Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen 29.9.2017 (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen 29.9.2017 (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,"— Esityksen transkriptio:

1 Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet, CSC)

2 Esiin nousseet keskeiset kysymykset
Lito- hankkeesta ja Tampereen ristiinopiskeluhankkeesta on noussut esille useita opintohallinntoon liittyviä kysymyksiä ja niitä on käsitelty useilla eri foorumeilla ja meneillään olevissa hankkeissa. Tämän tapaamisen tavoitteena on löytää etenemistapa yhteisen toimintatavan ja akuuttien tarpeiden ratkaisujen löytämiseksi. Opiskeluoikeuteen liittyviä kysymyksiä onko tarpeen muodostaa opiskelijalle erillinen opiskelu-oikeus opetusta järjestävään korkeakouluun? mihin opiskeluoikeutta tarvitaan? Suoritusten rekisteröintiin liittyviä kysymyksiä voidaanko opintosuoritus rekisteröidä suoraan opiskelijan kotiyliopiston opintorekisteriin, jos opintojakso on lähtökohtaisesti hyväksytty osaksi toisten korkeakoulujen opintotarjontaa mitä edellyttää, että opettajalla on oikeus käsitellä opiskelijan tietoja ja kirjata suorituksia?

3 Tilastointi ja VIRTA-tiedot
Perusperiaate on ollut, että se korkeakoulu, joka opinnot järjestää myös kirjaa ne omaan rekisteriinsä Tiedonkeruu kotimaisessa opiskelijaliikkuvuudessa tehdyistä suorituksista: kerätään muiden korkeakoulujen tutkinto- opiskelijoiden asianomaisessa korkeakoulussa (esimerkiksi JOO-opintoina) suorittamat opintopisteet Opintosuorituksen luokitteluna tulee olla ”Suoritus on korkeakoulujen välisillä yhteistyösopimuksilla opiskelevan suorittama (3)” Opintosuoritus pitää siis kirjata siellä korkeakoulussa, missä opiskelija on ollut suorittamassa opintoja Ei saada selville liikkuvuuden henkilömääriä, koska kaikki korkeakoulut eivät tällä hetkellä tuo VIRTAan kotimaisen opiskelijaliikkuvuuden opiskeluoikeustietoa

4 Yhteistyöopintoihin liittyvä aiempi keskustelu
Työpaja korkeakoulujen välisillä yhteistyösopimuksilla järjestetyistä opinnoista ja niihin liittyvistä kirjaamis- ja tilastointitavoista ( ) Käytiin läpi olemassa olevia yhteistyötapoja ja niihin parhaiten sopivia kirjaustapoja Laadittiin OKM:lle esitys malliksi, jota voitaisiin käyttää hyväksilukuihin perustuvan toimintavan vaihtoehtona Asian käsittely ei ole vielä edennyt ”Opiskelijan kotikorkeakoulu kirjaa yhteistyöopinnoissa suoritetut opintopisteet omaan rekisteriinsä ja tuo tiedon järjestävästä organisaatiosta VIRTAan (organisaatiorooli 2). Vaihtoehtoisen kirjaamistavan mukaan kirjatut suoritukset tulisi huomioida laskentamallissa ja tilastoinnissa vastaavalla tavalla kuin hyväksiluetut suoritukset”

5 Kysymyksiä esitettyyn kirjaamisvaihtoehtoon liittyen
Onko ongelma, että korkeakoulun rahoitukseen liittyvä tieto saadaan toisen korkeakoulun tekemien VIRTA-kirjausten perusteella? Minkätasoista sopimista tässä tarvitaan? Miten suoritusten siirto ja kirjaaminen toisessa (kotikorkeakoulussa) käytännössä tapahtuu? Miten varmistetaan opiskelijan oikeusturva? Miten varmistetaan tiedonkeruun näkökulmasta, että suorituksia ei kirjata kahdessa paikassa? Pitää olla yhteisesti sovittua, milloin tätä vaihtoehtoista kirjaustapaa voidaan käyttää Halutaanko yhteistyöopinnot pitää rahoitusmallissa?


Lataa ppt "Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen 29.9.2017 (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google