Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

TYÖSSÄOPPIMISEN OSAPUOLTEN OIKEUDET, VASTUUT JA VELVOLLISUUDET
Perehdyttämällä ja ohjaamalla osaajaksi – räätälöity työssäoppiminen
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
Kokemuksia sähköalan näytöistä Oppilaitoksessa ja työssäoppimispaikalla.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
- Opettajan materiaali
Työpaikkaohjaajakoulutus
Suomen kielen oppimisen tuki ja ohjaus / TAKK
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Opiskelijan arviointi työpaikalla
OHJAAMINEN.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
Työssäoppimisen (TOP) prosessi
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Laajennettu työssäoppiminen:
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Tavoitteellinen työssäoppiminen
Ilkon työleiri Tervetuloa laajennetun työssäoppimisen työleirille!!!!
Työssäoppimisen ohjaus
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Maahanmuuttajan työssäoppimisen ohjaamisen erityispiirteet
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
TYÖSSÄOPPIMINEN.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Työssäoppiminen eli TOP
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
LAAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN 2+1-MALLI Sähköala. Laajennetun työssäoppimisen 2+1malli  tarjoaa vaihtoehtoisen tavan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
OHJAUSKARTOITUKSEN / PUIMALAN TOTEUTUS  Tavoitteena saada tarkempaa tietoa työssäoppimisen ohjauksen tilanteesta ja kehittämishaasteista alakohtaisesti.
Työpaikkakouluttajan ABC
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Työpaikkakouluttajan ABC
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
CHANCES-hanke, ESR / EQUAL AJANKOHTAISPÄIVÄ ERITYISOPETUS Anneli Muuronen
Verkostoseminaari 13. – Helsinki
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
1 Ammattiosaamisen näytöt Päivitetty Mitä ammattiosaamisen näytöt ovat? Ammattiosaamisen näytöissä – opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä,
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
Opettaja/ryhmänohjaaja Koulutusalan opettajatiimit Koulutusalajohtaja Opiskelija 2. Opiskelija tekee Läheltä piti- ilmoituksen Koulutuspäällikkö 3. Jos.
Lapin matkailuopisto, Levi-Instituutti Yksilölliset ja joustavat opintopolut Anne Grön-Keskiniva, Susanna Koskenniska, Taina Koskinen ja Sanna Pensonen.
ETOS-erityisopiskelijan työvaltaiset yksilölliset osaamispolut Pauliina Julkunen, Kanneljärven Opisto Vertaansa vailla –ohjauksen ja erityisopetuksen.
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
KOLMIPORTAINEN TUKI Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
HUIPPU Elokuu 2017.
Joustavat oppimispolut
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Esityksen transkriptio:

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA Turvapeda Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Lähtökohtana aiemmin laadittu alakohtaistettu opiskelijan työssäoppimisen perehdytyssuunnitelma Työssäoppimispaikan oma perehdytyssuunnitelma ensisijainen Painotus työturvallisuus asioilla

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Työssäoppimisen perehdytyssuunnitelma hotraca-ala Tässä suunnitelmassa käydään läpi yleisiä asioita ja työturvallisuuden kannalta oleellisia asioita Läpikäydyt asiat kuitataan Ylimääräiset poistetaan, puuttuvat lisätään Onko opiskelija ymmärtänyt kuittaamansa asiat ?

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Erityisopiskelijoille on omia pienryhmiä mutta heitä on myös integroituina ns. normaali ryhmissä Edellä mainittu perehdytyksen ymmärtäminen korostuu erityisopiskelijoiden kohdalla Pienryhmissä on mukana erityisopettajat, joilla parempi ymmärrys asioista Työssäoppiminen koskee kaikkia, myös erityisopiskelijoita, integroitujakin

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Työturvallisuuteen liittyvät riskit erilaisia alasta riippuen Opiskelijoilla erilaisia mielenkiinnon kohteita alasta riippuen Oman osaamisen korostuminen erilaista mielenkiinnon kohteesta riippuen Miksi en minä jos nuokin ?

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Erityisopiskelijan kohdalla tukitoimien tarkoitus saattaa opittava asia sellaiseen muotoon että se on helpommin omaksuttavissa -> työvaltaisuus -> rutiininomaisuus -> turvallisuus Mukauttaminen on keino, jolla tarkoitetaan tavoitteen yksilöllistämistä ja madaltamista opiskelijan tarvitsemalle oppimisen tasolle, jolloin hän saa opintoihinsa tarpeeksi haastetta, mutta myös tarvittavan helpotuksen hänelle haasteellisiin osiin

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Työtehtävät ja tuentarve määräytyvät opiskelijan ja hänen osaamisensa mukaan Opettajan ja opiskelijan välinen toistensa tunteminen ja luottamus nousevat tärkeään rooliin Tämä edellä mainittu on jotenkin hallinnassa oppilaitos ympäristössä ja pienryhmissä, mutta miten saada tämä tuki , tuttuus ja turvallisuus integrotuihin ryhmiin ja työssäoppimispaikoille

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Työssäoppimispaikalla ? Tavoitteena työllistyä, arvio mahdollisuuksista Rehellinen kuvaus mitkä työt sujuvat, mitkä vaativat ohjausta, ei diagnoosia Työpaikkaohjaaja, jolla todella resurssia ohjata Ohjaavalla opettajalla oltava myös resurssia ohjeistaa, ei vain perehdyttää

Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjaus Työkalut tähän edellä kuvattuun ? Lähtökohtana on Työssäoppimisen arviointi Edellä kuvatut arviointikriteerit huomioiden on laadittu erityisopiskelijan perehdytys suunnitelma, jossa lähtökohtana on opettajan tietämys mitä opiskelija osaa eri tasoilla ja tältä pohjalta käydään läpi mitä saa tehdä ohjattuna, itsenäisesti tai ei ollenkaan, kuittaus työpaikkaohjaajalta