Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
Advertisements

Kappale 2 Luuston tehtävät 1. tukee suojaa.
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
LUUSTO.
Työskentely kuumassa KESÄKUU. Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
OSTEOPOROOSI ON AINEENVAIHDUNTASAIRAUS. LUUSTO  Luusto uusiutuu n. 10 vuodessa  Osteoklastit hajottavat luukudosta  Osteoblastit rakentavat luukudosta.
IKÄMOTO Kehonhallintaa ikäihmisille Ikääntyvien liikuntaratatutkimus.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
9. KUNTOA KANNATTAA KEHITTÄÄ TERVEYSTIETO 7. Pohdi : Mitä hyötyä on koululiikunnasta?
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
SENIORI/NAISTENSALI. NAISET/MIEHET YLI 75-VUOTIAAT.
Kohti hyvää kuntoa.
Ergonomia – tasapainoinen juttu,
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Perustettu vuonna 1927.
Venyttelyohjeet ms-tautia sairastavalle
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Asento Kpl 23.
Lappeenrannan vanhusneuvoston käytänteitä
Maailmankatsomus, valinnat ja vastuu
Pharmanex® Bone Formula
Fyysinen kunto ja suorituskyky
Liikutaan Kpl 29.
6.4 Liikunnan merkitykset
Kestävyys on.
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Liikutaan.
Nivelten, lihasten ja luuston rakenne ja toiminta
Liikutaan.
Skeema Aivojen otsalohkot osallistuvat toiminnanohjaukseen
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
Asento! -Lepo! Kpl 31.
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
6.1 SELKÄRANGATTOMIEN ELINTAVAT JA MUODONVAIHDOS
Psyykkinen terveys.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Kati Rantonen p
Oppimisvalmiuksien tukeminen liikunnan avulla
Luusto Ihmisessä n. 200 luuta Luukudos on sidekudosta
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
3-05 Liikunta.
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Liikunta tukee työhyvinvointia
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI
LUUSTON TERVEYTTÄ TUKEVA LIIKUNTA
TERVEYSTIETO 8 5. Ystävyydestä voimaa.
Ajanhallinta opiskelussa
Minun hyvinvointi Eva Rönkkö
Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Liikunta Liikkumattomuus Liikuntaturvallisuus Minä liikkujana.
Materiaalin käyttö Liikunta -alustuksen on koonnut Vuokko Mäkitalo ja Pauliina Tamminen Suomen Luustoliitosta. Alustus päivitetty syyskuussa Alustus.
Kaveritaidot.
Yläkouluikäisten tyttöjen. vapaa-ajan fyysinen aktiivisuus
Esityksen transkriptio:

Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M Kappale 29  Liikutaan!! Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M

Liikkumisen hyödyt Säännöllinen liikkuminen rakentaa hyvän pohjan hyvinvointiin ja terveyteen. Liikkua pitäisi noin puolitoista tuntia päivässä ja kestävyyttä voi harjoittaa harrastamalla hikiliikuntaa usein, noin joka toinen päivä. Ei niin liikunnalliset ihmiset voivat aloittaa liikkumisen noin puolesta tunnista 40 minuuttiin päivässä. On hyvä rasittaa kehoa liikkuessa noin kolme kertaa viikossa turvallisesti. (HUOM! Älä ylirasita itseäsi!)

Luusto ja lihakset Lihaskuntoa on tärkeä pitää yllä. Säännöllisen liikkumisen mukanaan tuodut hyödyt voidaan havaita lihakissa nivelissä ja luustossa. Kehossamme on yli 600 liikuntalihasta. Ne ovat mm. tärkeä osa fyysistä toimintakykyisyyttä, tukevat tasapainoista ryhtiä, mahdollistavat ilmeet ja eleet ja auttavat painonhallinnassa. MUISTA, että tarvitset harjoitusta joka päivä, se myös lämmittää mieltä Ihmisellä on 206 luuta. Niiden tehtävänä on olla tukirankana, suojana ja lihasen kiinnityskohtana. Tiesitkö, että luu on elävää kudosta joka uusiutuu jatkuvasti. Myös verisolut valmistuvat luuytimessä, ja luusto toimii myös mineraalivarastona. Lapsuudessa ja nuoruudessa luut kasvavat pituutta. Ne myös vahvistuvat kun niitä rasitetaan liikunalla. On todettu että liikunnan tavoitteena on vahvistaa luustoa ja lihaksia. Liikunnalla voidaan ehkäistä myös osteoporoosia, eli luukatoa. Hypi 50-100 kertaa päivässä, niin luusi vahvistuvat 

Sydän, verenkierto ja hengitys Hengitys- ja verenkiertoelimillä on elintärkeä biologinen perustehtävä, joka vaikuttaa paljon kehon toimintakykyyn. Hapen ja hiilidioksidin vaihtuminen keuhkoissa on hengissä pysymisen ehto. Hyväkuntoisen sydän on vahvempi. Se voi olla jopa kooltaan suurempi, koska kestävyysliikunta suurentaa ja vahvistaa sydänlihaksen seinämiä.

Onko väittämä oikein vai väärin Onko väittämä oikein vai väärin? Jos väittämä on oikein, mene syvään kyykkyyn. Kun taas, jos vittämä on väärin tee yksi jännehyppy. Ihmisen pitäisi liikkua ainakin 1,5 h päivässä. Kehossamme on 206 lihasta. Kehoa on hyvä rasittaa 2 kertaa viikossa. Verisolut muodostuvat luuytimessä. Huonokuntoisen sydän on suurempi.

VASTAUKSET  