Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Eveliina Sirkeinen: Tekstianalyysi ja mielipidetekstit netissä
Advertisements

VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Ranskan etäopetus alakoulussa
Tuokio puhe-esiintymis-taidoille
S2-tiimin muistiinpanot
Valtakunnallinen kielikoe
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Eri kielitaidon osa-alueet, materiaalit ja suunnittelu
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
SUULLINEN HARJOITTELU
VENÄJÄÄ VERKOSSA Mari Hämäläinen
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
Valinnainen käsityö vkt ( Kahden tunnin valinnainen )
Palautetaidot ja opponointi
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Hoitajan ja muistisairaan välisen vuorovaikutuksen tukeminen
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Arviointi kuullun ymmärtämisen opetuksen tukena
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Ammatillisuuden ydintä etsimässä
Kielenopetus eri asteilla
OPETTAJUUS MUUTOKSESSA Ympäristö muuttuu, muuttuuko opetus? ”Luokan tulisi olla kuin urheilujoukkue: Opettaja on valmentaja ja oppilaat pelaajia” (Amissäätöö-hanke.
Kouluvierailuun valmistautuminen Vierailuun valmistautumisessa on huomioitava monta asiaa.
Etäopetuksen pedagogiikkaa Katrina Vartiainen. Käytänteitä  Opettajalla vain etäoppilaita yhdessä koulussa  Opettajalla etäoppilaita kahdessa tai useammassa.
Ryhmittely Pienessäkin ryhmässä on paljon mahdollisuuksia erilaisiin ryhmittelyihin.
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Suullinen esitys Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Venäjän alkeiden opetus
Soili Fabritius  Tiivis, vain olennaiset asiat  Selkeästi jäsennelty, erilaiset oppijat huomioiva 1) Aiheen esittely yleisesti, lyhyesti 2) Tärkeimpien.
Opetussuunnitelma/OPS
Pietarilaiset vieraat oppitunneilla ja koulupäiväämme seuraamassa Vierailussa on tutustuttu koulun arkeen ja juhlaan.
Venäläistä kulttuuria aidoissa tilanteissa Kansainvälisyyskasvatusta Helsingin normaalilyseossa.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
L ASTEN JA NUORTEN KIELELLINEN ERITYISVAIKEUS S PECIFIC LANGUAGE IMPAIRMENT SLI Petra Suonio 2012.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Kieli itseilmaisun välineenä
TANSSITUNNILLA HUOMIOITAVIA KÄYTÄNNÖN ASIOITA
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Oppilaskysely2017 Jynkänlahden koulu
Tutkimus terveystiedonopetuksessa
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV
Opetussuunnitelmassa 2016
Tavoitteet ja arviointi
Videoesitelmät FIBS 5 kevät 2016.
Tietoa välittävä puheenvuoro
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
OPETTAJANA MAAHANMUUTTAJIEN PARISSA
Pulmapeli.
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
A2-kieli-info.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Tehhään esityksiä ja muutakin ilimasua
Kuinka autan puhelimessa
Esityksen transkriptio:

Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.

Huomioitavia asioita Tunnin pituus. Tunnin ajankohta. Ryhmän koostumus. Opetuksen tuntikohtaiset tavoitteet. Käytettävissä olevat apuvälineet. Luokkatila.

Tavoiteltavaa Tunnin aloitus ja lämmittely. Suullisen kielitaidon maksimointi. Tehtävissä loogisesti ja turvallisesti eteneminen (”lähivyöhyke”). Tehtävien monipuolisuus ja mielenkiintoisuus. Tilanteen aitous: ”Me tässä ja nyt”. Kaikki luokassa oleva kielitaito otetaan käyttöön. Havainnollisuus ja toiminnallisuus. Luontevat, hyödylliset siirtymät. Tekstin tuki. Vaihtelevat työtavat ja erilaiset ryhmittelyt käytössä. Kulttuuri läsnä teksteissä, tehtävissä ja opetuksessa. Hyvä ilmapiiri. Optimaalinen tilan käyttö.

Opettaja rohkaisee puhumaan Mahdollisimman paljon kohdekieltä. Tunnin alussa lämmittelyä ja kielellistä verryttelyä, mieliin palauttamista, reagoimaan houkuttelua. Opettaja seurustelee oppilaiden kanssa, reagoi myös itse heidän puheeseensa. Kasvatetaan ymmärtämistaitoa. Oppilaiden ei tarvitse osata tuottaa kaikkea, mitä opettaja osaa. Opettaja reagoi myös oppilaiden vastauksiin ja sanomisiin. Ensin kuorossa ja parin kanssa kanssa on turvallista. Eri ryhmittelyt tuovat luontevia toistoja.

” Parempi huonosti puhua, kuin hyvin vaieta!” Selkeät ohjeet ja mallit. Tehtävät loogisesti eteneviä. Riittävä määrä tuettuja tehtäviä ennen avoimia. Erilaiset tekstit lähtökohtina: ymmärtämisen /tuottamisen tavoitteet. Oppilaan tie: Tutustu, ymmärrä, kiinnostu, maistele, ota omaksesi, käytä, sovella, luo uutta ja nauti tuotoksista. Motto:

Oppilaan suullisen kielitaidon tavoitteet Keskeistä alussa omasta itsestä kertominen ja toiselta kysyminen. Oppilaan profiili kasvaa vähitellen: – Tilannedialogeista -arkipäivän keskusteluihin – Mielipiteen ilmaisu – Argumentointi – Reagointi ja keskustelutaidot – Sekä keskustelutaidot että monologiset taidot kehittyvät.

Mikä auttaa ymmärtämään? Selkeä äänen käyttö ja hyvä ääntäminen sekä luonteva esiintyminen. Havainnollistaminen. Toistaminen. Tauotus ja puheen tempon hidastaminen. Tilanteen uudelleen kelaus. Riittävä sanaston tuki. Riittävä kieliopin tuki.

Mikä helpottaa mieleen painamista? Riittävä määrä erilaisia toistoja. Mielenkiintoiset, haasteelliset tehtävät. Monipuoliset tehtävät, jotka huomioivat erilaiset oppijat. Omakohtaisuus tehtävissä. Ajankohtaisuus ja aidot tilanteet. Toiminnallisuus. Opiskelutaitojen kehittäminen.

Kulttuuriin satsaaminen kannattaa Kulttuuri kaikessa opetuksessa mukana. Kulttuuri oppimateriaalissa ja tehtävissä. Aitojen tilanteiden hyödyntäminen: vierailut ja vieraat sekä yhteydenpito. Kulttuurien vertailu. Kulttuurista nauttiminen.

Kielioppia rakennusaineiksi Käytännön tarpeisiin. Esimerkit luontevissa yhteyksissä antavat myös luontevan harjoittelukehyksen. Helppouksien löytäminen. Systemaattinen kuva rakentuu vähitellen. Opiskelutaitojen kehittäminen myös kielioppia opiskellessa. Kielioppizoomauksia.