HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2007 -2012 Yhteistyötoimikunta 5.6.2007.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rekrytointikynnyksen madaltaminen Nuorten yhteiskuntatakuu -työryhmä Riikka-Maria Yli-Suomu.
Advertisements

Risto Kaartinen tutkija Kuntien eläkevakuutus
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Tiina Kauppi Henkilöstövalmennus Tiina Kauppi
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Henkilöstön riittävyys = henkilöstön tarve ja saatavuus
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Osaava Uusimaa Työpaja Kooste organisaatioiden osaamistarpeista.
Työhyvinvointisuunnitelma työhyvinvointityön pohjana
Ennakoiva rekrytoinnin kokonaisprosessi
Hallinnon kehittämisen uudet tuulet
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Työnohjauksen mahdollisuudet johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutuksessa Seija Ollila
Palkitseminen yrityksissä
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Tuloksedpalkintajaneuvtoiminta.ppt / Matti Hermunen Virastopuheenvuoro - Tiehallinto Työvirastosta asiantuntijataloksi Entisestä irti, vahvuudet.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
Työilmapiirin kehittäminen
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY Henkilöstötutkimus 2013
1 Työhyvinvointi ja johtaminen kilpailutekijäksi Työvoimapula 2012 ? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaari Joni Hautojärvi Norilsk Nickel Harjavalta.
KUNTAMARKKINAT ” MITEN EDISTÄÄ KUNTIEN POLIITTISEN JA AMMATILLISEN JOHDON VUOROVAIKUTUSTA JA YHTEISTYÖTÄ” JOHTAJASOPIMUS Suomen kuntajohtajat.
Talpan strategiat 2009 – Strategiset tavoitteetKriittiset menestystekijät Taloushallinnon keskittäminen jatkuu Kyky vastaanottaa asiakkaita.
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Kuntastrategia / Strategisten tavoitteiden toteutuminen.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu
Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Tulosopimusten henkilöstöasiat  Henkilöstöohjelmat  Henkilötyövuodet  Henkilöstökulut  Virat.
SAK:n TYÖYMPÄRISTÖOHJELMA Raili Perimäki työympäristöasiantuntija.
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
HENKILÖSTÖJOHTAMINEN
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
© HAUS Vaikuttavuus ja palvelukyky Taloudelliset resurssit ja mahdollisuudet Uudistuminen ja henkilöstön työkyky Rakenteet ja prosessit Viihtyisä ja toimiva.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
Henkilöstöstrategia
Julkistus Aineistot:
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
VAU:n huippu-urheilustrategia
Työhyvinvointikysely - Jyväskylän yliopisto 2011
VAU huippu-urheilustrategia
Pohjautuu oheisen kirjan aineistoihin
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Lähiesimiestyön ammattitutkinto
Työura osatyökykyisenä
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Esityksen transkriptio:

HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta

HENKILÖSTÖSTRATEGIAN ASEMA Ohjaa henkilöstöpolitiikkaa On ohjeena toimintayksiköille niiden tehdessä omia strategioitaan (henkilöstönäkökulma) On pohjana henkilöstöohjelmalle

HENKILÖSTÖSTRATEGIAN PÄÄMÄÄRÄ / VISIO Osaava, motivoitunut ja jaksava henkilöstö, jolla on korkea ammattitaito, hyvä toimintakyky ja työtyytyväisyys sekä sitoutuminen kuntayhtymän ja tulosyksikön arvoihin ja tavoitteisiin.

KAINUUN MAAKUNNAN ARVOT: -Oikeudenmukaisuus -Tuloksellisuus -Tulevaisuuden usko -Asiakaslähtöisyys -Vastuunotto -Avoimuus ja luottamus

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Hyvä johtaminen ja tuloksellinen yhteistoiminta – oikeudenmukainen ja kannustava esimiestyö Luodaan syste- maattinen johta- misjärjestelmä Raportointijärjes- telmän kehittämi- nen johtamisen tueksi Onnistunut esi- miesten rekrytointi Esimiestaitojen parantaminen Laatujärjestelmän mukainen toiminta Työhyvinvointi- kyselyn tulokset parantuvat Kehittämiskeskus- teluiden käyntiaste nousee Esimiesten koulutus eHRM-järjestelmän (henkilöstövoima- varojen ohjauksen ohjelmisto) käyttöönotto, kehityskeskustelu- ohjeen laatiminen ja koulutuksen järjestäminen. Raportointijärjes- telmän laatiminen

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Ammattitaitoisen henkilöstön pysy- vyys ja saatavuus Kainuun maakun- nan kiinnostavuus työpaikkana Onnistunut ja tehokas rekrytointi Pätevät hakijat/ aukiolleet työpaikat Ammattitaitoisten työntekijöiden puute (lkm) Määräaikaisten työntekijöiden osuuden vähentä- minen Lähtöhaastattelujen dokumentointi Sidosryhmäyhteis- työn rakentaminen

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Osaava henkilöstö ja oppiva organisaatio – hyvä työyhteisö Osaava, työstä vastuunsa ottava ja motivoitunut henkilöstö Työuran kestävä jatkuva oppiminen Työyhteisöjen kehittäminen Henkilöstön kehittämissuun- nitelmat / lkm Pitkäkestoisten koulutusten osuus kaikesta koulutuksesta eHRM – järjestel- mien käyttöönotto on osa johtamis- järjestelmää Uusien työnteki- jöiden perehdyttä- misen varmista- minen, opaskansion tekeminen ja koulutuksen järjestäminen

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Hyvinvoiva, työkykyinen ja motivoitunut henkilöstö – hyvinvoivat ja turvalliset työyhteisöt Toimiva työterveys- huolto ja ennalta- ehkäisevä toiminta, työturvallisuustyö Henkilöstön hyvä toimintakyky ja työtyytyväisyys Ajanmukaiset työvälineet Henkilöstön vahva osallistuminen ja hyvä sitoutuneisuus Eri elämänvaiheet huomioiva työyhteisö ~ “ikäjohtaminen” Työyhteisöjen työhyvinvointi- kyselyn tulokset parantuvat Työtapaturmat vähenevät Työpaikkakokouksie n säännöllisyys Eläköitymisikä nousee Työhyvinvointi- kyselyjen hyödyntämisen varmistaminen / ongelmiin puuttumisen varmistaminen Nollatoleranssi epäasialliseen käytökseen työpaikoilla Esimiesten työ- suojeluvastuu- koulutus

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Kannustava palkitseminen ja oikeudenmukaiset palvelussuhteen ehdot Toimiva henkilöstö- hallinto johtamis- järjestelmän osana Henkilökohtaisen osaamisen, tulokset ja työnvaativuuden huomioon ottava palkkaus Kannustava tulospalkkaus Motivoiva tilannekohtainen palkitseminen Työnvaativuuden arvion ja tehtävä- kohtaisen palkan suhde (palkkahaitari) Palvelussuhde- riitojen lkm:n väheneminen Tulospalkkaus- järjestelmän luonti ja palkkauskokeilut VES/TES:n tarkka noudattaminen Palkkaohjelman laatiminen Tasa-arvo- suunnitelman toteuttaminen