Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M"— Esityksen transkriptio:

1 Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M
Kappale 29  Liikutaan!! Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M

2 Liikkumisen hyödyt Säännöllinen liikkuminen rakentaa hyvän pohjan hyvinvointiin ja terveyteen. Liikkua pitäisi noin puolitoista tuntia päivässä ja kestävyyttä voi harjoittaa harrastamalla hikiliikuntaa usein, noin joka toinen päivä. Ei niin liikunnalliset ihmiset voivat aloittaa liikkumisen noin puolesta tunnista 40 minuuttiin päivässä. On hyvä rasittaa kehoa liikkuessa noin kolme kertaa viikossa turvallisesti. (HUOM! Älä ylirasita itseäsi!)

3 Luusto ja lihakset Lihaskuntoa on tärkeä pitää yllä. Säännöllisen liikkumisen mukanaan tuodut hyödyt voidaan havaita lihakissa nivelissä ja luustossa. Kehossamme on yli 600 liikuntalihasta. Ne ovat mm. tärkeä osa fyysistä toimintakykyisyyttä, tukevat tasapainoista ryhtiä, mahdollistavat ilmeet ja eleet ja auttavat painonhallinnassa. MUISTA, että tarvitset harjoitusta joka päivä, se myös lämmittää mieltä Ihmisellä on 206 luuta. Niiden tehtävänä on olla tukirankana, suojana ja lihasen kiinnityskohtana. Tiesitkö, että luu on elävää kudosta joka uusiutuu jatkuvasti. Myös verisolut valmistuvat luuytimessä, ja luusto toimii myös mineraalivarastona. Lapsuudessa ja nuoruudessa luut kasvavat pituutta. Ne myös vahvistuvat kun niitä rasitetaan liikunalla. On todettu että liikunnan tavoitteena on vahvistaa luustoa ja lihaksia. Liikunnalla voidaan ehkäistä myös osteoporoosia, eli luukatoa. Hypi kertaa päivässä, niin luusi vahvistuvat 

4 Sydän, verenkierto ja hengitys
Hengitys- ja verenkiertoelimillä on elintärkeä biologinen perustehtävä, joka vaikuttaa paljon kehon toimintakykyyn. Hapen ja hiilidioksidin vaihtuminen keuhkoissa on hengissä pysymisen ehto. Hyväkuntoisen sydän on vahvempi. Se voi olla jopa kooltaan suurempi, koska kestävyysliikunta suurentaa ja vahvistaa sydänlihaksen seinämiä.

5 Onko väittämä oikein vai väärin
Onko väittämä oikein vai väärin? Jos väittämä on oikein, mene syvään kyykkyyn. Kun taas, jos vittämä on väärin tee yksi jännehyppy. Ihmisen pitäisi liikkua ainakin 1,5 h päivässä. Kehossamme on 206 lihasta. Kehoa on hyvä rasittaa 2 kertaa viikossa. Verisolut muodostuvat luuytimessä. Huonokuntoisen sydän on suurempi.

6 VASTAUKSET


Lataa ppt "Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google