Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018"— Esityksen transkriptio:

1 Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018
Tilanne

2 Hasan budjetti Hatanpään toimialueen sisäisiä vastuualueiden välisiä veloituksia -> eliminoidaan vertailusta tuotoista ja kuluista sama summa Vertailu vuoteen 2016 puuttuu ja se on erittäin hankalaa erä erältä, koska esim. osa henkilöstökuluista sekä ulkoisista ostoista muuttuu sisäisten palveluiden ostoiksi. Lisäksi toiminnan määrä on kasvanut. Toimintakulutasolla vertailua seuraavalla kalvolla.

3 Tuloslaskelmavertailu edellisiin vuosiin
Tuloslaskelmassa Tampereen myynnit laskettu realistisen tason mukaan (noin 64M€) Toimintakulutasolla vuoden 2016 toimintakulut olivat 79,4M€ ja tässä 86,2M€. (ilman toimialueen sisäisiä veloituksia) -> 6,8 M€ kasvu vuodesta 2016 selvitetty seuraavilla kalvoilla. Tampereen kaupungin kehys Sairaala- ja kuntoutuspalvelujen talousarviolle vuodelle 2018 on 307 M€. Tästä vuosisuunnitelman 2017 perusteella sekä kehykseen tehdyt muutokset huomioituna siirtyvän toiminnan osuus kehyksestä on noin 59,8 M€. Verrattuna vuoden 2016 tilinpäätökseen tai 2017 ennusteeseen, Tampereen vuodelle 2018 arvioima varaus on noin 3,7 M€ alempi ja verrattuna nyt tehtyyn vuoden 2018 talousarvioon Tampereen tekemä varaus on 4,2M€ alempi.

4 2,8M€ alijäämään vaikuttavia tekijöitä
1M€ muodostuu PSHP:n laskennallisista eristä, jotka nostavat Hasan kuluja (toisaalta huojentavat muiden PSHP:n toimialueiden kuluja eli eivät ole varsinaista lisäkulua, vaan enemmänkin kulujen allokointia) 1,7 M€ muodostuu ICMT-kuluista, jotka PSHP:n tarjouksessa olivat 4,1 M€ ja Hasan itse olettama taso (vanha taso) oli 2,4M€. Eroa muodostaa sekä toiminnan sisällölliset erot (1,4M€), että osin myös kustannustason erot (0,3M€) (Tästä erillinen selvitys) Loppu 0,1M€ tulee pienistä yksittäisistä eristä. Huom 1! Asiakasmaksutulot huomioitu Hasan nykyisen hintatason mukaan (tämä sisältää riskin toteutumisesta) Huom 2! Eläkemenoperusteisten maksujen (Elme) suuruus on 1,4M€. Vastuut jäänevät Tampereen kaupungille, koska maksut liittyvät ennen vuotta 2004 eläköityneiden eläkemaksuihin. (vielä neuvottelematta). Tällöin ne jäävät rasittamaan Tampereen muuta budjettia. PSHP:lla on omat velvoitteensa elme-maksuissa ja vaikka Hasasta ei niitä lisää siirtyisikään, niin elme-maksuja joudutaan kuitenkin jyvittämään myös Hasan toimialueille, koska ne menevät sairaanhoitopiirissä osana sivukuluprosenttia. (ei kuitenkaan todellista lisäkulua)

5 Toimintakulujen muutosta selittävät tekijät
Toimintakulujen kasvu vuoden 2016 tilinpäätöksestä vuoden 2018 talousarvioon on yhteensä 6,8M€ Tästä osan muodostavat edellisellä sivulla luetellut 2,7 M€ Lisäksi Leikkaustoiminnan salien lisäys 2,3 m€ Rauhaniemen lääkärit 0,8m€ Ravitsemusterapeutit 0,11m€ Kardiologityöpanosten lisäys 0,7m€ Yleger Pirkkalan vuodeosastopaikkojen ostot 0,5m€ Palvelulinjat (vastuualueet) ovat pyrkineet tekemään realistiset budjetit huomioiden volyymin kasvut Yllä lueteltujen erien yhteisvaikutus on hieman reilu 7 M€

6 Myynnit Jäsenkuntamyynnit keskusteltava kuntien kanssa ja vietävä PSHP:n sopimuksiin sisään.

7 Talousarviosta vielä puuttuvia osia
Sydänsairaalalle siirtyvä toiminta (sisältyy sisätauteihin tällä hetkellä) Potilasasiamies Hygieniahoitaja Geriatrian professuuri Sosiaalityöntekijät (TA3:lla?) Ei ole huomioitu TA3:n myynneissä Hasalle. Valsin gastrokirurgian päivystystä tehdään Hasasta päin, pitää laittaa myynteihin Bariatrinen toiminta Päivystysasetuksen aiheuttamat päivystysresursoinnin lisäykset (tuloihin ja menoihin, myydään Valsille) Silmäyksikön yhdistyminen Taysin yksikköön ( ei siirry 7.9. tiedon mukaan) Toimenpide- ja konsultaatioyksikkö (Jää Treelle 6.9. tiedon mukaan)


Lataa ppt "Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google