Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Asento Kpl 23.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Asento Kpl 23."— Esityksen transkriptio:

1 asento Kpl 23

2 Keho tottuu huonoihin asentoihin
Pitkään jatkuva samanlaisen toistuva työskentely tai jatkuva saman asennon ylläpito voi johtaa kehon asennon muutoksiin. Kivun tuntemuksen kehossa voivat viestiä virheellisistä asentotottumuksista tai ryhtivirheistä. Kipua voi esiintyä niskahartiaseudulla, selän alueella, olkapäissä tai polvissa. Taukoliikunta, venyttely, hyvät yöunet, terveellinen ruoka ja liikunta auttavat kehoa jaksamaan.

3 Kuuntele kehoasi Kehon huolto tarkoittaa virheasentojen ehkäisyä lihasten tasapuolista vahvistamista, kuormittamista ja levon vaihtelua. Opettele tuntemaan lihaksesi, niskanseutu, selänalue ja muita tärkeitä lihasalueita.

4 Hartia- tai niskakipuja?
Peruskoulun 8. luokka POIKA % TYTTÖ % Harvoin tai ei lainkaan Noin kerran kuussa Noin kerran viikossa Lähes joka päivä Yhteensä % 48 32 14 6 100 31 35 21 13 100

5 Ryhdistä hyvinvointia
Hyvä ryhti rakentuu alhaalta ylöspäin 1. Jalkapohjat ovat tasaisesti lattiassa 2. Lantio ei ole kallistuneena eteen tai taakse. 3. Vatsa- ja selkälihakset kannattelevat kehoa. 4. Lantio, hartiat, pää ja niska asettuvat keskilinjaan. Tärkeitä ryhtilihaksia ovat yläselän, erityisesti lapaluiden väliset lihakset sekä keskivartalon lihakset. Niin sanotut syvät eli lähellä selkärankaa olevat selkä- ja vatsalihakset pitävät lantion ja selkärangan oikeassa asennossa.

6 Hyvä ryhti kertoo kehon tasapainoisesta kehittymisestä ja antaa samalla vaikutelman reippaasta olemuksesta. Kun seisomme, istumme ja liikumme tasapainoisessa ja hyvässä asennossa, tuki ja liikuntaelimistömme eivät rasitu liikaa. Ryhdikkäät asennot vaikuttavat myös hengitys ja verenkiertoelimistöön. Jatkuvasti huonossa asennossa oleminen , vaikka tietokoneen ääressä löhöily, kuormittaa niveliä ja venyttää lihaksia väärällä tavalla. Jos pää ja hartiat ovat eteenpäin työntyneet, niin se rasittaa niska ja hartiaseudun lihaksia ja niskanikamia. Pään, niska-, hartia- tai selkäranka kivut voivat viitata esimerkiksi huonosta työasennosta tai heikoista lihaksista.


Lataa ppt "Asento Kpl 23."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google