Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Riitta Karusaari Koulutuspäällikkö Lapin matkailuopisto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Opso ry kevätseminaari Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Työpaikkakouluttaja- hanke
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Kokkolan ammattiopisto
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Osaamisperusteisuus perustutkinnon perusteissa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Ammatillisen koulutuksen reformi Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen osasto.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Ajankohtaista Opetushallituksesta KOME 2016 Turussa Seppo Valio
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Opinnollistaminen nuorten työpajatoiminnassa ja ammatillisen koulutuksen reformi Elise Virnes
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Sujuvat siirtymät – ohjauksen teemaseminaari Kati Lounema yksikön päällikkö, opetusneuvos.
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tulevaisuuden haasteet ja ratkaisut Ylijohtaja Mika Tammilehto
Ammatillisen koulutuksen reformi ja digitaaliset ratkaisut Yhteentoimivuusfoorumi Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen osasto.
Näköaloja ammatilliseen koulutukseen Elise Virnes Ammatillisen koulutuksen osasto Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
Ammatillisen koulutuksen reformi ja vaikutus ohjaukseen Ohjaamoprojektipäällikköpäivä, Helsinki Ulla-Jill Karlsson
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Ammatillisen koulutuksen reformi ELO
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Ammatillisen koulutuksen reformi
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Sirkka-Liisa Kärki Yksikön päällikkö, opetusneuvos
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Kokemuksia ammatillisen koulutuksen koulutusreformista
Ammatillisen koulutuksen reformista
Ammatillisen koulutuksen muutoksia
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Osaamisella soteen! TEHY
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon kokeiluverkoston tapaaminen Stadin aikuisopisto Aira Rajamäki, opetusneuvos, Ammatillinen.
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa 18.-20.11.2015 Opettajan ajattelun ja toiminnan muutos ammatillisessa peruskoulutuksessa 19.11.2015 Merja Lahdenkauppi, opetusneuvos Opetushallitus

Ajankohtaista Opetushallituksesta Ammatillinen perus- ja aikuiskoulutus, Esa Karvinen Perustutkinnon perusteiden ja muiden määräysten toimeenpanon seuranta jatkuu Perusteiden rakenteistaminen ja e-perusteet jatkuu Perustutkintojen perusteiden uudistaminen jatkuu  hotellipalvelun osaamisalan siirto matkailualan perustutkinnon kolmanneksi osaamisalaksi, uudistukset 2016 aikana.  Kokin osaamisalan nimi muuttuu 1.1.2016 Ruokapalvelun osaamisala  Lukion uudet opsit 1.8.2016 OKM on 4/2015 asettanut työelämän ohjausryhmän ohjaamaan ja seuraamaan tutkintorakenteen kehittämistä kokonaisuutena (at ja eat).

Ammatillisen koulutuksen reformi Poistetaan koulutuksen päällekkäisyyksiä. Poistetaan nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen raja-aidat ja kootaan koulutustarjonta, rahoitus ja ohjaus yhtenäiseksi kokonaisuudeksi okm:n alle Yhdistetään nykyiset lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja aikuiskoulutuksesta uudeksi laiksi, jossa keskeisenä lähtökohtana on osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys Tehdään ammatillisen koulutuksen rahoitus- ja ohjausjärjestelmästä yhtenäinen kokonaisuus

Ammatillisen koulutuksen reformi Kannustetaan koulutuksen järjestäjiä toiminnan tehostamiseen Lisätään työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Uudistetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteita sekä toimintaprosesseja Digitaaliset palvelut ja oppimisympäristöt, opetushenkilöstön osaamisen vahvistaminen  Lakiesitykset lausuntokierrokselle 11/2016 , Eduskuntaan 2017, lait voimaan 1.1.2018. osaamisperusteisuus, asiakaslähtöisyys, tuloksellisuus, tehokkuus, vaikuttavuus, laatu

Osaamisperusteinen ja asiakaslähtöinen koulutus – mitä tavoitellaan? ammatillisen koulutuksen roolin vahvistamista työ- ja elinkeinoelämän kehittämisessä ja innovaatiotoiminnan tukemisessa nopeampaa ja joustavampaa vastaamista työ- ja elinkeinoelämän osaamistarpeisiin tarjontalähtöisyydestä kysyntälähtöisyyteen opintopolkujen rakentamista yksilön tarpeiden ja edellytysten mukaisesti ottaen huomioon työnantajan tarpeet ryhmäkeskeisistä koulutusratkaisuista yksilölliset valinnat mahdollistaviin opintopolkuihin oppiaineista ja opetussisällöistä oppimistuloksiin

Osaamisperusteinen ja asiakaslähtöinen koulutus – mitä tavoitellaan? koulutusprosessien ja resurssien käytön tehostamista - koulutusaikojen lyhentäminen keskittymistä koulutuksessa yksilöltä puuttuvan osaamisen hankkimiseen, osaamisen varmistamiseksi tarvittavaan opetukseen ja ohjaukseen joustavia, monipuolisia ja tehokkaita koulutuksen toteuttamistapoja aiemmin ja eri tavoin hankitun osaamisen tunnustamisen tehostamista painopisteen siirtämistä osaamisen laadun varmistamiseen koulutuksen sisällön tai keston tarkastelun sijaan

Osaamisperusteisuus koulutuksen järjestäjän toiminnassa – mihin vaikuttaa? Toimintaprosesseihin ja pedagogisiin käytäntöihin Opetushenkilöstön tehtäväkuviin ja toimintamuotoihin Opetushenkilöstön osaamisvaatimuksiin Koulutuksen järjestäjän organisaatiorakenteeseen Resurssien käyttöön (rahoitus, henkilöstö) Työelämäyhteistyöhön Asiakkaille tarjottaviin palveluihin Tietojärjestelmiin Koulutuksen järjestäjän toimintajärjestelmään ja laadunhallinnan menettelyihin

Osaamisperusteisuus Oppiainelähtöisyydestä työelämälähtöisyyteen ja osaamisperusteisuuteen Ajasta osaamiskokonaisuuksiin Teoria ja käytäntö-erottelusta osaamiskokonaisuuksiin Opetuksesta oppimiseen ja osaamisen hankkimiseen, työssäoppiminen on osaamisen hankkimista Osaamisen saavuttamisessa tarvittavien oppimisprosessien, opetus-, ohjaus- ja arviointiprosessien suunnittelu Osaamisen laadunvarmistaminen

Opettajan ajattelun ja toiminnan muutos Opiskelijalla Yksilöllisen osaamisen hankkimisen ja osoittamisen mahdollisuus Yksilölliset valinnan mahdollisuudet Oppimista edistävää toimintaa Tutkintokohtaisessa osassa toteuttamistavat, - ajat ja oppimisympäristöt sekä oppimis-, opetus- ja ohjausprosessit Eri opettajat ovat tehneet yhteistyötä Te- edustajat ovat mukana suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa