Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2021 alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2021 alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta."— Esityksen transkriptio:

1 Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta sisältyy hallituksen esitykseen maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi (ns. MAKU II, HE 14/2018). Hallituksen esitys on annettu eduskunnalle Etunimi Sukunimi

2 Esitykset Luovan tehtävistä
MAKU II kattaa valtaosan Luovan tehtävistä opetus ja kulttuuri, ympäristö, työsuojelu, oikeusturva Kasvupalvelu- HE ja sisältölait, valvontatehtävät Luovalle (HE 35/2018, HE 93/2018, HE 96/2018) HE laiksi eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta (syksy 2018) Saavutettavuusdirektiivin toimeenpano-HE (HE 60/2018, tekniset muutokset 2019) Lomituspalvelu- HE annetaan syysistuntokaudella 2019 Sosiaali- ja terveysalan tehtävät kootaan STM valmistelemalla ns. MAKU III:lla syksyllä 2019 Maantielain muutos ja yksityistielain muutos sisältävät myös erinäisiä oikeusturvatehtäviä Luovalle (HE annetaan ) Yksittäisiä tehtäväsiirtoja eri esitysten yhteydessä: OKM –toimialan rahoituslaki, vaka- lain muutokset, lukiolain muutokset (syksy 2019), maakuntalain, pelastus- järjestämislain ja pelastuslain tekniset muutokset (2019) Valmiuslain muutokset 2019 Tekstidia Dian voi valita Uusi dia (tekstisivu)

3 Maakuntauudistuksen II vaiheen hallituksen esitys, ns
Maakuntauudistuksen II vaiheen hallituksen esitys, ns. MAKU II, HE 14/2018 Hallituksen esitys eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi Hallituksen esitys koostuu seuraavista kokonaisuuksista: Lainsäädäntö, joilla toteutetaan eräiden maakuntalain mukaisten maakuntien tehtävien siirto valtiolta ja kunnilta/kuntayhtymiltä maakunnille Eräitä maakuntien tehtävien järjestämistä koskevia lakiehdotuksia, mm. Ehdotus laiksi maksajavirastotehtävien hoitamisesta maakunnissa (MMM) Ehdotus laiksi maakuntien yhteistoiminnasta kala- ja vesitalousasioissa (MMM) Lainsäädäntö, jolla perustetaan Valtion lupa- ja valvontavirasto ja siirretään sille tehtäviä lakkautettavilta aluehallintovirastoilta, ELY-keskuksilta, KEHA-keskukselta ja Valviralta (pl. Sotesubstanssi) Muille viranomaisille osoitettavien eräiden tehtävien substanssilakeja koskevat muutokset esim. Ruokavirasto, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Migri, Valtiokonttori Laki Ahvenanmaan valtionvirastosta Yhteinen voimaanpanolaki Hallituksen esitys sisältää 210 lakia 10 eri ministeriön hallinnonalalta Tekstidia Dian voi valita Uusi dia (tekstisivu)


Lataa ppt "Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2021 alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google