Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI"— Esityksen transkriptio:

1 VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI
KORKEAKOULULIIKUNTA JYU. Since 1863.

2 Ryhmäliikunta ja Palloiluvuorot
Ryhmäliikuntatunneissa on huomioitu erilaiset liikkujat. Tunneista on tehty hyvät tuntikuvaukset, jotka ohjaavat sopivalle tunnille. Joinain vuosina on tehty erikseen lista aloitteleville sopivista tunneista sekä ohjeita sen mukaan, millaisesta liikunnasta pitää. Suosituimmat palloiluvuorot on jaettu erilaisiin tasoryhmiin. Aloittelijoille on omat vuorot sählyssä ja lentopallossa. JYU. Since 1863.

3 Workout – ja workshop tapahtumat
Workout -tapahtumat järjestetään syys- ja kevätkauden alussa. Syyskuun tapahtuma kerää yli 700 osallistumiskertaa Tammikuun tapahtuma yli 300 osallistumiskertaa. Tapahtumat houkuttelevat uusia opiskelijoita. Viime vuosina on ollut muutaman tunnin erillisiä, maksullisia n. 1,5-3 tunnin workshopeja seuraavista aiheista: jooga, kyykkykoulu (painonnosto nostotekniikka), foamrolling, twerkkaus. Workshopit ovat täyttyneet joka kerta eli niihin on saatu maksimimäärä osallistujia. Workshoppien osallistujat ovat enimmäkseen naisia ja aiemmin liikuntaa harrastaneita, mutta aina mukaan saada uusiakin liikkujia. JYU. Since 1863.

4 Tapahtumat Erilaisilla tapahtumilla pyritään herättämään huomiota ja houkuttelemaan korkeakoululiikuntaan mukaan uusia henkilöitä. Elokuussa pyöräiltiin Kanavuoreen Syyskuussa pyöräiltiin Ladun majan tapahtumaan Loka-marraskuussa järjestetään vuosittain yhteistyössä monen eri kumppanin kanssa hyvinvointiviikko, joka on kerännyt osallistujia n Ohjelmassa oli liikuntaa sekä hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä luentoja ja tapahtumia. Ideana on ollut saada mukaan uusia liikkujia. JYU. Since 1863.

5 Mielellään liikkumassa –ryhmä opiskelijoille 16.10.-8.12.
Nyyti ry:n hanke, jossa Jyväskylän korkeakoululiikunta on mukana. skelijoille/ryhmat/miel ellaan-liikkumassa- ryhma /. Ryhmässä 25 opiskelijaa, joista suurin osa on JY:stä. Ryhmä on tarkoitettu opiskelijoille, joilla liikkumisen aloittaminen on vaikeaa, liikkumisen ylläpitäminen pysyvästi tuntuu mahdottomalta tai jotka haluaisivat löytää sopivan tasapainon liikkumiselle osana opiskelija-arkea. JYU. Since 1863.

6 Hyvinvoiva minä – kurssi henkilöstölle
Kurssilla tavoiteltiin hyvinvoinnin tasapainoa, pysähdyttiin miettimään keinoja oman hyvän olon lisäämiseksi sekä kannustettiin kokeilemaan elämäntapamuutoksia . Kurssilla käsiteltiin lisäksi seuraavia teemoja: stressi ja työn organisointi sekä uni. Kurssilla tehdään harjoitteita pareittain ja ryhmässä. JYU. Since 1863.

7 Hyvinvoiva minä –sivusto
uliikunta.fi/fi/hyvinvoiva- mina Sivuston päivitys pyritään huolehtimaan terveyskasvatuksen asiantuntijaharjoittelun tutkittua tietoa, vinkkejä ja harjoituksia ravitsemuksen, liikunnan ja levon teemoista. Sivuston muutospolku on tarkoitettu jokaiselle, joka kaipaa jonkinlaista muutosta fyysiseen hyvinvointiin haluaa opetella terveellisempiä ravitsemustottumuksia tai liikunnallisempaa elintapaa toivoisi nukkuvansa paremmin JYU. Since 1863.

8 Tiedotus Korkeakoululiikunta on pyrkinyt löytämään tiedotukseen myös sellaisia kanavia, joiden kautta tavoitetaan toiminnastamme aiemmin tietämättömiä. Tällaisia kanavia ovat mm. JAMKOn viikkotiedote, JYYn ISA-tiedote, pöytäpuhujat ja uusien opiskelijoiden infotilaisuudet. JYU. Since 1863.

9 MITEN KORKEAKOULU VOI AKTIVOIDA LIIKKUMAAN
Ympäristö liikunnallisesti virikkeellisemmäksi (puolapuut, kuntosalilaitteet, renkaat, jumppapallot) Taukojumpat luennoille (virtuaalijumppa) Korkeita pöytiä, sähköpöytiä Suihkut ja vaatteidenkuivatustilat Riittävästi pyörätelineitä, joihin pyörän saa lukittua JYU. Since 1863.


Lataa ppt "VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google