Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Advertisements

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Yhteistoiminnallinen oppiminen ja tiedon rakentaminen Esitys laadullisten lähestymistapojen kokeilemisesta HyvAMO-hankkeessa Heli Saarikoski,
Matinkylän Huollon arvot Luotettava •Mitä se on? –MH Oy:n historia paikallisena toimijana –Asiakkaiden omistama ja johtama –Tunnettu ja avoin Yhteistyökykyinen.
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Kokemuksia ja kehitysideoita. PLE:N taustaa • Opiskelijat oman ympäristönsä suunnittelijoita ja ylläpitäjiä • Itseohjautuva oppiminen • Yhteisöllinen.
OHJAAMINEN.
Taustaa: MIKSI “Pro-Skills”?
Pro-Skillsin taustafilosofia
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Oppimiskäsitys Käsitys ammattitaidosta
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
ASIANTUNTIJUUS & OPINNÄYTETYÖ Työelämän asiantuntijuutta ei voi määritellä yksilön prosessina vaan oleellista on se, että yksilö osaa suhteuttaa oma osaamisensa.
Itseohjautuvuus ja yhteistoiminnallisuus
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Markus Talvio Quest-kouluttaja, tutkija, luokanopettaja Lions Quest tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelmien laatukriteerien valossa
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Ryhmädynamiikka ja vuorovaikutus, 1ov/PätKor1
Älykkäiden käyttöliittymien käytettävyysvaatimukset Rami Annala T Käyttöliittymien ja käytettävyyden seminaari, Syksy 2002: Kontekstiherkkyydestä.
Silmän käyttäytymisen tutkimus ja sovellukset Veikko Surakka Tampere University Computer Human Interaction Group.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
RESEARCH UNIT FOR EDUCATIONAL TECHNOLOGY KOULUTUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSYKSIKKÖ Creative Collaboration Seminaari V-Lab Shared.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
St. Amant (1999): Planning and User Interface Affordances
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Verkko-oppiminen, ohjaus ja tuki Kata Hyvärinen, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Potilasohjaus- ja neuvonta hoitotyössä  Onko elintapojen muutos mahdollista?  Mitä vaatii onnistuakseen? -hoitajalta? -potilaalta/asiakkaalta.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Konstruktivismi Tekijä Bogi
Perusopetuksen opettajien kokemuksia oppilashuoltotyöstä Lapissa
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
Kolme oppimista jäsentävää orientaatiota
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Taide työhyvinvoinnin kehittämisen välineenä
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
9. Oppimisen psykologinen perusta
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
SYVÄJOHTAMINEN Lyhyt esittely.
Yhteisopettajuus arjessa
Sosiokognitiivisen suuntauksen taustaa
Kisällioppiminen Perusoletus: kulttuuri määrittelee
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Työskentelyn tuloksia
Esityksen transkriptio:

Sosiaaliset taidot

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva oppiminen Produktiivinen oppiminen Yhteistoiminnallinen oppiminen Kokemukseen pohjautuva oppiminen Oppiminen vaatii sosiaalisia taitoja

Sosiaaliset taidot Sosiaalisten taitojen hallinnasta on tullut elinehto post-modernissa tai myöhäis-modernissa yhteiskunnassa (eg. Ulrich Beck and Zygmunt Bauman). Yhteiskuntamme voi olla epävarma ja vihamielinen, ja voi kehittyä ja parantua vain ihmisten välisen luottamuksellisen vuorovaikutuksen kautta. Sosiaalisten taitojen harjoittaminen on siten priorisoitava kun tavoitteena on elinikäinen oppiminen, erityisesti syrjäytyneiden parissa toimiessa.

