Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta 60-65 %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta 60-65 %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi."— Esityksen transkriptio:

1 Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta 60-65 %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta 60-65 % Naiset liikkuvat hieman miehiä enemmänNaiset liikkuvat hieman miehiä enemmän Aikuisten vapaa-ajan liikunta on yleistynyt, mutta työmatkaliikunta vähentynyt.Aikuisten vapaa-ajan liikunta on yleistynyt, mutta työmatkaliikunta vähentynyt. 90 % 3-18 vuotiaista lapsista ja nuorista liikkuu viikoittain.90 % 3-18 vuotiaista lapsista ja nuorista liikkuu viikoittain. Nuorista arviolta vain 40-50 % liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.Nuorista arviolta vain 40-50 % liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Erittäin vähän liikkuvia on nuorista 20—25 %.Erittäin vähän liikkuvia on nuorista 20—25 %. Pojat liikkuvat enemmän kuin tytöt.Pojat liikkuvat enemmän kuin tytöt. Nuorten liikunta on yleistynyt urheiluseuroissa, mutta vähentynyt vapaa-ajallaNuorten liikunta on yleistynyt urheiluseuroissa, mutta vähentynyt vapaa-ajalla Murrosiässä liikunta vähenee entisestään.Murrosiässä liikunta vähenee entisestään. Suomen yläkouluissa on liikuntaa VÄHITEN koko EuroopassaSuomen yläkouluissa on liikuntaa VÄHITEN koko Euroopassa Nuorten aikuisten miesten kestävyyskunto on heikentynyt 70-luvun lopulta lähtienNuorten aikuisten miesten kestävyyskunto on heikentynyt 70-luvun lopulta lähtien Eniten liikuntaa harrastavat hyvin koulutetut toimihenkilöt, vähiten taas yrittäjät ja maaseudulla asuvat.Eniten liikuntaa harrastavat hyvin koulutetut toimihenkilöt, vähiten taas yrittäjät ja maaseudulla asuvat. Liian vähäinen liikunta aiheuttaa Suomessa arviolta 300-400 miljoonan euron vuotuiset kustannuksetLiian vähäinen liikunta aiheuttaa Suomessa arviolta 300-400 miljoonan euron vuotuiset kustannukset –Sairauspoissaoloina, Työn tuottavuuden heikkenemisenä, Sosiaali- ja terveysmenoina

2

3 Suomalaisten eniten harrastamat liikuntamuodot

4 Suomalaisten eniten käyttämät liikuntapaikat

5 TERVEYSLIIKUNNAN EDISTÄMISEN KOHTEITA Liikunnallisesti passiivisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen herättäminen tai muun fyysisen aktiivisuuden lisääminen. Liikunnallisesti passiivisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen herättäminen tai muun fyysisen aktiivisuuden lisääminen. enemmän päivittäisiä liikunnan mahdollisuuksia. enemmän päivittäisiä liikunnan mahdollisuuksia. harrasteliikuntamahdollisuuksien tarjoaminen urheiluseuroissa. harrasteliikuntamahdollisuuksien tarjoaminen urheiluseuroissa. Keski-ikää lähestyvien ja keski-ikäisten (35−54-vuotiaat) miesten terveyden kannalta riittävän liikunnan lisääminen. Keski-ikää lähestyvien ja keski-ikäisten (35−54-vuotiaat) miesten terveyden kannalta riittävän liikunnan lisääminen. Työikäisille paremmat liikkumisen edellytykset työpäivän yhteydessä. Työikäisille paremmat liikkumisen edellytykset työpäivän yhteydessä. Lyhyiden työ- tai asiointimatkojen kulkeminen jalkaisin ja pyörällä kuljettujen matkojen lisääminen. Lyhyiden työ- tai asiointimatkojen kulkeminen jalkaisin ja pyörällä kuljettujen matkojen lisääminen. Vapaa-ajan liikunnan lisääminen Yrittäjille ja maanviljelijöille Vapaa-ajan liikunnan lisääminen Yrittäjille ja maanviljelijöille Terveysliikunnalle lisää rahoitusta. Terveysliikunnalle lisää rahoitusta. Lisää lihasvoimaa ikääntyville. Lisää lihasvoimaa ikääntyville. Erityisryhmille tasa-arvoisemmat liikkumismahdollisuudet. Erityisryhmille tasa-arvoisemmat liikkumismahdollisuudet. Luodaan liikkumiseen kannustavia ympäristöjä Luodaan liikkumiseen kannustavia ympäristöjä terveysliikunnan asemaa vahvistetaan kuntien hyvinvointipolitiikassa. terveysliikunnan asemaa vahvistetaan kuntien hyvinvointipolitiikassa. Edistetään terveysliikuntaan liittyvää koulutusta ja viestintää. Edistetään terveysliikuntaan liittyvää koulutusta ja viestintää. Edistetään terveysliikunnan ja terveyskunnon kansallista seurantaa. Edistetään terveysliikunnan ja terveyskunnon kansallista seurantaa.

