Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuume ja flunssa Mika ja Eerik."— Esityksen transkriptio:

1 Kuume ja flunssa Mika ja Eerik

2 Mitä flunssa on? Jokainen terveellisestikin elävä saa joskus flunssan. Flunssat ovat useimmiten viruksen aiheuttamia eikä niihin ole oikein muuta lääkettä kuin lepo. Flunssan oireisiin kuuluu yleensä kuume (kehon lämpötila nousee yli normaalin [raja noin 37.4 riippuu ihmisestä]), kurkkukipu, väsymys, lihassäryt, yskä ja päänsärky. Kuume voi nousta hyvinkin korkealle ja joillakin ei nouse kuume ollenkaan. Useimmat ihmiset sairastavat sen vuosittain ainakin kerran. Lapset voivat sairastaa flunssan jopa 5-10 kertaa vuodessa. Flunssa hoidetaan kotona. Lääkäriin tarvitsee mennä vain jos tulee hengitysvaikeuksia tai flunssa pitkittyy. Flunssaa aiheuttaa yli 200 eri virusta.

3 Mitä on kuume? Kuume ei itsessään ole sairaus, vaan muiden sairauksien ja tautien oire. Kuumetta aiheuttaa yleensä viruksien ja bakteerien aiheuttamat taudit. Kuume nousee yleensä nopeasti korkealle ja voi jatkua useita päiviä. Kuumeeseen auttavat erilaiset tulehduskipulääkkeet kuten burana (ibuprofeiini) ja panadol (parasetamoli). Kuumeessa liikunta on vaarallista ja voi johtaa erilaisiin muihin sairauksiin kuten keuhkokuume ja sydänlihastulehdus. Kuumeeseen voivat vaikuttaa myös antibiootit jos kyseessä on bakteeritulehdus. Kuumeen takia ei yleensä tarvitse mennä lääkäriin ellei kuume ole kestänyt viikkoja tai kuumeeseen ei ole liittynyt vakavia oireita.

4 Tiivistelmä Flunssa on viruksen aiheuttama, ei-vaarallinen lyhyt aikainen ja yleinen sairaus. Kuume on muiden sairauksien (yleensä viruksen tai bakteerin) aiheuttama kehon lämpötilan tilapäinen nousu joka voi kestää useita päiviä.

5 Lähteet Vita 1, kappale 3.1 itsehoito.


Lataa ppt "Kuume ja flunssa Mika ja Eerik."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google