Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tupakka tuhoaa ja tappaa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tupakka tuhoaa ja tappaa"— Esityksen transkriptio:

1 Tupakka tuhoaa ja tappaa

2 Tupakan kokeilu -Ensimmäisestäkin kokeilu kerrasta voi jäädä koukkuun.
-Suurin osa ensikokeilijoista ovat sitä mieltä, että eivät enää koskaan polta.

3 Haitat Hengitys ja vaatteet haisevat sekä koti jos polttaa sisällä.
Keuhkot ja hampaat pilaantuvat liiallisesta tupakoinnista. Makuaisti heikentyy Sairastumisen riski suurenee(esim. keuhkosyöpä)

4 Tupakan myrkyt -Tupakassa on yli 4000 erilaista ainetta, joista 5o ainakin aiheuttaa syöpää. -Terveydelle vaarallisimmat aineet ovat häkä, nikotiini, terva-aineet ja syöpää aiheuttavat aineet.

5 Häkä ja Nikotiini Häkä on hajuton, väritön ja mauton ja myös erittäin myrkyllinen kaasu. Häkä imeytyy vereen myös happea helpommin -> vähentää hapensaantia, alentaa fyysistä kuntoa Nikotiini on tupakan riippuvuutta aiheuttava aine. Nikotiini vaikuttaa hermostoon ja sydämen toimintaa.

6 Fyysiset haitat Hidastaa nuorten keuhkojen kehitystä Huonontaa ihoa
Astmaan sairastuu helpommin Kärsivät useimmin urheiluvammoista tupakan myrkkyjen takia

7 Nuoret Tupakoimattomuuden arvostus on lisääntyy nuorten keskuudessa jatkuvasti. Jopa 13-vuotiaat kokeilevat tupakkaa. Valtaosa nuorista on tupakka vastaisia.

8 Tietoisku Lemmikit kärsivät tupakan savusta. Tupakansavu ärsyttää myös kissojen ja koirien silmiä ja tekee niiden olon tukalaksi. Tupakka on ongelmajätettä. Tänäkin vuonna pelkästään Suomessa kuolee 5000 ihmistä tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin. Tupakoinnin aiheuttamat terveyshaitat maksavat Suomelle noin 2 miljardia euroa.

9 Väittämät Eläimet kärsivät tupakan savusta.
Tupakka sisältää 1000 eri kemikaalia. Tupakoijat väsymät helpommin. Tupakoijat ovat muita terveempiä. Makuaisti heikentyy. Lihakset palautuvat tupakoivilla nopeammin urheilusuorituksen jälkeen.


Lataa ppt "Tupakka tuhoaa ja tappaa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google