VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LIIKKUMINEN JA FYYSINEN TOIMINTA LAPSEN KEHITYKSEN KANNALTA
Advertisements

LAPS SUOMEN -tutkimus Valtakunnallinen 3-12 –vuotiaiden lasten liikunta-aktiivisuuden perusselvitys.
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
GOLF HARRASTUKSENA Tietoa Vanhemmille
Talvikauden harjoittelu
Herkkyyskausien huomiointi harjoittelussa
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
Kouluterveydenhoitaja lasten liikunnan edistäjänä ja tukijana
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Päivähoidon liikunta.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Liikunnasta syrjäytyneet –hanke Hankeverkoston tapaaminen Hankekatsaus Katja Rajala / LIKES.
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
T IETOKONE OSANA ESIOPETUKSEN JA VARHAISKASVATUKSEN OPPIMISYMPÄRISTÖÄ H YVINKÄÄLLÄ Anne-Marie Knape.
Yrittäjyys- opetus-menetelmä!
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Liikuntapoliitiikan perusteet. Prosessi (mukana ohjausryhmä) ●Tarvekyselyt (kuntalaiset, järjestöt) ●Perustietojen kokoaminen (miten maassa menee, viralliset.
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Kielivalinnat 2. luokalla
Lasten ”Voimaryhmä” Metropolia amk, Itäinen perhekeskus (Vuosaaren toimipiste) & Haruspuisto Katja Ihamäki & Paula Olkkonen.
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Oriveden varhaiskasvatuksen liikuntasuunnitelma. Varhaiskasvatuksen liikuntatiimi  edustaja joka yksiköstä ja perhepäivähoidosta  aloitti toimintansa.
YHTEISTYÖ VANHEMPIEN KANSSA Erityisopettajien koulutus HyLa2/Kaste Marja Hämäläinen puheterapeutti, FM Hyvinvointitoimiala Turun kaupunki
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
Jon Salminen Samuli Pentinniemi Keski-Palokan koulu.
Vanhempainilta AKRO Ansa kello Asialista 1.Esittäytyminen 2.Treenikuulumiset 3.Ilmoittautuminen, vakuutus, lisenssi 4.Jumppapuvut 5.Aikatauluja.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
Kohti hyvää kuntoa.
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (2016)
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
Liikkuva koulu –seminaari
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
Motorinen kehittyminen
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Keskustelua nuuskasta
Liikunta+ravinto.
Liikutaan.
Liikutaan.
Ideointia Oulussa
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M
Loikkeliini päiväkodin toimintasuunnitelma 2017
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
VARHAISKASVATTAJA LUO TURVALLISEN KASVU- JA OPPIMISYMPÄRISTÖN
Katja Ihamäki & Paula Olkkonen
Liikunnan Perusopinnot
Alueellisella yhteistyöllä kohti tavoitteellista terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1/3/2019.
Liikunnan Perusopinnot
Esityksen transkriptio:

VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET Kohderyhmänä alle kouluikäiset MÄÄRÄ: Lapsi tarvitsee joka päivä vähintään 2 tuntia reipasta liikuntaa LAATU: Lapsen tulee saada harjoitella motorisia perustaitoja monipuolisesti eri ympäristöissä YMPÄRISTÖ: Varhaiskasvattajien tehtävänä on luoda lapsille liikuntaan houkutteleva ympäristö, poistaa liikuntaan liittyviä esteitä ja opettaa turvallista liikkumista eri ympäristöissä

VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET VÄLINEET: Päivähoidon toimipisteissä tulee olla lasten liikunnan perusvälineistö. Välineitä tulee olla riittävästi ja niiden tulee olla helposti lasten saatavilla myös omaehtoisen toiminnan aikana SUUNNITTELU JA TOTEUTUS: Varhaiskasvattajien tulee suunnitella ja järjestää tavoitteellista ja monipuolista liikuntakasvatusta päivittäin YHTEISTYÖ: Varhaiskasvattajien tulee olla aktiivisessa ja vastavuoroisessa yhteistyössä lasten vanhempien kanssa

LASTEN LIIKUNTASUOSITUKSET Lapsen tulee liikkua kohtuullisella teholla vähintään tunti päivässä Liikunnan ei tarvitse olla pitkäkestoista, vaan lyhyet, toiminnalliset 10 -15 minuutin tuokiot pitkin päivää riittävät Osan päivittäisestä liikunnasta tulisi aiheuttaa hengästymistä Kaksi kertaa viikossa liikunnan pitäisi sisältää monipuolisesti lihasvoimaa, liikkuvuutta ja luiden lujuutta lisäävää toimintaa

LASTEN LIIKUNTASUOSITUKSET Lapsuudessa luodaan pohja joko liikunnalliselle tai passiiviselle elämäntavalle. Aikuisilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kumpaa tietä lapsi lähtee kulkemaan Liikunnallisten perustaitojen myötä kehittyvät havainto-, ajattelu- ja muistitoiminnot sekä itseilmaisutaito Televisio, tietokoneet ja videopelit jähmettävät lapset kuvaruutujen ääreen

LASTEN LIIKUNTASUOSITUKSET Liikunnallisten perustaitojen oppiminen on jokaisen lapsen perusoikeus Näiden taitojen oppiminen vaatii paljon aikaa ja tuhansia toistoja. Lapsi, joka ei hallitse riittävästi perustaitoja, on usein haluton liikkumaan Riittävä päivittäinen liikkuminen tukee lapsen koko hyvinvointia ja auttaa lasta kehittymään ikäkautensa edellyttämällä tavalla Nykyisin juuri lasten arkiliikunta on vähentynyt. Tämä on yksi syy siihen, että ylipaino ja lihavuus ovat lisääntyneet