Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uuden työntekijän perehdyttäminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uuden työntekijän perehdyttäminen"— Esityksen transkriptio:

1 Uuden työntekijän perehdyttäminen
Aaltonen Harri Veijola Ville

2 Perehdyttäminen Tarkoitetaan kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen tavat, ihmiset ja työnsä sekä siihen liittyvät odotukset. Voidaan nähdä investointina, jolla lisätään henkilöstön osaamista, parannetaan laatua, tuetaan työssä jaksamista ja vähennetään työtapaturmia ja poissaoloja.

3 Tarve Perehdyttämistä tarvitaan työpaikan koosta tai toimialasta riippumatta. Järjestelmällisen perehdyttämiseen sisältyy kaikki henkilöstöryhmät, unohtamatta esimiehiä, toimistohenkilöstöä, palvelu- ja aputoimintoja tai vuokratyöntekijöitä.

4 Työnopastusta tarvitaan aina, kun
Työ on tekijälleen uusi Työtehtävät vaihtuvat Työmenetelmät muuttuvat Hankitaan ja otetaan käyttöön uusia koneita, laitteita tai aineita Työ toistuu harvoin Työpaikalla sattuu työtapaturma tai havaitaan ammattitauti Annetussa työnopastuksessa havaitaan puutteita Havaitaan virheitä toiminnassa ja puutteita tuotteiden ja palvelujen laadussa.

5 Tavoitteet & Tarkoitus
Antaa kuva organisaation tavoitteista ja toiminnasta sekä Työntekijän omasta osuudesta tässä kokonaisuudessa. Tutustuttaminen -työympäristöön ja työoloihin, työyhteisön tavoitteisiin -toimintaan ja tapoihin sekä -oman työyksikön asemaan ja tehtäviin koko organisaatiossa.

6 Vastuu Lähin esimies vastaa perehdyttämisen ja opastuksen suunnittelusta, toteuttamisesta ja valvonnasta. Perehdyttämisen ja opastuksen delegointi työnopastajalle. Vastuu kuitenkin säilyy aina esimiehellä.

7 Perehdyttäminen edellyttää muun muassa
Vastuuhenkilöiden nimeämistä Perehdyttäjien ja työnopastajien koulutusta Tarvittavan aineiston kokoamista Suunnitelman laatimista Työyhteisön koulutusta siten, että kaikki tietävät oman osuutensa perehdyttämisprosessissa Suunnitelmien jatkuvaa kehittämistä ja tarkistamista.

8 Perehdyttäminen on onnistunut, kun
Työntekijä on omaksunut opittavan asian kokonaisuutena Työntekijällä on valmiudet soveltaa tietoa myös muuttuvissa tilanteissa Työntekijä on oppinut työhön ja työyhteisön toimintaan liittyvät yleisperiaatteet Työntekijä on aktiivinen ja ottaa asioista itsenäisesti selvää.

9 Lähteet erehdyttaminen2009.pdf th=1;29;348;84961;85381;102869


Lataa ppt "Uuden työntekijän perehdyttäminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google