Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto 29.3.2016 Joni & Jyri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Advertisements

Sosiaalialan opetus- ja tutkimusklinikka - siivu kaste-hanketta LA
Terveys 2000 –seurantatutkimus: fyysisen aktiivisuuden ja kunnon osatutkimus.
Bioanalyytikon tehtäväsiirrot ja tehtäväkuvan laajentuminen Kaija Sopenlehto Bioanalyytikko (yamk) Suomen Bioanalyytikkoliitto ry.
{ PARADIGMA Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan työryhmä.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Opintojen ohjaus –kehittämishanke Oulun yliopiston kirjastossa Jani Sassali, informaatikko Oulun yliopiston kirjasto
2/2009 Nordplus Info /2009 Nordplus Korkeakoulutus - Päämäärät Edistää korkeakoulujen verkottumista, kokemusten, hyvien käytänteiden.
Yhteistyöpäivät Helsinki
Kolmesta yksi: Aalto-yliopiston kirjaston kuusi ensimmäistä vuotta
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Yhteistyösopimuksen laadinta
Kaavoitusohjelman kehittämistyöryhmän toimenpide-ehdotus
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Työelämäosaajana OKM.
Perusopetus Rehtorikokous
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
Yhdistysten neuvottelupvät Kuressaari 2017
OILI - tilannekatsaus Synergiaryhmä Ossi Raatikainen, CSC.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
FibRobotics Ohjausryhmän 1. kokous Ravintola Newton, TTY
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Ammatinen koulutus uudistuu
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Maakuntatalouden simulointi
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Toimintoanalyysin syventäminen – lyhyt kuvaus hankkeesta
Valtionosuusuudistus - Turku
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Määräaikaiset palvelussuhteet
Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelma
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Perhe- ja sosiaalipalvelut
Ajanhallinta opiskelussa
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Metallurgian seminaari
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Osaamisen arvioinnin ja näyttöjen järjestämisen laadunvarmistus
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Sivistystoimiala
Taloudellisia sopeutustoimia tuottajaliitossa
Tulospalkkiojärjestelmä PKKY:ssä
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Kys. 8. Maakunnan talouden ohjaus perustuu erityisesti maakuntalakiin ja maakuntien rahoituslakiin. Ohjaavatko maakuntien rahoitusmalli ja maakuntalain.
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Sivistystoimialan toiminta ja talous 9/14
Lähde: Kuntaliitto /Sanna Lehtonen
YT neuvotteluissa asetettu tavoite henkilöstömenojen säästöille
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri

Tausta Sipilän hallituksen koulutusleikkaukset syy sopeutuksille, kehittämistoimille myös sisäisiä syitä Yliopiston hallitus päätti elo- ja syyskuun kokouksissaan sopeutustoimista yliopistolla –Soke-suunnitelma, joka jakautuu neljään osioon –Osittain erillinen lista muista toimista Suunnitelman tulisi kuvata toimet, joilla noin miljoonan vähennys rahoitukseen vuoteen 2019 mennessä tullaan kattamaan.

Missä mennään? Mitä on perusteltu oppiaineessasi koulutusleikkauksilla/sopeutustoimilla? Vaikuttavatko ne opetukseen? Mitä pelkoja oppiaineenne opiskelijoilla tai henkilökunnalla on sopeutustoimiin liittyen?

Yhteenvetoa Henkilöstöleikkauksien aiheuttamat kurssien laadun laskut  kurssit kirjatenteiksi (aineopintoihin perusopintoja, koska opettajien aika ei riitä) Leikkaukset eivät kannusta luomaan tai parantamaan kontaktiopetusta Etäopetuksen lisääntyminen, verkkokurssit Kurssien poistaminen tarjonnasta, myös perusopinnot Sivuaineopiskelijoiden kiintiöiden laskeminen tai poistaminen Poliittinen historia, oikeustieteellinen ei näy, arkeologia yhdistymässä historiaan (kurssien järjestäminen yhteistyössä) Laitosyhdistämiset, yhteiset opinnot ja pääsykokeet Resurssien sisäistä siirtoa esimerkiksi tutkimuksesta opetukseen Henkilökunnan vaihtuvuus eli määräaikaisuuksien katkeaminen ja uusia ei palkata eläköityvien tilalle Oppiaineiden mahdollinen karsiminen resurssipulan takia?

Henkilöstö Valitettavasti myös Turun yliopisto joutuu vähentämään henkilöstöä. –Yliopisto on budjetoinut tälle vuodelle opetus- ja henkilöstökuluja yhteensä 5,2 miljoonaa euroa vähemmän verrattuna vuoden 2014 toteumaan. Yliopiston henkilöstöstä 54 prosenttia on määräaikaisissa työsuhteissa. 9,8 prosenttia yliopiston henkilöstöstä tulee siirtymään eläkkeelle vuosina (henkilöstökertomus 2014).henkilöstökertomus 2014 –Eläkkeelle jäävistä yli puolet ovat opetushenkilökuntaa.

TY:n hallituksen päättämiä toimia 1/2 Hallintotehtävien keskittämistä koskeva selvitys (keskittämistä tehtiin jo halraken aikana). –Selvitysryhmän raportti kuun loppuun mennessä –Raportti esittää hallinnon keskittämistä kampuspalvelupisteisiin (tiedekunnista keskittämistä, keskushallinnosta hajautusta) –Herättänyt jo ennen raporttia paljon keskustelua yliopistolla Tutkintoihin kuuluvaa kielenopetusta koskeva selvitystyö. –Raportti tullut viime viikolla, mutta jatkotoimista ei vielä tarkkaa tietoa

TY:n hallituksen päättämiä toimia 2/2 Toteutetaan lukien yliopiston opintohallintotehtävien keskittäminen koulutuksen toimialalle (selvitettiin halraken yhteydessä). –Selvitetty ensin parasta tapaa hoitaa op.hallinnon prosesseja (raportit asiasta 18.3.) –Seuraavaksi laaditaan varsinaisen organisaatio, johon siirrytään elokuun aikana Avoimen yliopiston organisointia koskeva selvitystyö. –Jäänyt tekemättä aiemmin (halrake) –Siirretään koulutuksen toimialalle Braheasta (oma työryhmä valmistelee)

Mitä keskittämistä? Kaksi sekaisin menevää: Hallinnollinen keskittäminen voi tarkoittaa esimerkiksi vain esihenkilösuhteiden ja työnkuvien muutoksia Fyysinen keskittäminen tarkoittaa, että henkilöiden fyysiset toimipaikat keskitetään

Miksi keskittämistä? Kolme tapaa hahmottaa: Keskittäminen osana toiminnan kehittämistä  Resurssien mahdollisimman tarkoituksenmukainen käyttö, ei välttämättä kustannusvaikutuksia Keskittäminen tapana leikata kustannuksia  Toiminnan pienentäminen mahdollisimman pienin seurauksin toiminnan laadulle Keskittäminen vallan kannalta  Muuttaa valtarakenteita, muttei yksiselitteisesti