6 TERVEYSLIIKUNNAN EDISTÄMISEN TOTEUTUMINEN Vahvuuksia: Terveysliikunta on saatu näkyvämmin esiin hallitusohjelmassa.Terveysliikunta on saatu näkyvämmin esiin hallitusohjelmassa. Poikkihallinnollista yhteistyötä ja sen koordinointia on lisätty sekä valtion- että paikallishallinnossa.Poikkihallinnollista yhteistyötä ja sen koordinointia on lisätty sekä valtion- että paikallishallinnossa. Terveysliikuntaan suunnattua rahoitusta on kasvatettu ja ministeriöiden yhteisrahoituksia lisätty.Terveysliikuntaan suunnattua rahoitusta on kasvatettu ja ministeriöiden yhteisrahoituksia lisätty. Kaikilla periaatepäätöksen osa-alueilla on käynnistetty toimenpiteitä.Kaikilla periaatepäätöksen osa-alueilla on käynnistetty toimenpiteitä. Omatoimisen ja organisoidun perheliikunnan mahdollisuuksia on lisätty ja monipuolistettu koordinoimalla laaja toimijoiden verkosto.Omatoimisen ja organisoidun perheliikunnan mahdollisuuksia on lisätty ja monipuolistettu koordinoimalla laaja toimijoiden verkosto. Kansallinen Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelma on käynnistetty ja samalla on saatu RAY vahvasti mukaan sen rahoitukseen.Kansallinen Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelma on käynnistetty ja samalla on saatu RAY vahvasti mukaan sen rahoitukseen. Hyvä edustus kansainvälisissä terveysliikunnan organisaatioissa sekä aktiivinen kansainvälinen tiedonvaihto.Hyvä edustus kansainvälisissä terveysliikunnan organisaatioissa sekä aktiivinen kansainvälinen tiedonvaihto.

7 TERVEYSLIIKUNNAN EDISTÄMISEN TOTEUTUMINEN Heikkouksia Terveysliikunnan suositusten epäyhtenäisyys aiheuttaa epäselvyyksiäTerveysliikunnan suositusten epäyhtenäisyys aiheuttaa epäselvyyksiä riittämättömästi liikkuvien arvioimisessa ja toimenpiteiden valtakunnallisessa seurannassa.riittämättömästi liikkuvien arvioimisessa ja toimenpiteiden valtakunnallisessa seurannassa. Terveysliikunnan asemaan kunnissa ei ole pystytty vaikuttamaan tarpeeksi.Terveysliikunnan asemaan kunnissa ei ole pystytty vaikuttamaan tarpeeksi. Liikkumisen mahdollisuuksia kouluissa ei ole saatu edistettyä riittävästi.Liikkumisen mahdollisuuksia kouluissa ei ole saatu edistettyä riittävästi. Terveysliikuntaan ohjaamiseen ja neuvontaan liittyvän koulutuksen kehittäminen on vielä kesken.Terveysliikuntaan ohjaamiseen ja neuvontaan liittyvän koulutuksen kehittäminen on vielä kesken. Liian vähän liikkuvien ihmisten saamiseksi säännöllisen liikunnan pariin ei ole tarpeeksi keinoja.Liian vähän liikkuvien ihmisten saamiseksi säännöllisen liikunnan pariin ei ole tarpeeksi keinoja. Työyhteisöjen liikuntaohjelmiin osallistuvat enimmäkseen jo ennestään aktiivisesti liikkuvat ihmiset.Työyhteisöjen liikuntaohjelmiin osallistuvat enimmäkseen jo ennestään aktiivisesti liikkuvat ihmiset. Vanhainkotien ja palvelutalojen ja niiden ympäristöjen liikkumisolosuhteiden kehittäminen on vasta alussa.Vanhainkotien ja palvelutalojen ja niiden ympäristöjen liikkumisolosuhteiden kehittäminen on vasta alussa.


Lataa ppt "Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta 60-65 %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google