Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!"— Esityksen transkriptio:

1 Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Ei ole sama, miltä suussa näyttää ja tuntuu. Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa koko terveyteen ja elämänlaatuun. I love suu on Hammaslääkäriliiton kampanja suunterveyden puolesta. I love suu jakaa luotettavaa tietoa ja kannustaa suomalaisia huolehtimaan paremmin suunterveydestään. Seuraa I love suu -kampanjaa:

2 Näin hoidat suunterveyttä
Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla. Käytä mieluiten sähköhammasharjaa. Puhdista myös hammasvälit. Syö terveellisesti ja pidä kiinni säännöllisistä ruoka-ajoista. Älä napostele aterioiden välillä. Lisätietoa:

3 Näin hoidat suunterveyttä
Noudata kohtuutta makeiden ja happamien tuotteiden käytössä ja nauti niitä ainoastaan säännöllisten aterioiden yhteydessä. Juo janojuomana vettä. Käytä ksylitolituotteita. Älä käytä tupakkaa tai nuuskaa. Käy säännöllisesti hammaslääkärillä suun ja hampaiden tarkastuksessa. Lisätietoa:

4 Hampaiden ja suun sairauksien varhaishoito
Järkevin tapa huolehtia suun terveydestä on ehkäistä ja hoitaa sairaudet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Monet suun krooniset tulehdukset eivät välttämättä aiheuta oireita ja pääsevät siksi etenemään salakavalasti. Lisätietoa:

5 Näin voit ehkäistä ientulehdusta
Ientulehdus syntyy, kun plakkia pääsee kertymään ienrajaan ja hammasväleihin. Tulehtunut ien on punoittava, usein hieman turvonnut ja aristava. Selkein oire on verenvuoto hampaita harjatessa. Ientulehduksen suurin riskitekijä on huono suuhygienia. Säännöllinen hampaiden puhdistus on A ja O ientulehduksen ehkäisyssä. Lisätietoa:

6 Näin voit ehkäistä ientulehdusta
Kun putsaat hampaiden pinnoille kertyvät bakteerit riittävän tehokkaasti päivittäin, ientulehdusta ei pääse muodostumaan. Jos ikenestä vuotaa verta, kyse on tulehduksesta. Ole silloin entistä huolellisempi hampaiden puhdistamisessa. Tulehdus on tärkeää hoitaa, jotta se ei pääse etenemään hampaan kiinnityskudossairaudeksi eli parodontiitiksi. Lisätietoa:

7 Karieksen varhaishoito
Kun alkava kariesvaurio todetaan tarpeeksi ajoissa, hammasta ei välttämättä tarvitse paikata. Kun pidät vaurioituneen hampaan pinnan puhtaana, vältät jatkuvaa napostelua ja juot janojuomaksi vettä, vaurion eteneminen pysähtyy eikä reikää pääse syntymään. Varhaishoito on aina potilaan ja hammaslääkärin yhteistyötä – se vaatii huolellista omahoitoa ja säännöllistä käyntiä tarkastuksessa. Lisätietoa:

8 Parodontiitin varhaishoito
Parodontiitti on hampaan kiinnityskudostulehdus, joka syntyy, jos et hoida ientulehdusta kuntoon. Lieväkin ientulehdus kannattaa ottaa vakavasti. Jos annat tulehduksen jatkua hoitamattomana liian pitkään, siitä voi seurata parodontiitti. Parodontiitti voi pahimmillaan aiheuttaa hampaiden irtoamisen ja esimerkiksi lisätä sydän- ja verisuonisairauksien riskiä sekä heikentää diabeteksen hoitotasapainoa. Varhaishoidon tavoitteena on estää ientulehduksen eteneminen vakavaksi sairaudeksi. Lisätietoa:


Lataa ppt "Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google