Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja."— Esityksen transkriptio:

1 Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja. Liikunnan lisääminen näyttäisi parantavan testituloksia erityisesti toiminnanohjausta ja muistia vaativissa tehtävissä. Hyvän kestävyyskunnon on havaittu olevan positiivisessa yhteydessä muistiin ja toiminnanohjaukseen. Yksittäisten tutkimusten mukaan liikunta parantaa luokkahuonekäyttäytymistä, tehtäviin keskittymistä ja oppituntiosallistumista ja auttaa pääsemään koulunkäynnin tavoitteisiin. Lisäksi hyväkuntoisilla oppilailla on vähemmän poissaoloja kuin huonokuntoisilla. Liikunnan ja oppimisen tutkiminen on viimeaikoina lisääntynyt huomattavasti. Heidi Syväoja, Marko Kantomaa, Kaarlo Laine, Timo Jaakkola, Kirsi Pyhältö ja Tuija Tammelin. Liikunta ja oppiminen. Opetushallitus ja LIKES-tutkimuskeskus. Opetushallitus, Muistiot 2012:5. Helsinki ISBN (pdf).

2 Yläkoulussa ja 2.asteella
Joka kymmenes 15-vuotias liikkuu terveyssuositusten mukaisen määrän (Moilanen ym. 2016) Suomessa yläkouluikäisten liikkuminen vähenee enemmän kuin missään muussa tutkimuksen 40:ssä verrokkimaassa (WHO:n tutkimus) Lukiolaisista 29% harrasti hengästyttävää liikuntaa vapaa-ajalla korkeintaan tunnin viikossa (THL 2013) Liikkumattomuus on keskeinen kansanterveydellinen ongelma (3-4 mrd terv huollon kokonaiskust./y)

3 Kuinka moni Käy päivittäin koulussa?
Käy harrastuksissa tai kavereilla vähintään kolmesti viikossa?

4 15 min lisää liikuntaa päivässä = 5475 min (91 tuntia) lisää liikuntaa vuodessa!!
8 km pyöräilyä koulupäivisin = 1360 km pyöräilyä vuodessa

5

6 Omasta mielestä? Tarviiko opettajan huomioida aktiivisuuden terveysvaikutuksia opettamistyyliä valittaessa? (Pitääkö olla tietoinen aktiivisuuden vaikutuksista?) Onko Lk-ohjelmalla ollut vaikutuksia omaan työskentelyyn toiminnallisen opettamisen suhteen? Onko koulun toiminnallisuutta ja liikunnallisuutta tukevilla toimenpiteillä vaikutusta opettajien toiminnallisten opettamismenetelmien käyttöön?


Lataa ppt "Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google