 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ESIOPETUS lapsen ilo ja oikeus Varhaiskasvatuspäällikkö Pauliina Virta
Advertisements

Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
S2-tiimin muistiinpanot
Gardnerin lahjakkuudet verkossa Otavan Opisto Jari Sarja On tunnustettava, että jotkut ovat erityisen fiksuja ja älykkäitä, ehkä taiteellisesti.
– Koulusolu innostavana ja oppimista tukevana pedagogisena tilana
Ninja Keränen, muko-08. • Aiemmin tehty tutkimusta keskittyen musiikin vaikutukseen lapsen kehityksessä. • Oma kiinnostus psykologiaan musiikin lisäksi:
Tutkimussuunnitelma Teränkäyttöharjoitusten vaikutus luistelumotoriikan kehittymiseen kielihäiriöisillä lapsilla Mika Hakasaari.
ComPa- projektin aloitusseminaari Muurmansk TOIMINTATUTKIMUS KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ KYÖSTI KURTAKKO PROFESSORI LAPIN YLIOPISTO.
Matematiikan oppiminen.
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
LAADULLISEN TUTKIMUKSEN TUTKIMUSSUUNNITELMA
ARVIOINTI Vanhempainilta
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Cmap-tools opetus käyttö kongnitiivinen merkitys.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
OPPIMISEN JA KOULUTUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSYKSIKKÖ Johdanto Idean projektityöni aiheeseen sain erään koulun opettajalta, joka kertoi koulunsa olevan kiinnostunut.
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Leena Kakkori & Rauno Huttunen
Arto Hietapelto Tutkimussuunnitelma
Tutkimussuunnitelma Leikin mahdollisuudet äidinkielen opetuksessa 1. ja 6. luokalla Tanja Kaspala.
Markus Talvio Quest-kouluttaja, tutkija, luokanopettaja Lions Quest tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelmien laatukriteerien valossa
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
TeSSA 2 Template © 1999 Juho Heikkilä Luottamus Tietoturvallisuuteen liittyvät käytettävyyskysymykset Kristiina Karvonen Tietoliikenneohjelmistojen ja.
ET ja hyvän osaamisen kriteerit vuosiluokka 5:n jälkeen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Silmän käyttäytymisen tutkimus ja sovellukset Veikko Surakka Tampere University Computer Human Interaction Group.
4.3 Tutkiva oppiminen? a) Opetusmenetelmä, jonka aikana oppilaat opiskelevat opetuksen kohteena olevia asioita ja tiedon tuottamisen prosesseja tutkimuksia.
OPETUKSEN SUUNNITELMALLISUUSOPETUSSUUNNITELMA = -TAVOITTEET -YDINSISÄLLÖT, KURSSIT JA KOKONAISUUDET -KESTO, LAAJUUS, AJOITUS, PERÄKKÄISYYS -OPETUSMENETELMÄT.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Oppimisen ohjaus lähikehityksen vyöhykkeellä verkko-oppimisympäristössä Tutkimussuunnitelma Tero Paakki.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Kysymyksenasettelun avulla luovaan ongelmanratkaisuun matematiikassa
Kokeellinen lähestymistapa yläkoulun kemian opetuksessa
ET:n tuntijako 2001 ja 2012 ja palkkiongelman poistuminen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tasogeometriaa alkuopetukseen
Oppiaine-kokonaisuus
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen
Elämänkatsomustiedon valinnaiskurssi, OPS:n peruskäsitteistöä Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos, käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
Lukiolaisten tekstitaidoista Rantala, Jukka – van den Berg, Marko LUKIOLAISTEN HISTORIAN TEKSTITAIDOT ARVIOITAVINA. Kasvatus 44 (4), 394–407. Tutkimuksessa.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Perustettu
OPS Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ainetyöryhmien työn aloitus
ALAKOULUN OSA-AIKAINEN ERITYISOPETUS
Tutkielman teko-ohjeet
Tutkimus terveystiedonopetuksessa
Oma kehitystehtävä: Teorian tuominen ohjauskeskusteluihin
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Kielen- ja tekstinhuoltoa
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Esityksen transkriptio:

 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää ja laadukkaampaa oppimista  Tällöin toteutuu paremmin niin sanottu siirtovaikutus eli transfer -vaikutus, joka tarkoittaa sitä, että opittuaan yhden asian jossakin ympäristössä, oppilaat kykenevät käyttämään saamaansa tietoa aina kaikissa muissa ympäristöissä

 Kandidaatin tutkielmassamme on tarkoituksena kartoittaa jo aiheesta tehtyä tutkimusta, sekä luoda näiden pohjalta synteesi eri käsitteiden välille, jota taas voimme hyödyntää gradua tehdessämme  Gradussa tarkoituksenamme on tutkia empiirisesti luonnontieteellisen ja matemaattisen ajattelun yhteyksien opettamista kentällä tehdyn tutkimuksen avulla ja arvioida siitä seuraavia hyötyjä oppilaiden oppimiselle

 Tarkoituksenamme on perehtyä mahdollisuuksiin hyödyntää matematiikkaa ympäristö- ja luonnontiedon opetuksessa, ja toisin päin  Olemme myös kiinnostuneita tutkimaan luonnontieteiden tarjoamaa merkityskehystä matemaattisen ajattelun kehittymiselle ja sen merkityksellisyyden ymmärtämiselle  Toinen perehtymisen alue kandidaatin tutkimuksessamme on perusopetuksen opetussuunnitelma ja sen tarjoamat puitteet ajattelun tasojen yhteyksien löytämiseen

 Ensimmäinen tutkimustehtävämme on määritellä käsitteet matemaattinen ja luonnontieteellinen ajattelu  Tavoitteenamme on yhdistää osittain nämä kaksi ajattelun tasoa matemaattisen, koulu- ja arkimatematiikan käsitteiden antamin välinein luoden siirtovaikutusta tukevan kokonaisuuden  Toisena tutkimustehtävänämme on luoda tämän kokonaisuuden pohjalta katsaus perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin lähinnä alakoulun osalta ja selvittää, kuinka siinä huomioidaan nämä ajattelun tasot ja annetaan mahdollisuudet näiden yhdistämiseen

 Tutkimusmetodimme on kirjallisuus katsaus, joten meitä ei sido mikään tarkka tutkimusta ohjaava etiikka  Sen sijaan tulee kiinnittää huomiota hyvään tieteellisen käytännön toteutumiseen  On pidettävä oma ajattelu erillään lähteiden meille antamasta informaatiosta  Meidän tulee viitata ensisijaisiin läheisiin

 Tutkimuksemme tulee olemaan Metsämuurosen (2005, 38) esittelemän systemoidun kirjallisuuskatsauksen mukainen  Tutkimuksemme luotettavuuden arvioinnista  kirjallisuuskatsauksen luotettavuuteen liittyy olennaisena osana lähteiden luotettavuus ja niiden valintaperusteet  Muuten nojaamme laadullisen tutkimuksen luotettavuuden arviointikriteereihin, joista tärkeimpänä nousee mielestämme kokonaisuuden johdonmukaisuus  Tutkimuksemme kannalta keskeistä kirjallisuutta on runsaasti, joten joudumme sitä eri kriteerein rajaamaan

 Tutkimussuunnitelma  Teorian kartoittaminen ja lähteiden hankkiminen  luonnontieteellinen ja matemaattinen ajattelu  arkimatematiikka  koulumatematiikka  matemaattinen matematiikka  siirtovaikutus (transfer)  opetussuunnitelman tarkastelu  Raakaversioiden kirjoittaminen  Viimeistely  valmis työ  Kypsyysnäytetoukokuu