Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
LAPS SUOMEN -tutkimus Valtakunnallinen 3-12 –vuotiaiden lasten liikunta-aktiivisuuden perusselvitys.
Ylitarkastaja Mari Miettinen, sosiaali- ja terveysministeriö
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Liikunnasta syrjäytyneet –hanke Hankeverkoston tapaaminen Hankekatsaus Katja Rajala / LIKES.
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
Liikuntamotivaatio kipinästä roihuun! - Riku Aalto -
Käsitteet Terveysliikunta = liikkuminen, jolla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen - Suositus: 5 päivänä viikossa 30 min liikuntaa kohtuullisella teholla.
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Diabetes.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Liikuntapaikkarakentamisen suunta 2004 Liikuntalain.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Olli Simonen, Suomen Osteoporoosiyhdistys Heinola
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
FYYSINEN TOIMINTAKYKY. Hyvä fyysinen toimintakyky auttaa suoriutumaan arjen ja työn (=opiskelun) vaatimista haasteistaHyvä fyysinen toimintakyky auttaa.
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Kohti hyvää kuntoa.
Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala
Nimi:tuomas Luokka: 7b Päivämäärä:
Kohonnut verenpaine.
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Liikutaan Kpl 29.
LIIKUNTA JA TERVEYS.
Hyvän mielen liikuntakampanja - Kinkku liikkuu!
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Nimi: Taru Tuominen Luokka: 7B Päivämäärä:
Metabolinen oireyhtymä
Ruokaympyrä Elintarvikkeiden suhteelliset määrät.
Liikunnan eri määritelmät 6.2
Liikutaan.
Liikutaan.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
MBO eli metabolinen oireyhtymä
Nimi: Neea Marttiin Luokka: 7B Päivämäärä:
Ympäristöterveys – tarkastelun näkökulmia
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
Unettomuus Inka ja Milga.
PERUSLIIKUNTA.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
Kati Rantonen p
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
Liikenteen terveysvaikutusten arviointi kaupunkiympäristössä
Liikunta tukee työhyvinvointia
Hyvinvointia Liikunnasta.
Esityksen transkriptio:

Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja ◦ Moottoriliikenteen väheneminen ◦ Säännöllisen liikunnan tuomat terveysvaikutukset Terveysriskeinä onnettomuudet autojen kanssa Terveyteen vaikuttavat hyödyt kuitenkin moninkertaiset haittoihin nähden

Saavutettavat terveysvaikutukset Sepelvaltimosairauksien kehittymisen vaaran aleneminen 50 % Aikuisiän diabeteksen kehittymisen vaaran aleneminen 50 % Ylipainoisuuden vaaran aleneminen 50 % Korkean verenpaineen kehittymisen vaaran aleneminen 30 % 10/8 mmHg:n suuruinen verenpaineen alenema kohonneesta verenpaineesta kärsivillä henkilöillä Osteoporoosin (luukadon) hidastuminen Masennus- ja ahdistuneisuusoireiden helpottuminen Ikääntyvien henkilöiden kaatumisriskin pieneneminen

Liikunnan määrä Jo 30 minuuttia pyöräilyä tai kävelyä useimpina päivinä viikossa riittää terveysvaikutusten saantiin Tärkeintä saada liikunnallisesti passiiviset ihmiset liikkumaan kohtuullisesti Kohtuullinen liikunta rankkaa kuntoilua realistisempi tavoite

Kehityssuunnat ja hyödyt Eurooppalaiset laiskoja pyöräilemään tai kävelemään työmatkat ◦ Jo 2 kilometrin päivittäiseltä matkalta terveysvaikutteita Lisäämällä liikuntaa saavutettu säästöjä ja vähennetty liikenneonnettomuuksia

Edistämistoimet ja johtopäätökset Ihmisten fyysistä kuntoa olisi parannettava jokapäiväisen arkiliikunnan, kuten pyöräily- ja kävelyliikenteen avulla. Pyöräilyn ja kävelyn terveyshyödyt olisi otettava mukaan liikennepoliittisia toimenpiteitä koskeviin arvioihin. Fyysisesti aktiivisen liikenteen seurantaa olisi kevennettävä.