Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on."— Esityksen transkriptio:

1 lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on todettu pienentävän sydäninfarktin riskiä. Useilla lääkkeillä myös aspiriinilla on sivuvaikutuksia. Lääkkeen kehittely kestää vuosia. Uusien lääkeaineiden kehittäminen alusta myyntilupaan asti kestää keskimäärin vuotta. Lääkkeen kehittäminen on kallista ja vaatii työtä siksi uudet lääkeaineet ovat kalliimpia. Nykyään geenitekniikkaa käytetään hyödyksi uusien lääkkeiden kehittämisessä ja valmistuksessa. Esimerkiksi diabeteksen hoidossa käytettävä insuliini valmistetaan nykyään geenitekniikan avulla. Se korvasi eläinperäisen insuliinin. Vanhentuneita lääkkeitä ei saa käyttää. Lääkkeet tulisi säilyttää sellaisessa paikassa johon eivät lapset pääse käsiksi. Lääkkeitä tulee aina käyttää kuten ohjeessa lukee. Ja niitä ei saa käyttää viimeisen käyttöpäivän jälkeen.


Lataa ppt "Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google