Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sosiaalinen media Iida Kiesi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sosiaalinen media Iida Kiesi."— Esityksen transkriptio:

1 Sosiaalinen media Iida Kiesi

2 Sosiaalinen media on suuressa roolissa ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Esimerkiksi Facebookin, Twitterin ja erilaisten keskustelupalstojen kautta voi hankkia uusia ystäviä, ylläpitää vanhoja suhteita sekä ottaa kantaa itseään kiinnostaviin asioihin. Kehittyvän teknologian maailmassa verkon välityksellä työskentely ja opiskelu on myös mahdollista. Muun muassa miellekartat ja wikisivustot ovat hyödyllisiä apuvälineitä verkossa työskentelyssä. Some-kurssin aikana olen tutustunut uusiin verkon hyödyntämistapoihin ja parantanut tietojani ja taitojani jo aiemmin tutuista medioista. Kykyni arvioida verkkolähteiden luotettavuutta on parantunut, ja osaan käyttää verkkoa paremmin hyödyksi.

3 Nettitaidot Kurssin aikana olen oppinut yhtä sun toista netin käyttämisestä ja verkossa käyttäytymisestä. Erityisesti salasanoihin ja yksityissuojaan huomion kiinnittäminen on mielestäni tärkeää. Salasanoja tulee pitää yhtä tärkeänä kuin tietoja niiden takana. Ja pitää olla tarkkana mitä laittaa itsestään verkkoon. Mielestäni olen onnistunut näissä asioissa hyvin, koska käyttäjätileilleni ei ole päästy, ja verkossa selviää minusta vain vähän tietoja. Esimerkiksi Googlettamalla tulee esille vain salibandy- ja koulujuttuja.

4 Blogit Blogi on hyvä esimerkki sosiaalisen median välineestä. Blogien avulla ihmiset pystyvät jakamaan omia ajatuksiaan, kommentoimaan muiden mielipiteitä ja seurata kiinnostavia henkilöitä/ aihepiirejä. Blogeja voi käyttää myös oppimiseen ja työskentelyyn. Myös yhteistyö blogien välityksellä on mahdollista, ja näin myös ryhmätöistä voi saada mielenkiintoisia ja nopeasti työstettäviä. Olen seurannut monenlaisia blogeja verkossa. Erityisesti kavereiden vaihto-oppilasvuodesta kertovat ovat kiinnostavia. Blogeja voisi soveltaa kouluissa vaikkapa opettajan ja oppilaiden välisessä kommunikaatiossa ja opetuksessa.

5 Wikit ja Wikipedia Wiki-sivuston muokkaaminen on helppoa ja nopeaa.
Käytän Wikipediaa melko usein tiedon hakuun ja vahvistamiseen. Tiedon löytää nopeasti ja ajankohtaiset aiheet ovat yleensä päivitettyjä. Wikipediaa voi muokata jokainen, jolla on toimiva nettiyhteys, siksi tulee olla tarkka sieltä löytyviä tietoja kohtaan. Wikipediassa ja sen kaltaisissa wiki-sivustoissa on hyöty- ja haittapuolensa. Kaiken kaikkiaan nopeasta ja laajasta "tietosanakirjasta" on paljon hyötyä ja omia tietoja voi jakaa myös muille. Nettikäyttäytymisen ja - taitojen parantuessa wiki- sivustoista voi saada yhä enemmän oikeaa ja päivitettyä tietoa nopeasti. Wiki-sivuston muokkaaminen on helppoa ja nopeaa.

6 Miellekartat Tekniikan kehittyessä opiskelu- ja työympäristökin saa osansa Internetistä. Nettiä voi käyttää monenlaisissa projekteissa apuna ja tietolähteenä. Esimerkiksi virtuaalisten miellekarttojen luomista voi käyttää hyväksi opiskelussa ja työelämässä. Miellekarttojen avulla voi tehdä yhteistyötä pitkästä välimatkasta huolimattakin. Niitä voi päivittää nopeasti ja kehittää jatkuvasti. Kurssin avulla olen hyödyntänyt karttoja opiskelussa. Perinteinen vihkoon kopiointi ei välttämättä, tai ei ainakaan kaikilla kopioi tietoa päähän. Miellekartan tekeminen auttaa ymmärtämään opittavan asia kokonaisuutena, ja tarkemmat tiedot on helposti nopean klikkauksen päässä.

7 Miellekartta kurssissa oppimastani
Miellekartta kurssissa oppimastani. Karttoja voi jälkeenpäin työstää ja muuttaa. Niitä voi hyödyntää vaikkapa opiskelussa tai työssä.


Lataa ppt "Sosiaalinen media Iida Kiesi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google