Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ympäristö, aikuisverkosto, välineet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ympäristö, aikuisverkosto, välineet"— Esityksen transkriptio:

1 Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
Lasten liikkeen mahdollistajat

2 YMPÄRISTÖ Varhaiskasvattajien tehtävänä on luoda lapselle liikuntaan houkutteleva ympäristö, poistaa liikuntaan liittyviä esteitä ja opettaa turvallista liikkumista eri ympäristöissä.

3 Miksi? Liikuntaan houkutteleva ympäristö motivoi lapsia liikkumaan ja leikkimään  siten voidaan saavuttaa myönteisen kehityksen kannalta tarpeellinen määrä toistoja

4 Pienet tilat käyttöön

5 VÄLINEET Päivähoidon toimipisteissä tulee olla lasten liikunnan perusvälineistö. Välineitä tulee olla riittävästi ja niiden tulee olla helposti lasten saatavilla myös omaehtoisen toiminnan aikana.

6 Miksi? Välineet innostavat lapsia liikkumaan ja kokeilemaan. Samalla lapsi oppii hahmottamaan omaa kehoaan ja liikuttamaan sitä haluamallaan tavalla. Useiden kokeilujen ja toistojen myötä motoriset perustaidot kehittyvät. Hyvä kehonhahmotus ja kehon hallinta luovat edellytyksiä uuden oppimiselle.

7 YHTEISTYÖ Varhaiskasvatushenkilöstön tulee olla aktiivisessa ja vastavuoroisessa yhteistyössä lasten vanhempien kanssa.

8 Miksi? Lapsen päivittäisen liikunnan minimimäärän tulee täyttyä joka päivä. Päivähoitopäivän aikainen liikunta ei välttämättä riitä vaan myös vanhempien tulee olla aktiivisia ja kannustaa lasta liikkumaan. Yhteistyöllä voidaan varmistaa kasvatustavoitteen toteutuminen


Lataa ppt "Ympäristö, aikuisverkosto, välineet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google