Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ajanhallinta opiskelussa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ajanhallinta opiskelussa"— Esityksen transkriptio:

1 Ajanhallinta opiskelussa
Hallitse aikaasi ja vahvista hyvinvointiasi

2 Haluaisitko.. - viettää aikaa kavereiden kanssa ilman että koko ajan pitää huolehtia tekemättömistä koulutöistä? - opiskella ilman stressiä ja uupumista? - että sinulla olisi aikaa riittävästi kaikille koulutöille sekä vapaa-ajalle? - saada opintopisteitä ajallaan? - menestyä opinnoissa? - harrastaa ja saada riittävästi aikaa harrastuksille? - levätä ja nukkua hyvin?

3 Opiskelu on päätoimista työtä ja on tärkeysjärjestyksessä ykkösenä
Opiskelu ammattikorkeakoulussa on erilaista kuin aiemmilla koulutasoilla Jokaisella on oma tyyli opiskella Ajankäytön suunnittelu on tärkeää Tasapaino

4 Opiskelu=työtä Opiskelu vie ison osan päivästä 40 tuntia viikossa Opiskelu on vaativaa ja se vaatii myös sitoutumista Opiskelu opettaa ja antaa myös sisältöä elämään Opinnoissasi sinä olet se joka päättää. Tämä on iso haaste ja vastuu. Toisaalta se antaa myös vapauksia.

5 Oppiminen käynnistyy kunnolla vasta oppituntien jälkeen
Oppitunnit ovat vain osa opiskeluun kuuluvaa työtä Oppiminen jalostuu ja kehittyy luokkatilojen ulkopuolella Yksi oppitunti vaatii 1-2 tuntia itsenäistä työskentelyä Oppitunnit ovat kipinä syvälle oppimiselle.

6 Oppiminen vie aikaa eikä sitä voi kiirehtiä.
Kiireellä opiskelu johtaa heikkoon ja pinnalliseen oppimiseen Vain kun ymmärrät mitä ja miksi opiskelet johtaa syvään oppimiseen ja se vaatii aikaa Opiskelu ajan kanssa on miellyttävää Aika mahdollistaa keskittymisen, ajattelun, kysymykset, muistiinpanot ym.

7 Ajankäytön suunnittelu
Ajan hallinta vaatii etukäteen suunnittelua Ilman kunnon suunnitelmaa aika menee hukkaan ja tavoitteet jäävät saavuttamatta Pitkäaikaiset tavoitteet, lyhyen tähtäimen tavoitteet Arvottaminen Suunnitelma joka viikolle.

8


Lataa ppt "Ajanhallinta opiskelussa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google