Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV"— Esityksen transkriptio:

1 TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV. 2016 - 2017
9. LUOKAN ENGLANTI TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV

2 AIHEPIIRIT 1. Luonto ja globaali yhteistyö 2. Opiskelu ja työelämä
Teemat 1. Luonto ja globaali yhteistyö 2. Opiskelu ja työelämä 3. Kulttuuri

3 KULTTUURITIETOA Afrikka Intia Uusi-Seelanti Skotlanti Irlanti Suomi
Englanninkielinen maailma Afrikka Intia Uusi-Seelanti Skotlanti Irlanti Suomi

4 KIELIOPPIA Passiivi Paljoussanat (much – many) Infinitiivi (’tehdä’)
Rakenteet Passiivi Paljoussanat (much – many) Infinitiivi (’tehdä’) Ing-muoto (’tekeminen’) Apuverbit ja korvaavat muodot (miten ilmaistaan, että jotain saa / voi / on pakko tehdä) Epäsuora kerronta (”Hän sanoi, että…) Konditionaali (tekisin, olisin tehnyt…) Adverbien vertailu (lujaa, lujemmin…) Artikkelit ja maantieteelliset nimet (The Thames – Lake Victoria)

5 VIESTINTÄTAITOJA Kokemuksista ja suunnitelmista kertominen
Kirjoittaminen ja puhuminen Kokemuksista ja suunnitelmista kertominen Ehdottaminen ja sopiminen Työhakemus ja –haastattelu Mielipiteen ilmaiseminen Väittely Ohjeiden antaminen

6 ARVIOINTI 3 koetta (yksi jokaisesta teemasta)
Kokeet ja muu näyttö 3 koetta (yksi jokaisesta teemasta) Kuullun ymmärtämisen ja luetun ymmärtämisen kokeita Valtakunnallinen koe huhtikuussa Suullisen kielitaidon koe Jatkuva näyttö (työskentely tunneilla yksin ja parin kanssa, kotiläksyt) Itsearviointi

7 Mitä tarkoittaa arvosana 8?
Hyvän osaamisen tavoitteet englannin kielessä

8 HYVÄN OSAAMISEN TASO (8)
Määritelty valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteissa Eurooppalaisen viitekehyksen mukaan taitotasot: Puhuminen ja kirjoittaminen A2.2 (Kehittyvä peruskielitaito) Kuullun ja luetun ymmärtäminen B1.1 (Toimiva peruskielitaito)

9 puhuminen ja kirjoittaminen
Taitotaso A2 : Välittömän sosiaalisen kanssakäymisen perustarpeet ja lyhyt kerronta

10 Puhuminen Osaa esittää pienen, luettelomaisen kuvauksen lähipiiristään ja sen jokapäiväisistä puolista. Pystyy osallistumaan rutiininomaisiin keskusteluihin omista tai itselleen tärkeistä asioista. Voi tarvita apua keskustelussa ja vältellä joitakin aihepiirejä.

11 Puhe on välillä sujuvaa, mutta erilaiset katkokset ovat hyvin ilmeisiä.
Ääntäminen on ymmärrettävää, vaikka vieras korostus on ilmeistä ja ääntämisvirheitä esiintyy. Osaa kohtalaisen hyvin tavallisen, jokapäiväisen sanaston ja jonkin verran idiomaattisia ilmaisuja. Osaa useita yksinkertaisia ja myös joitakin vaativampia rakenteita. Laajemmassa vapaassa puheessa esiintyy paljon virheitä perusasioissa (esim. verbien aikamuodoissa) ja ne voivat joskus haitata ymmärrettävyyttä.

12 Kirjoittaminen Selviytyy kirjoittamalla tavanomaisissa arkitilanteissa. Osaa kirjoittaa hyvin lyhyen, yksinkertaisen kuvauksen tapahtumista, menneistä toimista ja henkilökohtaisista kokemuksista tai elinympäristönsä arkipäiväisistä puolista (lyhyet kirjeet,muistilaput, hakemukset,puhelinviestit). Osaa arkisen perussanaston, rakenteet ja tavallisimmat sidoskeinot. Kirjoittaa yksinkertaiset sanat ja rakenteet oikein, mutta tekee virheitä harvinaisemmissa rakenteissa ja muodoissa ja tuottaa kömpelöitä ilmaisuja

13 lukeminen ja kuunteleminen
Taitotaso B1: Selviytyminen arkielämässä

14 Kuullun ymmärtäminen Ymmärtää pääajatukset ja keskeisiä yksityiskohtia puheesta, joka käsittelee koulussa, työssä tai vapaa-aikana säännöllisesti toistuvia teemoja mukaan lukien lyhyt kerronta. Tavoittaa radiouutisten, elokuvien, tv-ohjelmien ja selkeiden puhelinviestien pääkohdat. Pystyy seuraamaan yhteiseen kokemukseen tai yleistietoon perustuvaa puhetta. Ymmärtää tavallista sanastoa ja rajallisen joukon idiomeja. Pitemmän viestin ymmärtäminen edellyttää normaalia hitaampaa ja selkeämpää yleiskielistä puhetta. Toistoa tarvitaan silloin tällöin.

15 Luetun ymmärtäminen Pystyy lukemaan monenlaisia, muutaman sivun pituisia tekstejä (taulukot, kalenterit, kurssiohjelmat, keittokirjat) tutuista aiheista ja seuraamaan tekstin pääajatuksia, avainsanoja ja tärkeitä yksityiskohtia myös valmistautumatta. Pystyy seuraamaan tuttua aihetta käsittelevän parisivuisen tekstin pääajatuksia, avainsanoja ja tärkeitä yksityiskohtia. Arkikokemuksesta poikkeavien aiheiden ja tekstin yksityiskohtien ymmärtäminen voi olla puutteellista.


Lataa ppt "TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google