Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!"— Esityksen transkriptio:

1 Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry MORO!

2 Tapahtuman järjestäminen

3 Tapahtuman järjestämisen perusteet
Tapahtuman ei tarvitse olla suuri, vaan se voi olla vaikka teemapäivä tai osa sitä. Se voi olla välitunnin aikana toteutettu tapahtuma, joilla voidaan piristää ilmapiiriä ja ilostuttaa ihmisiä oppituntien välissä. Esimerkiksi liikunnalliset aktiviteetit opiskelupäivän välissä tuovat uutta energiaa keskittyä opiskeluun. Tapahtumia järjestämällä voidaan edistää mukavaa ilmapiiriä oppilaitoksessa ja keksiä yhteistä tekemistä, joka tuo vähän vaihtelua arkeen ja luo turvallista ja viihtyisää opiskeluympäristöä. Tapahtumien järjestäminen ei ole vaikeaa, tarvitaan vain yksikin idea ja innostuneita toteuttajia. Eri tutkintoaloilla on varmasti hyviä ideoita ja osaamista, joita voi hyödyntää tapahtuman järjestämiseen.

4 Tapahtuman järjestämisen perusteet
Tapahtuman suunnittelu lähtee ideoinnista. Ideointi on hyvä aloittaa vaikka ideariihellä, jossa ideat kirjoitetaan ylös paperille. Ideoinnin avuksi voidaan hieman jaotella aihepiirejä mihin tapahtuma voisi liittyä: Oma ala Musiikki Hyvinvointi Ruoka Harrastukset Liikunta Tutustuminen

5 Tapahtuman järjestämisen perusteet
kenelle? miksi? missä? mitä? On huomioitava, mitä resursseja se vaatii, millaista tapahtumaa on mahdollista lähteä toteuttamaan ja mihin ajankohtaan tapahtuma kannattaa sijoittaa. Lisäksi on hyvä myös miettiä, mikä on tapahtuman tavoite ja millä aikataululla tapahtuma toteutetaan. Tavoitteiden asettaminen auttaa hahmottamaan miksi tapahtuma järjestetään ja millaista lopputulosta havitellaan.

6 Tapahtuman järjestämisen perusteet
kenelle? miksi? missä? mitä? Jokainen ryhmä valitsee omista ideoista kolme (3) omasta mielestä toimivinta ideaa ja miettii hieman perusteluita valinnoilleen. Käydään läpi kaikkien ryhmien kolme ideaa ja tehdään yhteinen päätös mitä ideaa lähdetään toteuttamaan. Jäljelle jääneet ideat laitetaan varastoon myöhempää käyttöä varten.

7 Tapahtuman järjestäminen
Nyt kun ideasta on sovittu, mietitään tarkemmin tulevan tapahtuman sisältöä, ajankohtaa ja vastuualueita. Koska tapahtuma järjestetään, pvm ja kellonaika Ketä tapahtumaan tulee osallistumaan ja osallistujamäärä Missä tilassa tapahtuma järjestetään Mitä välineitä tarvitaan Tarvitaanko tapahtumassa palkintoja Pitääkö tapahtumaa markkinoida Miten vastuut jaetaan, että kaikki tulee tehdyksi ja kaikilla on oma selkeä tehtävä tapahtumassa

8 Tapahtuman järjestäminen
Tapahtumasta on hyvä tehdä kirjallinen suunnitelma, mistä näkyy selkeästi mitä ollaan tekemässä, ketkä tapahtumaa on järjestämässä, miten tehtävät ja vastuut on jaettu.

9 Tapahtuman järjestäminen
Mitä vielä on tekemättä? 


Lataa ppt "Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google