Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua."— Esityksen transkriptio:

1 Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua

2  Kulttuuri on johdettu latinankielisestä sanasta cultura joka tarkoittaa viljelystä. Nykyisin sen käsitämme sanoiksi ”hengen viljely”  Laajasti ymmärrettynä kulttuuri määritetään liittyväksi kaikkeen siihen, mikä on ihmisen tekemää  Kirjallisuus, kuvataide, filosofia, teatteri, puheoppi, arkkitehtuuri, ihmisen muovaama kulttuuriympäristö (esim. kansallismaisemat), keksinnöt, käyttäytymisnormit, käytännöntavat, urheilu, tekniikka, talous, aineelliset tuotteet (design, tuotekehittely), elokuva, peli- ja viihdeteollisuus, media…

3  1. Listaa kulttuuriin kuuluvia alalajeja, joita seuraat tai pidät merkittävänä. Mieti, miksi ne ovat sinulle tärkeitä.  2. Listaa kulttuurin tekijöitä (ihmisiä kuten taiteilijoita, urheilijoita, ajattelijoita, keksijöitä), jotka ovat vaikuttaneet tai muuttaneet sinua jossakin elämäsi vaiheessa. Mieti, miten ne ovat vaikuttaneet tai muuttaneet. Ketkä ovat tärkeitä juuri nyt?  3. Listaa kulttuurin eri tekoja (esim. keksintöjä, suorituksia, teoksia, fiktiivisiä hahmoja), jotka ovat olleet tärkeitä jossakin elämäsi vaiheessa. Entä nyt?

4  3-4 hengen ryhmissä: käykää rohkeasti läpi merkittävinä pitämänne kulttuuritekijät ja - ilmiöt. Tehkää niistä yhteisiä havaintoja ja päätelmiä, esimerkiksi siitä, millaista kulttuuria arvostatte ja pidätte merkittävänä. Miten suhtaudutte kulttuuriin? Mikä on sen merkitys ja asema elämässänne kaiken kaikkiaan?


Lataa ppt "Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google