Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT"— Esityksen transkriptio:

1 8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
TERVEYSTIETO 8 8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT

2 SEKSUAALISUUS Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia.
Seksuaalinen suuntautuminen selkeytyy pikku hiljaa ja varmistuu useimmilla vasta nuoruusiän jälkeen.

3 TEHTÄVIÄ Lue oppikirjan luku 8 : Seksuaalisuuden monet muodot
Oma Syke teht. 1-2 s

4 Kaikki muuttuu paremmaksi - video
1. Vallitseeko yhteiskunnassamme mielestäsi homofobiaa? Miten ja millaisissa tilanteissa se voi ilmetä? 2. Vaikuttaako ihmisen seksuaalinen suuntautuminen siihen, millainen hän on esim. vanhempana, ystävänä, työntekijänä? 3. Pitääkö ihmisen kertoa muille omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan? Millaisissa tilanteissa pitäisi? 4. Miksi omasta homoseksuaalisuudesta voi olla vaikea kertoa omalle perheelle / ystäville / muille ihmisille? 5. Miten reagoisit, jos ystäväsi kertoisi olevansa ihastunut samaa sukupuolta olevaan kaveriinsa? 6. Kuulet nuorisojoukon homottelevan toisiaan ja ohi meneviä ihmisiä. Mitä mieltä olet kuulemastasi? Kaikki muuttuu paremmaksi - video

5 Miten hyvin seksuaalioikeudet toteutuvat Suomessa?
Mitä seksuaalioikeuksia ihmisellä tulisi olla? Miksi seksuaalioikeudet ovat tärkeitä? Miten hyvin seksuaalioikeudet toteutuvat Suomessa? OMA SYKE teht. 3-5 s

6 SEKSUAALIOIKEUDET Jokaisella on oikeus toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan muita loukkaamatta. Jokaisella on oikeus määrätä omasta kehostaan. Nuoria suojeleva sukupuolisuhteen suojaikäraja on 16 vuotta. Seksuaaliseen kaltoinkohteluun ei pidä alistua.

7 Tämä on minun omaa syytäni.
Jos ihminen on joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi, hän ei aina kerro asiasta – MIKSI? En halua, että kukaan muu saa tietää asiasta. Haluan unohtaa asian. Tilanne tuntuu häpeälliseltä. Tekijä uhkailee minua. Tämä on minun omaa syytäni.

8 SEKSUAALIRIKOS Seksuaalirikos on teko, joka loukkaa tai vahingoittaa toisen seksuaalisuutta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta Toisen ihmisen alistaminen on aina väärin. Teosta on kerrottava luotettavalle aikuiselle. Seksuaalinen väkivalta on törkeä rikos, ja tekijä on saatava vastuuseen. Miten voit omilla valinnoillasi ja toiminnallasi ehkäistä joutumasta seksuaalirikoksen uhriksi?

9 Mitä haittaa siitä voi olla?
Miksi jotkut nuoret julkaisevat internetissä paljastavia kuvia itsestään? Mitä haittaa siitä voi olla?

10 KOTITEHTÄVÄT Oma Syke teht. 6 s. 122


Lataa ppt "8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google