Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!"— Esityksen transkriptio:

1 Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
Erilaisia oppijoita Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!

2 Osallistuja Elää nykyhetkessä, ”tässä ja nyt”.
Haluaa kokeilla kaikkea mahdollista. Toimii ensin ja ajattelee vasta jälkeenpäin. Nauttii tajunnanvirtatekniikoista ja ideariihistä. On usein luonteeltaan seurallinen. Pitkästyy, jos asiat etenevät hitaasti.

3 Osallistuja oppii parhaiten…
saamalla mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja oppimistilaisuuksia toimimalla tässä ja nyt –periaatteella kun hän saa toimintavapautta ideoitten kehittelemiseen toimimalla yhdessä muiden kanssa.

4 Osallistuja voi kehittää omaa oppimistaan…
uskaltamalla kokeilla jotain uutta ryhtymällä keskusteluun vieraastakin aiheesta tai asiasta harjoittelemalla mielenkiinnon kohteen siirtämistä pakottautumalla parrasvaloihin harjoittelemalla ääneen ajattelemista.

5 Tarkkailija Keskittyy hankkimiensa kokemusten pohdiskeluun.
Jättäytyy mielellään taka-alalle. On taipuvainen varovaisuuteen ja harkitsemiseen. Kuuntelee muita ja tekee heistä havaintoja. Pitää omista tekemisistään matalaa profiilia. On suvaitsevainen muita kohtaan.

6 Tarkkailija oppii parhaiten…
saamalla riittävästi aikaa ja tilaisuuksia pohdiskeluun pysyttelemällä taka-alalla tapahtumien keskipisteestä saamalla tilaisuuden ajatella ensin ja toimia vasta sitten pohdiskelemalla erilaisia vaihtoehtoja vaihtamalla ajatuksia ja mielipiteitä muiden ihmisten kanssa toimimalla oman aikataulunsa mukaan, ilman tiukkoja aikarajoja.

7 Tarkkailija voi kehittää omaa oppimistaan…
harjoittelemalla ihmisten tarkkailemista ja havaintojen tekemistä pitämällä päiväkirjaa hankkimalla lisätietoja esim. kirjastosta harjoittelemalla viimeisteltyjen kirjoitelmien tuottamista laatimalla luetteloita.

8 Päättelijä Keskittyy päätelmien tekoon loogisella ajattelulla.
Yhdistää mielellään teoriat ja käytännön kokemukset. ja tekee näiden perusteella omat päätelmänsä. Toimii loogisesti ja kokonaisvaltaisesti. Harkitsee pitkään ja pyrkii täydellisyyteen. Haluaa saada varmuuden ennen kuin ryhtyy tekemään.

9 Päättelijä oppii parhaiten…
työskentelemällä älyllisesti vaativassa ympäristössä tilanteissa, joissa vaaditaan loogisuutta tai rationaalisuutta käsittelemällä monimutkaisia tilanteita ja ratkaisemalla ongelmia.

10 Päättelijä voi kehittää omaa oppimistaan…
lukemalla vaativaa tekstiä päivittäin analysoimalla monimutkaisten tilanteitten syy – seuraus -suhteita etsimällä epäjohdonmukaisuuksia etsimällä uusia näkökulmia ja ydinkohtia esittämällä täsmentäviä kysymyksiä.

11 Toteuttaja Keskittyy ideoiden ja teorioiden toteuttamiseen.
Haluaa kokeilla ja testata, toimivatko ideat ja teoriat käytännössä. Ryhtyy herkästi tuumasta toimeen. Ei jaksa pohtia. On käytännöllinen ongelmien ratkaisija. Löytää usein uuden ja toimivamman tavan ratkaista asiat.

12 Toteuttaja oppii parhaiten…
tilanteissa, joissa voi erottaa ongelmat ja ratkaisut kun saa opastusta erilaisten tekniikoiden ja ratkaisumallien käytöstä saa välitöntä palautetta tekemisistään saa tilaisuuden soveltaa oppimaansa käytäntöön keskittymällä käytännön asioihin.

13 Toteuttaja voi kehittää omaa oppimistaan…
kehittämällä rutiineja soveltamalla tekniikoita kokeilemalla entisiä toimintatapoja uusiin asioihin laatimalla aikataulu- ja toimintasuunnitelmia arvioimalla toimintatapojaan heittäytymällä mukaan ”tee se itse” –projektiin.


Lataa ppt "Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google