme kertaa viikossa

6 Notkeus Jokainen meistä voi parantaa omaa liikkuvuuttaan harjoittelemalla. Toimivan ja hyvinvoivan kehon yksi ominaisuus on lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden joustavuus. Liikkuvuutta on paras kehittää 11 – 14 vuoden iässä, mutta harjoittelua ja liikkuvuuden ylläpitoa tarvitaan läpi elämän.

7 Liikehallinta ja taitavuus
Sujuva liikkuminen vaatii hyvää liikkeen hallintaa Esimerkiksi telinevoimistelu on laji jossa vaaditaan erityistaitoja, tasapaino- ja reagointikykyä. Tasapaino tarkoittaa sitä, että voit pitää itsesi tai jonkin esineen tasapainossa paikallaan tai liikkumaan tasapainoisesti. Perustaitoja (kävely, juoksu, hyppy, heitto) tulee harjoitella ja kehittää monipuolisesti, sillä arki koostuu näiden taitojen ja tasapainon yhdistämisestä.

8 Kysymyksiä Mitä on kestävyys? Mitä on lihaskunto?
Miten kohennat kuntoasi?

9 Kysymys 1 vastaus : Tarkoittaa hengitys ja verenkiertoelimistön kykyä selviytyä arjen ja harrastusten haasteista.

10 Kysymys 2 vastaus: Lihaskunnolla tarkoitetaan koko tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa, siis lihasteen, luiden, nivelten ja jänteiden muodostamaa kokonaisuutta.

11 Kysymys 3 vastaus: Pyri kasvattamaan liikunnan määrää vaikka 1
Kysymys 3 vastaus: Pyri kasvattamaan liikunnan määrää vaikka 1.5 tuntia joka päivä.


Lataa ppt "Kohti hyvää kuntoa Kpl 30."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google