Ryhmädynaamiset prosessit Konfliktien käsittelytaito Sosiaaliset taidot Meidän määriteltämme Sosiaaliset taidot ovat taitoja jotka ohjaavat meitä omasta käyttäytymisestä ja omasta itsestämme kohti jaettua ja yhteistä. Sosiaalisesti taitava käyttäytyminen yhdistää yksilön omat tavoitteet sosiaalisen ryhmän arvoihin ja tavoitteisiin Yhteistyötaidot Vuorovaikutus Ryhmädynaamiset prosessit Konfliktien käsittelytaito

Vuorovaikutus-taidot Ryhmädynaamiset prosessit Sosiaaliset taidot yhteistyötaidot Vuorovaikutus-taidot Ryhmädynaamiset prosessit Konfliktien hallinta Sosiaaliset taidot: Yhteistyötaidot: Avoimuus ja suvaitsevaisuus, sosiaalisuus, voimavarojen käyttö, taito ohjata/johtaa, interkulttuuriset taidot Vuorovaikutustaidot: Kielitaito, aktiivinen kuunteleminen, palaute, empatia, kyky antaa ja ottaa vastaan tunnustusta Konfliktien hallinta / kyky tehdä kompromisseja Ryhmädynaamiset prosessit

Sosiaaliset taidot Pro-Skills konseptissa sosiaaliset taidot ovat kytköksissä erilaisiin sosiaalisiin ympäristöihin ja fokusoi ihmisen taitoon olla aktiivinen ja autominen toimija Yhteistyötaidot Vuorovaikutus- taidot Ryhmädynaamiset prosessit Konfliktien hallinta

Sosiaaliset taidot Tavoitteemme sosiaalisten taitojen harjoittelussa on käynnistää prosessi ja tukea osallistujia; Aktiivisiksi ja autonoomeiksi kansalaisiksi Kykyyn olla yhteydessä muihin (ottaa yhteyttä ja vastaanottaa) Kykyyn olla samaa tai eri mieltä yhteistyötaidot Vuorovaikutus- taidot Ryhmä- Dynaamiset prosessit Konfliktien hallinta

Sosiaaliset taidot Jotta tavoitteeseen päästään Pro-Skills konsepti määrittelee kaksi avainkohdetta, joihin sosiaalisten taitojen harjoittelussa tulee syventyä: luottamus connecting Yhteistyö- taidot Vuorovaikutus- Ryhmä Dynaamiset prosessit Konfliktien hallinta

Sosiaaliset taidot Luottamuksen määrittelyssä voimme nähdä neljä dimensiota: Ennustettavuus, on kytköksissä SOCiin (Sense of coherence) ja on merkittävässä roolissa meidän pohtiessamme omia mahdollisuuksia vaikuttaa kohtaloomme. 2. Arvojen muutuminen, on rationaalista päätöksen tekoa joka pohjautuu ennustettavuuteen.

Sosiaaliset taidot 3.Vastavuoroisuus, on yhteydessä solidaarisuuteen. Solidaarisuus ei ole omaisuuden jakamista hyvästä tahdosta vaan kahden tasavertaisen välistä toimintaa. Näin ollen on mahdollista olla myös huomiota saavan roolissa. 4.Avoin haavoittuvuus, on yhteydessä tarpeeseemme olla yhteydessä toisiin ja huolen pidon kohteena. Tämä tarve on meissä niin suuri että se voi vaarantaa hyväksikäytölle.

Sosiaaliset taidot Elinikäinen oppiminen Vuorovaikutus Ryhmädynamiikka Produktiivinen oppiminen Yhteistoiminnallinen oppiminen Kokemukseen pohjautuva oppiminen Vuorovaikutus Ryhmädynamiikka Konfliktien hallinta Arvojen muuttuminen Ennustettavuus Vastavuoroisuus Haavoittuvuus

Sosiaaliset taidot Jos onnistumme luomaan luottamusta luotettavassa ympäristössä (koulutuksemme) se myös mahdollistaa sen että meidät koetaan luottamuksen arvoisiksi Tämä antaa pohjan sille että voimme luodan niin lyhyt- kuin pitkäaikaisia vuorovaikutussuhteita. Harjoittelemalla yhteyden luomista pyrimme rakentamaan vahvan pohjan sille että eri sosiaalisissa ympäristöissä on mahdollista saada ja antaa luottamusta Elinikäinen oppiminen Produktiivinen oppiminen Yhteistoiminnallinen oppiminen Kokemukseen pohjautuva oppiminen Vuorovaikutus Ryhmädynamiikka Konfliktien hallinta * Arvojen muuttuminen * Ennustettavuus * Vastavuoroisuus * Haavoittuvuus

Sosiaaliset taidot