Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Seminaari Tampereella MENITUKI-OHJELMA.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
ARKIPÄIVÄN PSYYKKINEN VALMENNUS ESPOON JÄÄTAITUREISSA
Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
KOVA - HENKINEN VALMENNUS
Kiireen kesytys tekemällä olemisen mielentilaa Tapio Malinen PsykoVirtapiiri
Toimintaohjeet opelle
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Integraalilaskenta MA 10
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Psyykkinen valmennus Tavoitteenasettelu Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
SUULLINEN HARJOITTELU
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Hiihtäjän psyykkinen valmennus
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
 Teema valittu kirjasta Parempaa Golfia, Päivi Frantsi,  Esityksen tarkoituksena tuoda ydinasiat esiin kyseisestä kirjan kappaleesta  Tämän lisäksi.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Käsityön opetustuokio
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
TUNTEET -spontaani fysiologinen reaktio -yhteys aikaisempiin kokemuksiin -usein myös tiedostamattomaan Tunneälytaitoja voi oppia prosessiin osallistumalla.
OTTELUUN JA HARJOITUKSIIN VALMISTAUTUMINEN.  TAVOITE: Parhaaseen suoritukseen oikealla hetkell ä !  Kykenee pelaamaaan kykyjens ä yl ä rajoilla ja jopa.
Kilpailijan starttikurssi
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia.
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
Formare 2015 Motivaatio.
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Suuttumuksen hallinta
Yläkouluakatemia 8 lk. Keskittyminen. Perusteet Urheilijan tulee pystyä sulkemaan suorituksen kannalta epäolennaiset sisäiset ja ulkoiset tekijät pois.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Hypnoosi ja mietiskely
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Rentoutumisen tavoitteet
ARK-E Arkkitehtuurin teorian erikoistyö: suunnittelijaksi kasvamassa (3 op) 2 Ryhmätapaaminen: Suunnittelijan tunteet Pe klo ,
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Oulun seudun ammattiopisto Uusi toimintatapa – mitä iloa simulaattoreista Pekka Lammassaari.
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Liikkettä fasilitoivat tekijät
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Juniorivalmentajapolku 1- taso: Introilta – Taidon oppiminen Tavoite: Ymmärtää taidon kehittymiseen vaikuttavat tekijät, ymmärtää lyönnin ja heiton perusteet.
KIPU. KIPU KIPU fyysisestä vammasta tai tavasta käyttää kehoa stressi tai huolet voivat aiheuttaa pääkipua tai lihasjännityksiä tunteet ja ajatukset.
Esityksen transkriptio:

Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti

Mielikuvaharjoittelu

Kuinka moni käyttää mielikuvaharjoittelua hyödyksi harjoittelussaan?

Perusteet Mielikuvien muodostaminen on kaiken motorisen oppimisen pohja, koska urheilijalla tulee olla oikea mielikuva suorituksesta, jos hän haluaa oppia uusia taitoja. Mielikuvat voivat olla sisäisiä tai ulkoisia. Sisäinen mielikuva: Näkee suorituksen omista silmistään ja on tekemässä sitä. Tässä haetaan enemmän tuntemuksia ja emootioita. Ulkoinen mielikuva: painottuu tekniseen suoritukseen ilman tuntemuksia ja urheilija näkee jonkun muun tekevän suorituksen.

Mielikuvaharjoittelulla voidaan vaikuttaa Itseluottamukseen Motivaatioon Keskittymiseen Tunteiden hallintaan Tehostaa tekniikan harjoittelemista Parantaa pelikäsitystä Valmistautua kilpailuihin Keino työskennellä loukkaantumisten aikana Auttaa ongelma tilanteiden ratkaisemisessa

Tehtävä

Itseluottamukseen vaikuttaminen Itseluottamusta kohottaessa urheilija visualisoi onnistuneita suorituksia tai onnistumisen hetkiä. Urheilija pystyy myös kääntämään mielikuvissa epäonnistuneet suoritukset onnistuneiksi.

Motivaatioon vaikuttaminen Motivaatiota kohottaessa urheilija kuvittelee itsensä, miltä hän näyttää kun on onnistunut tavoitteessaan. Esimerkki: Urheilija kuvittelee itsensä onnistumassa vaikeassa harjoituksessa.

Keskittymiseen vaikuttaminen Keskittymistä parantaessaan urheilija visualisoi, mitä hän haluaa tehdä sekä kuinka hän reagoi erilaisiin tilanteisiin. Urheilija voi kuvitella tilanteita, joissa hänellä usein karkaa keskittyminen sekä onnistua näissä tilanteissa palauttamaan keskittyminen takaisin olennaiseen. Kaikki mielikuvaharjoitukset parantavat keskittymistä.

Tunteiden hallintaan vaikuttaminen Tunteiden hallintaa voidaan kehittää visualisoimalla onnistuneita suorituksia, ja sieltä tunteiden hakemisella sekä ankkuroimalla niitä. Ankkurointi = Ulkoisen tai sisäisen ärsykkeen alitajuista kytkemistä tunnetilaan tai toimintaan.

Teknisten taitojen ja pelikäsityksen parantaminen Teknisten taitojen harjoittelu mielikuvien kautta onnistuu, kun urheilija käy suorituksen tai teknisen osan suorituksesta mielikuvissaan tarkasti läpi ennen suoritustaan. Pelikäsitystä parantaessa urheilija käy mielikuvissaan läpi erilaisia tilanteita ja kuinka hän toimii niissä.

Valmistautuessa, loukkaantuneena ja ongelmia ratkaistaessa Kilpailuun valmistautumiseen käytettävässä mielikuvaharjoittelussa urheilija käy läpi rutiininsa, ympäristönsä sekä suorituksensa kilpailussa. Loukkaantuneet urheilijat pystyvät hyödyntämään mielikuvaharjoittelua siten, että käyvät läpi mielessään omia kilpailu- tai harjoitussuorituksiaan. Suorituksen ongelmia ratkaistaessa urheilija käy läpi kriittiset pisteet ja sen jälkeen näkee itsensä onnistuvan niissä.

Mielikuvaharjoituksen tekeminen