Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oman äidinkielen opetus Porvoossa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oman äidinkielen opetus Porvoossa"— Esityksen transkriptio:

1 Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Lukuvuosi Oman äidinkielen opetus Porvoossa

2 Osallistuminen opetukseen
Osallistuminen on vapaaehtoista. Opetukseen ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen on sitova. Tunneilta ei saa olla poissa. Tehtävät ja kotitehtävät pitää tehdä huolellisesti. Opetusta ja muiden työskentelyä ei saa häiritä. Tulevaisuudessa poissaolot ja työskentelyyn liittyvät asiat voidaan ehkä merkitä Wilmaan. Mielipiteitä?

3 Kuka voi osallistua? Oppilaan äidinkieli tai jokin perheen kielistä on muu kuin suomi, ruotsi tai saame. Suomen-, ruotsin- ja saamenkieliset oppilaat, jotka ovat oppineet kielen ulkomailla ja osallistuvat kielitaidon ylläpito-opetukseen.

4 Oppiaineen tehtävät saada oppilaat kiinnostumaan äidinkielestään ja kehittämään äidinkielen taitoaan saada oppilaat käyttämään äidinkieltään opiskelun apuna ja muissa tilanteissa saada oppilaat arvostamaan omaa taustaansa ja kulttuuriaan tukea oppilaan mahdollisuuksia opiskella muita oppiaineita UUSI OPS: rohkaista oppilaita käyttämään omaa kieltä monipuolisesti eri oppiaineiden tunneilla ja muussa toiminnassa kielikasvatus yhdessä suomen tai ruotsin kielen opetuksen kanssa.

5 Miten uutta opetussuunnitelmaa luetaan?
Tavoitteet, sisältöalueet ja laaja-alainen osaaminen

6 arviointi Oppilaan kielellinen kehittyminen
Arviointi on kannustavaa. Oppilas saa tietoa ja palautetta kielitaitonsa kehittymisestä ja vahvuuksista. Arvioinnin ja palautteen antamisen keskeisiä kohteita ovat edistyminen itsensä ilmaisemisessa ja vuorovaikutuksessa edistyminen lukutaidossa ja tekstien ymmärtämisessä edistyminen tekstien tuottamisessa edistyminen kielen ja kulttuurin ymmärtämisessä. Kielen erityispiirteet, esimerkiksi kirjoitusjärjestelmä, vaikuttavat oppilaiden edistymiseen. Perusopetuksessa saavutettu osaaminen voi vaihdella kielittäin.

7 todistukset Lukuvuoden päättyessä annetaan todistus oman äidinkielen opiskelusta. Käytössä todistuspohja luokille 1-3 ja luokille 4-9. Opetussuunnitelmien perusteissa on kuvaus hyvästä osaamisesta (arvosana 8) luokilla 6 ja 9.

8 Materiaalia Oma kieli – oma mieli. Opas oman äidinkielen oppimisen tukemiseen. Maahanmuuttajien äidinkielen opetus. Opas eri kielillä. Retk Eestisse eTwinning


Lataa ppt "Oman äidinkielen opetus Porvoossa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google