Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tupakan vaikutukset hyvinvointiin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tupakan vaikutukset hyvinvointiin"— Esityksen transkriptio:

1 Tupakan vaikutukset hyvinvointiin

2 Tupakka haisee…

3 Faktoja tupakan vaarallisuudesta
Tupakan savu sisältää noin 50 syöpää aiheuttavaa kemikaalia. 50% tupakoitsijoista kuolee tupakoinnin seurauksena. Tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee Suomessa noin 5000 ihmistä joka vuosi = enemmän kuin huumeiden, alkoholin, liikenneonnettomuuksien, aidsin, itsemurhien ja murhien seurauksena yhteensä.

4 Tupakasta on haittaa nuorenakin

5 Tupakasta on haittaa nuorenakin
Tyttö/poikaystävä ei tykkää ja on huolissaan Rahan meno 1 aski pvässä = 1500 euroa vuodessa Ulkonäkö Kasvojen iho Hampaat ja suu Sormet ja kynnet Hiusten lähtö Keskivartalolihavuus Paha haju Jaksaminen Fyysinen suorituskyky, kunto Väsymys, keskittymisvaikeudet, hermostuneisuus, päänsärky Vastustuskyky, hengitystieoireet (yskä, lima) Mieskunto

6 Tupakoinnin terveysvaikutukset
Syöpä Sydän- ja verisuonitaudit Keuhkoahtaumatauti ja monet muut vakavat hengityselinten sairaudet Stressi, väsymys, päänsärky Rypyt ja akne Lapsettomuus Erektiohäiriöt Hiusten lähtö Selkärangan ja sen välilevyjen rappeutuminen Häiriöt kuukautiskierrossa Osteoporoosi eli luukato

7 Passiivinen tupakointi kohdistuu syyttömiin
Passiivinen tupakointi = tahtomattaan joutuu hengittämään ympärillä olevaa tupakansavuista ilmaa. Passiiviselle tupakoinnille voi altistua, jos isä tai äiti, poika/tyttöystävä tai kaverit polttavat. Tupakoivien vanhempien lapset ovat vaarassa. Myös lemmikkieläimet kärsivät passiivisesta tupakoinnista. Kenenkään ei tulisi vastoin tahtoaan altistua tupakan savulle. Laki suojelee ei-tupakoivia, esimerkiksi turvaamalla savuttoman koulu- ja työympäristön.

8 Pohdittavaksi Mitä haittaa tupakoinnista on nuorille?
Mikseivät nuoret välitä tupakoinnin terveyshaitoista? Tiedätkö jonkun, joka kärsii/on kärsinyt tupakoinnin vaikutuksista?


Lataa ppt "Tupakan vaikutukset hyvinvointiin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google