Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kati Rantonen p. 046-920 6427 kati.rantonen@mtkl.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kati Rantonen p. 046-920 6427 kati.rantonen@mtkl.fi."— Esityksen transkriptio:

1 Kati Rantonen p

2 Liikunnan merkitys hyvinvoinnille
Sydän- ja verenkiertoelimistön toiminta paranee Keuhkojen toiminta taloudellistuu Liikunta vähentää mm. osteoporoosin, sepelvaltimotaudin ja tyypin 2 diabeteksen vaaraa Energiankulutus kasvaa Oman kehon tuntemus lisääntyy Lihaskunto kasvaa

3 Ahdistuneisuus vähenee
Saa uusia kokemuksia ja elämyksiä Masennus vähenee Mieli piristyy ja virkistyy Taloudellinen säästö Sosiaalisten suhteiden ylläpito Univaikeuksia omaavalla helpottaa unen saantia ja unen laatua Itsearvostus kohoaa

4 Pienin askelin vähän kerrallaan
Pienetkin muutokset ja valinnat, jos ne ovat pitkällä aikavälillä pysyviä, ovat vähän liikkuvien terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeitä. Tee pieniä muutoksia arkeen. Aseta välitavoitteita matkan varrelle. Olennaista on yksilöllisyys ja toimivuus. Puheet ja suunnitelmat ovat tärkeitä, mutta oleellista on, että muutos todella tapahtuu käytännössä.

5 Askeleita arkeen - kävelykalenteri
Askeleita arkeen hankkeessa valmistettiin 12 viikon kävelykalenteri mielenterveyskuntoutujille. Kalenteri sisältää kävelyohjelman 12 viikoksi sekä erilaisia jumppa-ja venyttelyliikkeitä sekä vinkkejä arjen aktivoimiseen sekä herättelyä oman liikkumisen pohdintaan Kalenteri tulostettavissa MTKL:n internet-sivuilta A3 ja A4 kokoisena. Kalenteria jaossa messuilla Mielenterveyden keskusliiton osastolla. Mobiilisovellus Android-puhelimille julkaistaan tammikuussa 2018. Hanketta on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.

6 Ota ensimmäinen askel Löydä itsellesi sopiva tapa liikkua.
Lisää arkiaktiivisuutta. Käytä portaita hissin sijaan. Tauota istumista. Minkä pienen päätöksen sinä voisit tehdä, lisätäksesi hyvinvointiasi?


Lataa ppt "Kati Rantonen p. 046-920 6427 kati.rantonen@mtkl.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google