Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä."— Esityksen transkriptio:

1 Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä yms. Ajatuksena on, että oppilaat saavat tietoa, hyvän käsityksen tulevista mittauksista ja aikaa esittää kysymyksiä. luokanopettaja Nelli Helminen

2 Mitä oppilaat saattavat kysyä?
Miksi tytöt saa tehdä etunojapunnerrukset polvet maassa? Paljonko on ”täydet” missäkin mittauksessa? (aika, määrä) Riittääkö, jos kädet hipaisee toisiinsa olkapäiden liikkuvuusmittauksessa? Pitääkö 5-loikassa jäädä alastuloasentoon (pysähtyä)?

3 MOVE! 5. ja 8.-luokkalaisille

4 Pohdittavaa Liikutko päivittäin vähintään yhden tunnin?
Istutko usein yli kaksi tuntia putkeen? Oletko ruudun ääressä alle kaksi tuntia päivässä? Jokaisen pitäisi liikkua päivittäin 1-2 tuntia. Yli kaksi tuntia kestäviä istumajaksoja tulisi välttää. Päivittäinen ruutuaika saisi olla enintään kaksi tuntia.

5 Kouluikäisen fyysiset tehtävät arkielämässä
Kouluikäisen arkipäivän fyysisiksi tehtäviksi määriteltiin: koulumatkan kulkeminen omin lihasvoimin (kävelyä tai pyöräilyä vähintään 5 km) koulu- ja harrastusvälineiden nostaminen ja kantaminen omin lihasvoimin istuvan elämäntavan vaikutusten ennaltaehkäiseminen: luonnollisen anatomisen liikelaajuuden ylläpitäminen erityisesti ylävartalossa ja lonkan koukistajissa liikenteessä liikkuminen: ympäristön havainnoiminen ja siihen tarkoituksenmukaisesti reagoiminen erilaisilla alustoilla liikkuminen: tasapainon säilyttäminen myös liukkaalla alustalla portaissa ja epätasaisessa maastossa liikkuminen vedessä liikkuminen (raajojen liikkeiden yhteensovittaminen ja kestävyyskunto).

6 Mikä on MOVE!-mittaus? Move! on 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen tiedonkeruu- ja palautejärjestelmä. Tieto yhdistetään laajoihin terveystarkastuksiin

7 Mikä on mittausten tarkoitus?
Move!-järjestelmän tavoitteena on auttaa ensisijaisesti oppilasta ja hänen perhettään ymmärtämään fyysisen toimintakyvyn yhteydet oppilaan terveyteen, päivittäiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja opiskeluun. Järjestelmän keskeisenä tarkoituksena on kannustaa omatoimiseen fyysisestä toimintakyvystä huolehtimiseen. Osiot mittaavat oppilaan kestävyyttä, voimaa, nopeutta, liikkuvuutta, tasapainoa ja motorisia perustaitoja. Palautejärjestelmän avulla oppilas, hänen huoltajansa, terveydenhuollon ammattilaiset koulussa sekä opettajat saavat tietoa oppilaiden fyysisestä toimintakyvystä, sen yhteydestä koululaisen hyvinvointiin sekä siitä, miten fyysistä toimintakykyä voi edistää.

8 MOVE!-mittaukset 20 m viivajuoksu vauhditon 5-loikka
ylävartalon kohotus etunojapunnerrus kyykistys alaselän ojennus täysistunnassa oikean ja vasemman olkapään liikkuvuus heitto–kiinniotto-yhdistelmä

9 Linkit https://www.youtube.com/watch?v=7yYE31svnNQ


Lataa ppt "Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google